Serbia Epic trke za olimpijske bodove sele se na Staru Planinu

Više od 100 biciklista iz 10 zemalja tokom letnjeg izdanja epskih trka seli se na Staru Planinu u trci za nove olimpjske bodove.
Četvrtak, 6. jul 2023
Serbia Epic trke za olimpijske bodove sele se na Staru Planinu

Nakon veoma atraktivnih, međunarodnih biciklističkih trka održanih na Andrevlju, Petrovaradinskoj tvrđavi, Požarevcu i Beogradu, Serbia Epic serija predstavlja svoje letnje izdanje na Staroj planini 8. jula. Nova XCO trka za olimpijske bodove biće održana na Jabučkom Ravništu, kod hotela Stara planina i ugostiće više od 100 učesnika iz 10 zemalja.

Organizatori takmičenja, Serbia Epic i Biciklistički klub Novi Sad, pod pokroviteljstvom Opštine Knjaževac, a u saradnji sa JP Stara planina i Turističkom organizacijom opštine Knjaževac, ističu da su ove trke nov sportsko turistički proizvod koji za cilj ima razvoj novih destinacija pogodnih za sportski turizam i slanje afirmativne slike o Srbiji zemljama širom sveta. Nakon što je Srbija do sada imala priliku da ugosti i prati sportiste iz mnogih evropskih i zemalja regiona kao što su Irska, Austrija, Italija, Ukrajina, Mađarska, Kazahstan, Grčka, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Serbia Epic serija trka postavila je našu zemlju na svetsku mapu planinskog biciklizma.

“Kako je Vlada Srbije formirala Međuresornu radnu grupu za uređenje i razvoj Stare planine koja će raditi na unapređenju putne, komunalne i turističke infrastrukture u cilju potpune iskorišćenosti turističkih potencijala Stare planine, mi sebe vidimo kao deo razvoja sportsko-turističke ponude. Serbia Epic, kao i druga sportska dešavanja sigurno su dobrodošli kako bi doprineli razvoju Stare planine kao atraktivne destinacije tokom leta, ne samo domaćim, nego i stranim turistima. Velika trka, uz nesvakidašnju stazu dugu 4,5 km,  koju organizujemo 8. jula privući će brojne sportiste iz zemlje i inostranstva koji će nastaviti svoje takmičenje za olimpijske bodove”, izjavio je Nemanja Vajs, direktor Serbia Epic-a. 

Video – Serbia Epic - Petrovaradin Fortress Bike festival:
https://www.youtube.com/watch?v=B2k9rdoNneM&t=29s&ab_channel=NemanjaVajs

Deo čitave Serbia EPIC serije na koji je Biciklistički klub Novi Sad veoma ponosan je održivost koja se ogleda u očuvanju životne sredine. Za svakog sportistu koji bude učestvovao na trkama klub će zasaditi po jedno drvo u novembru 2023. godine, sa željom da u narednih 10 godina bude zasađeno više od 100.000 stabala i da se napravi SERBIA EPIC šuma koja će ostati budućim generacijama.

Serbia Epic seriju podržali su Grad Novi Sad, Grad Požarevac, Opština Knjaževac, Gradska uprava za sport i omladinu, Gradska uprava za kulturu, Gradska uprava za privredu Novog Sada, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Pošta Srbije, Halkbank ad Beograd, ŠKODA, Heineken, Capriolo, Yason, Salcano, Đak sportska oprema, Basak traktor, MediPol univerzitetska bolnica, SIM Novi Sad, Akov, Turska Ambasada u Beogradu, Zepter, Dasigo, Esensa, Color media communications, radio AS FM.

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem