Loš dan u Haifi - Kamenje izbušilo gume

Jovana Crnogorac i Ivana Kostić zbog defekta nisu završile trku u Haifi.
Subota, 22. mart 2014
Loš dan u Haifi - Kamenje izbušilo gume

Jovana Crnogorac (BK Novi Sad) i Ivana Kostić (Orlovac Sistem FPS, Crna Trava) na sugestiju selektora Nemanje Vajsa nisu završilie trku C 1 kategorije u Haifi u Izraelu na planinskim biciklima jer su se, zbog defekata i bušenja guma na kamenitoj stazi, našle na zečelju karavana!

- Loš dan u Haifi – kaže selektor Nemanja Vajs.- Jovana Crnogorac je bila na čelu sa Mađaricom Benko, kada je izbušila gumu i dok je došla do tehničke zone da popravimo defekt, bila je – poslednja. Ivana Kostić je sve bolja, odlično je vozila, ali je i ona imala defekt. Staza je takva, znamo je još sa EŠ 2010. puna je oštrog kamenja i redovno ima mnogo defekata. Na moju sugestiju devojke su stale da bi sačuvale svežinu za C 1 trku u Misgavu u subotu. I u Haifi je bila velika vrućina, očekuje se i u subotu visoka temperatura pa su organizatori pomerili start  ranije ujutro i nadamo se da će biti svežije. Bitno je da sreća bude uz njih, da završimo izrealsku turneju sa novim bodovima za svetsku rang listu.

U prve dve trke u Izraelu, obe u Mišmar Haemeku, Jovana Crnogorac je pobedila i potvrdila po 30 bodova osvojenih takođe za dve pobede prošle godine. Ivana Kostić je bila 12. i 13.

 Prošle godine Jovana Crnogorac je pobedila i u Haifi i u Misgavu i na ukupno pet trka u Izrealu imala je pet postolja - četiri poebde i drugo mesto.

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem