15. April / MTB Serbian Epic na Petrovaradinskoj tvrđavi

Više od 200 biciklista na Petrovaradinskoj tvrđavi u trci za olimpijske bodove uz brojne dodatne sadržaje sa posetioce.
Četvrtak, 13. april 2023
15. April / MTB Serbian Epic na Petrovaradinskoj tvrđavi

U organizaciji Serbia Epic-a i Biciklističkog kluba Novi Sad, Serbia Epic serija se, nakon uzbudljivih biciklističkih trka na Andrevlju, seli na jednu od najatraktivnijih lokacija u Evropi, na Petrovaradinsku tvrđavu. Tokom Pošta Srbije Petrovaradin Fortress bike festivala više od 200 biciklista će, vožnjom po stazi koja se prostire od bedema, preko tunela do mostova, “juriti” olimpijske bodove, a posetioci će imati priliku da uživaju u pravom porodičnom aktivnom odmoru uz brojne dodatne sadržaje. Na festivalu ih očekuje muzički program predvođen velikim koncertom Tijane Bogićević, štandovi sa hranom uz “Ukuse Vojvodine” i trka guralica za najmlađe. Ulaz je slobodan.

Ovaj svojevrsni festival predstavlja dve C1 trke za olimpijske bodove, kao i trku za Kup Srbije. U Novom Sadu takmičiće se 20 ekipa iz inostranstva i 200 biciklista iz Srbije, a pored trka biće upriličeni brojni dodatni sadržaji.

Nakon trka i sadržaja za najmlađe, u subtu, 15. aprila u 18 časova biće održan koncert Tijane Bogićević, jedne od najpoznatijih pop pevačica u Srbiji i nekadašnje predstavnice Srbije na Evroviziji. Nakon niza veoma uspešnih koncerata, radujemo se što će posetioci imati priliku da uživaju u raskošnim muzičkim aranžmanima, neodoljivoj interpretaciji i vokalu po kojem se Tijana izdvaja i pamti i zapevaju sa njom u glas dobro poznate hitove "Hajde onda ništa", "Tražim", "Čudo", "Blizu", "Bezuslovno", "U redu", "Širina", "Gotovo" i druge. Muzički program upotpuniće i poznati novosadski duo “Braća Krstić”, kao i DJ WD 87-Darko Vajs.

Tokom celog dana u subotu, festival će biti začinjen “Ukusima Vojvodine”, već svima poznatom organizacijom koja će upriličiti štandove sa domaćim proizvodima i ukusnim poslasticama,  te će ovo biti prilika za pravi porodični izlet.

Posle velike međunarodne biciklističke trke, u 16 časova na mali poligon stupaju najmlađi ljubitelji biciklizma koji će se oprobati u trci guralica. Tradicionalno, ova trka mališanima donosi novo iskustvo, jačanje takmičarskog duha i poklon pakete za učesnike, a predvodiće ih animatori i miljenica mališana, Maša Kuprešanin, osnivač sportskog udruženja “Survajzveri” i nekadašnja učesnica popularnog šoua “Survivor”. Prijava za takmičenje se vrši na licu mesta.

Serbia Epic serija se posle Petrovaradinske tvrđave nastavlja u Požarevcu, 21. i 22. aprila, predstavljajući prvu međunarodnu UCI trku u ovom gradu. Brojni takmičari iz inostranstva, Srbije i regiona takmičiće se oko prelepog parka Čačalica, dok ceo događaj počinje u centru Požarevca gde će uživati porodice, ljubitelji sporta, hrane, umetnosti ali i najmlađi. Pored uzbudljive trke i Požarevčani će biti u prilici da probaju specijalitete koje donose “Ukusi Vojvodine”, udruženi sa lokalnim proizvođačima, a najmlađi će u revijalnom delu programa imati priliku da se zabave i takmiče na GurGur trci.

23. april rezervisan je za trku humanirarnog karaktera na Košutnjaku u Beogradu. Salcano Tursko – Srpski kup prijateljstva ove godine, pored izvrsne trke u kojoj će učestvovati više od 250 biciklista, ima za cilj da pomogne žrtvama zemljotresa koji je pogodio Tursku 6. februara ove godine. Članovi Biciklističkog kluba iz Mardina, grada koji je pretrpeo veliku štetu od zemljotresa biće gosti Kupa u Srbiji uz obezbeđen smeštaj, prevoz i hranu.

Serbia Epic serija biće aktuelna i tokom leta, te će 8. jula takmičari imati priliku da učestvuju u C2 trci na izazovnim stazama Stare planine i obezbede nove bodove za Olimijske igre.

Biciklistički klub Novi Sad ističe da je Serbia EPIC nov sportsko turistički proizvod koji za cilj ima razvoj novih destinacija pogodnih za sportski turizam i slanje afirmativne slike o Srbiji zemljama širom sveta. Do sada je potvrđeno učešće takmičara iz mnogih evropskih i zemalja iz regiona kao što su Irska, Austrija, Mađarska, Kazahstan, Grčka, Hrvatska i Slovenija, Bosna I Hercegovica, Crna Gora…

Deo čitave Serbia EPIC serije na koji je Biciklistički klub Novi Sad veoma ponosan je održivost koji se ogleda u očuvanju životne sredine. Za svakog sportistu koji bude učestvovao na trkama klub će zasaditi po jedno drvo u novembru 2023. godine, sa željom da u narednih 10 godina bude zasađeno više od 100.000 stabala i da se napravi SERBIA EPIC šuma koja će ostati budućim generacijama.

Serbia Epic seriju podržali su Grad Novi Sad i Grad Požarevac, Opština Knjaževac, Gradska uprava za sport i omladinu, Gradska uprava za kulturu, Gradska uprava za privredu Novog Sada, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Pošta Srbije, Halkbank ad Beograd, ŠKODA, Heineken, Capriolo, Yason, Salcano, Đak sportska oprema, Basak traktor, MediPol univerzitetska bolnica, SIM Novi Sad, Akov, Turska Ambasada u Beogradu, Zepter, Dasigo, Esensa, Color media communications, radio AS FM.

 

 

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem