Jovana Crnogorac treci put pobedila u Izraelu!

Treća sreća. Još jedna pobeda Jovane Crnogorac u C1 kategoriji.
Nedelja, 23. mart 2014
Jovana Crnogorac treci put pobedila u Izraelu!

Treća sreća! Biciklistkinja Jovana Crnogorac (BK Novi Sad) pobedila je u C 1 kategoriji trke na planinskim biciklima u Misgavu u Izraelu i završila turneju sa tri pobede u četiri trke!

Pre toga slavila je na dve trke C 2 kategorija u Mišmar Haemeku.

Druga srpska reprezentativka Ivana Kostić iz Orlovca FPS (Crna trava) zauzela je 13. mesto. Jovana Crnogorac je odbranila 60 svetskih bodova osvojenih prošle godine za pobedu na ovoj trci, dok je Ivana Kostić upisala prva četiri boda za 13. poziciju.

- Posle jučerašnje trke u Haifi kada su obe zbog probušenih guma morale da odustanu, danas je bio pobednički dan - kaže srpski selektor za planinski biciklizam Nemanja Vajs.- Od starta je nametnula svoj tempo i Mađarica Benko je na kraju prvog kruga zaostajala 20 sekundi. Pametno je vozila i držala ritam, čuvala prednost i vodila računa da opet ne izbuši gumu. To joj je omogućilo da prati “linije” koje je uvežbavala na treningu. Na kraju je Benko imala četiri minuta zaostatka na drugoj poziciji, dok je treće mesto pripalo Ruskinji Kovalovoj. Ivana Kostić je bila odlična i uzela prve bodove za 13. mesto. Ima dosta rezerve i siguran sam da će u nastavku sezone voziti sa još više samopouzdanja.

Posle serije trka na Kipru i u Izraelu, Nemanja Vajs je sumirao utiske:

- Veoma sam zadovoljan, bilo je dobrih rezultata, ali i pehove koji su nam odneli još nekoliko visokih plasmana. Veliku podršku i pomoć imali smo od Novosađana koji žive i rade u Izraelu Nikole Kaluđerskog i Zorana Drapića. Želim da se zahvalim  i BSS na podršci u realizaciji ovog programa na početku sezone i na početku ciklusa za Evropske olimpijske igre u Bakuu 2015.

Pripreme u Alanji finansirao je klub Salkano za koji će Jovana Crnogorac voziti u ovoj sezoni na nekim međunarodnim trkama. Jovana Crnogorac je prve ove trke bila 29. na UCI rang listi sa 601 bodom. Ivana Kostić je sa 90 poena bila 222.

U prve dve trke u Izraelu, obe u Mišmar Haemeku, Jovana Crnogorac je pobedila i potvrdila po 30 bodova osvojenih takođe za dve pobede prošle godine. Ivana Kostić je bila 12. i 13.

 Prošle godine Jovana Crnogorac je pobedila i u Haifi i u Misgavu i na ukupno pet trka u Izrealu imala je pet postolja - četiri pobede i drugo mesto.

Sezonu je Jovana Crnogorac počela 22. mestom u Vorkliniju na Kipru, potom je bila 11. u etapnoj trci „Sunčani kup“ takođe na Kipru kada je potvrdila 50 bodova za 13. mesto prošle godine i dodala još 10, potom su usledile dve pobede u Mišmar Haemeku i jedna u Misgavu. Odustala je u Haifi.

KOMENTARI
  • Ciklo

    Nikola J. (Ciklo)

    24. mar 2014 12:02h

    Bravo, čestitke celoj ekipi !

  • vajs

    Nemanja V. (vajs)

    25. mar 2014 22:09h

    Hvala Nidžo!

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem