Deveta međunarodna trka Banja Luka - Beograd startuje iz Srbije

Posle sedam godina, međunarodna trka Banjaluka – Beograd ponovo će startovati iz glavnog grada Srbije.
Subota, 13. decembar 2014
Deveta međunarodna trka Banja Luka - Beograd startuje iz Srbije
Posle sedam godina, međunarodna trka Banjaluka – Beograd ponovo će startovati iz glavnog grada Srbije. 
Klubovi organizatori Partizan i banjalučki BSK potvrdili su da se najvažnija regionalna biciklistička manifestacija posle Trke kroz Srbiju vraća „korenima“. Trka je u prva dva izdanja 2007. i 2008. počinjala u Beogradu. 
 
- Ideja o promeni rute rodila se minulog juna, a jedan od razloga je želja naše zemlje da napravi veliko otvaranje – istakao je Branko Banović, predsednik Biciklističkog saveza Srbije.
 
Pred Beogradom je 18. aprila 2015. veliki izazov. Banjaluka je u proteklom periodu organizaciju svečanog otvaranja podigla na zavidan nivo uz viskoke zvanice iz političkog, privrednog i sportskog života, kao i veliki broj zainteresovanih gledalaca da isprate događaj koji okuplja oko 200 biciklista iz Evrope i sveta.
 
- Glavni grad Republike Srpske takođe ima razloge da podrži promenu. Poslednjih 50 kilometara karavan će kružiti ulicama Banjaluke što će biti interesantno i za publiku i za medije sa kojima se pregovara da u tim trenucima uživo prenose događaj – istakao je jedan od direktora trke Vladimir Kuvalja.
 
Manifestacija Banjaluka – Beograd predstavlja, u stvari, dve jednodnevne trke kategorisane od strane Međunarodne biciklističke federacije (UCI) 1.2 klasom u Evropa turu.
 
Sledeća godina biće posebno važna i zanimljiva kako domaćim tako i stranim takmičarima s obzirom da će biti kvalifikaciona za Olimpijke igre u Rio de Žaneiru 2015. Minulog aprila na drugom delu trke završenom u Beogradu pobedio je naš trostruki olimpijac i još najbolji predstavnik na drumu Ivan Stević (34).
Izvor: Sportski Žurnal | M.Ti
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem