Rajović pobednik "43. Trofeja Beograda - Milan panić" (UCI 2.1)

Rajović je trijumf na trci zapečatio osvajanjem još jedne etape.
Ponedeljak, 11. avgust 2014
Rajović pobednik "43. Trofeja Beograda - Milan panić" (UCI 2.1)

Ukoliko je prethodnog dana foto – finiš morao da odluči pobednika, na kraju druge etape, vožene 104 kilometara od Bulevara oslobođenja do Avale, nije bilo sumnje da je najbolji biciklista 43. međunarodne juniorske trke „Trofej Beograda – Milan Panić” (UCI 2.1) Dušan Rajović (CCN Metalac).

Kraljevčanin je solo došao do cilja, devet sekundi ispred Bugarina Nikolai Genova (Car Simeon). Naš Milan Dragojević (MBN Železničar), takođe se sjajno uspeo uz Avalu, upisavši zaostatak od 14 sekundi u odnosu na Rajovića.

Rešen da potvrdi osvajanje žute majice namenjenu najboljem u generalnom poretku nadmetanja koje su organizovali Biciklistički savez Beograda, uz podršku Gradskog sekretarijata za sport i omladinu i gospodina Milana Panića, Rajović se na Kosmaju, pedesetak kilometara do cilja odvojio sa četvoricom vozača. U poslednjih pet hiljada metara u borbi za etapnu pobedu ostali su Dušan i Genova. Bugarin nije bio pretnja u generalnom plasmanu, pošto je prethodnog dana zaostao preko minut i po u odnosu na Kraljevčana.

Rajović je, ipak, bio snažniji, pa je trijumf na trci zapečatio osvajanjem još jedne etape. Srbija je na postolju nadmetanja dobila i vozača Dragojevića (+0,14). Žan Andrejaš, član slovenačkog nacionalnog tima zauzeo je treće mesto (+0,22). Biciklista CCN Metalca dobio je i belu majicu namenjenu najboljem mladom vozaču.

Za Dušana je „Trofej Beograda – Milan Panić“ bila poslednja provera pre nego danas sa čitavim Timom Srbije otputuje na Olimpijske igre mladih u Nankingu. Rajović će nas predstavljati u vožnji na drumu i na hronometar.

Izvor: BSS
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem