Reprezentativci na 40. trci Oberesterajh Juniorenrundfart (UCI 2.1) u Austriji

Rajović peti u prvoj etapi 40. trke Oberesterajh Juniorenrundfart (UCI 2.1) u Austriji
Subota, 19. jul 2014
Reprezentativci na 40. trci Oberesterajh Juniorenrundfart (UCI 2.1) u Austriji

U prvoj etapi 40. međunarodne juniorske trke u Austriji „Oberesterajh juniorenrundfahrt” (UCI 2.1), voženoj 95 kilometara od Ansfeldena do Marhtrenka, Dušan Rajović zauzeo je peto mesto.

Reprezentativac Srbije bio je inicijator bega 35 kilometara do finiša sa još dvojicom biciklista. Na poslednjem brdskom cilju pridružila su se još šestorica. Sprintao je za bodove u borbi za majicu namenjenu najboljem brdskom vozaču, gde je u plasmanu treći, a posle toga su se izdvojila trojica takmičara. Rajović nije želeo u lov, nameravajući da sačuva snagu za završni sprint i verujući da će drugi vozači da rade na sustizanju. Pošto je uvideo da prednost raste krenuo je u poteru i uspeo da zaostatak smanji na osam sekundi. Slavio je Norvežanin Tobijas Kongstad ispred Rusa Aleksandra Vlasova i Denisa Nekrasova u vremenu 2:19,28.

Milan Dragojević i Elvedin Ćatović bili su u grupi koja je stigla 1,33 minuta kasnije, a preko cilja su prešli kao 19. i 23. Sa 2,10 minuta zaostatka finiša su se domogli Dušan Kalaba (28), Dario Nimčević (36) i Saša Selaković (82).

- Odlična vožnja svih naših reprezentativaca! Bili su angažovani, radili, i zato je u konkurenciji 24 ekipe Srbija trenutno na trećem mestu – komentarisao je Miodrag Vuleta, vođa tima u Austriji. 

Izvor: BSS
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem