Kris Frum želi da salbutamol slučaj bude rešen pre Tur de Fransa

Vozač britanskog profesionalnog tima – Team Sky, Kris Frum, ponovio je da se nada da će njegov slučaj upotrebe salbutamola biti završen pre početka francuske trke Tur de Frans.
Ponedeljak, 28. maj 2018
Kris Frum želi da salbutamol slučaj bude rešen pre Tur de Fransa

Predsednik UCI-ja Dejvid Lepartient izjavio je da bi ovaj slučaj mogao da se oduži i nakon jula kao i da postoji opasnost da organizator Tur de Fransa, Amaury Sport Organisation (ASO) iskoristi sopstvena pravila trke kako bi sprečili Fruma da se takmiči 7. jula.

Lepartient je prisustvovao aktuelnoj trci Giro d' Italia na etapi 17 ali je uspešno izbegao susret sa Frumom. Njih dvojica nikada nisu razgovarali oči u oči, a francuski predsednik UCI-ja izgleda nikada nije imao ni direktan kontakt sa menadžerom tima Sky Dejvom Breilsfordom. Svaki dijalog koji se vodi u vezi sa ovim slučajem, vodi se isključivo između pravnih timova UCI-ja i Fruma.

ASO bi mogla da pokuša da spreči Frumovo prisustvo na Tur de Frans na osnovu pravila koja teže da očuvaju reputaciju same trke. Nije najjasnije kako bi se takva pravila mogla nametnuti ako se do momenta trke ne donese nikakva presuda o ovom slučaju. ASO je pokušala da spreči Toma Bunena (Tom Boonen) da se takmiči 2009. godine nakon što se njegov test pokazao pozitivnim na kokain. Ipak, Arbitražni sud je presudio da belgijanac može da učestvuje u trci. Lepartient je sugerisao da će poštovati Frumovo pravo da se takmiči ukoliko se prethodno ne donese nikakva odluka u vezi sa njegovim slučajem.

Prošle godine tokom trke Vuelta a España testiranje je pokazalo da je Kris Frum uneo dva puta više od dozvoljene količine salbutamola. On je negirao svako pogrešno postupanje ali mora da dokaže da nije premašio dozvoljenu dozu. Ne postoji vremensko ograničenje za rešavanje ovog slučaja, a Frumu je u međuvremenu dozvoljeno da se takmiči jer salbutamol ne spada u zabranjene doping supstance.

KOMENTARI
  • omega

    Budimirvladimir (omega)

    28. maj 2018 18:55h

    Ма све вас треба на понике па на лечење. Све астматичари.

  • sasadr

    Саша (sasadr)

    30. maj 2018 07:56h

    Тако је Будимире или Владимире. Све тешки преваранти који понижавају постојање наше справе бицикла.

  • omega

    Budimirvladimir (omega)

    2. jun 2018 11:10h

    Бициклизам није само спорт, поготово не само професионални спорт које је право царство ниских страсти и побуда, криминала и корупције, за шта се сваки дан појављују докази. Многи људи то воле, али то је њихов проблем, мене не занима. Само нека не замењују тезе. Бициклизам је и начин живота, вожња од куће до посла, рекреација, путовање, мали или велики сревис, крпљење гума и много тога. Нека се Фрум и остали дрогирају до миле воље, али нека не глуме цвећке. Или нека глуме - моје је право да им то оспорим ако желим. Бицикл не припада само непоштеним спортистима.

  • nikidr

    Саша (nikidr)

    2. jun 2018 14:40h

    Бициклизам је Ада-Сурчин-Јаково-Бољевци-мост-електрана-Обреновац-пица у Обреновцу-Мислођин-Јасенак-Моштаница-Руцка-клопа у Остружници-Ада.
    Јел зна тај Фрум шта је то? Не зна? Па и не треба да зна.

  • Heados

    Bojan V. (Heados)

    20. sep 2018 21:23h

    https://www.youtube.com/watch?v=Sh9PWE57nyg

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem