Tur de Frans 2016 / Od subote 2. Jula

U subotu 2. jula počinje najveća biciklistička trka u sezoni, Tur de Frans. Eurosport će intenzivno pratiti sva dešavanja počev od predstavljanja timova, koje je zakazano za poslednji dan juna.
Četvrtak, 30. jun 2016
Tur de Frans 2016 / Od subote 2. Jula

Najveća biciklistička trka na svetu, 103. Tur de Frans startuje u subotu 2. jula, a nakon 21 etape i pređenih 3.519 kilometara završiće se u Parizu na Jelisejskim poljima u nedelju 24. jula.

Trka oko Francuske će u svom izdanju za 2016. godinu obići tri susedne zemlje, Španiju, Andoru i Švajcarsku, a takmičare očekuje po devet ravničarskih i planinskih etapa (uključujući i četiri cilja na vrhovima Andore Arsalis, Mont Ventu, Finot-Emoson i Sent-Žerve Mon Blan), jedna brdovita etapa, dva hronometra i dva dana odmora.

Pojedinačni hronometri se u velikom stilu vraćaju na Tur, ukupno 54 kilometra podeljeni su u dve sekvence: 37 između Burž-Sent-Andeola i La Saverne (13. etapa) i 17 od Salanšea do Meževa (17. etapa).

Pre dve sezone posle sedmogodišnje pauze vraćene su sekunde bonifikacije na svakoj etapi, 10, 6 i četiri sekunde za prvu trojicu biciklista.

Pored borbe za žutu majicu, takmičari mogu da osvoje i zelenu, za lidera po broju bodova, tačkastu, za najboljeg biciklistu u brdima, kao i belu, za najboljeg mladog biciklistu.

Gledaoci Eurosporta biće u prilici da uživaju u Turu, zahvaljujući kompletnom programskom sadržaju koji će se proizvoditi na licu mesta.

Svakog dana, vodeći ekspert za biciklizam na Eurosportu, Greg LeMond analiziraće tok takmičenja, minule etape i predstojeće izazove.

“LeMond na Turu” je dnevna emisija koju će voditi legendarni Amerikanac, a “Tur de Frans ekstra” je glavni šou Eurosporta, koji će se emitovati uživo dva puta dnevno, sa lica mesta, pre i posle etape.

“Tur de Frans danas” donosi gledaocima najvažnije trenutke minulog dana, koje za ljubitelje biciklizma pripremaju Ešli Haus i Greg LeMond, uz podršku Laure Meseger i Antonija Fleče.

Prenos prezentacije timova je zakan za danas, 30. Jun u 18:00h na Eurosport 1.

Izvor: Eurosport
KOMENTARI
 • Milan_R

  Milan R. (Milan_R)

  6. jul 2016 08:16h

  Da kazem da bi bilo sve OK kad bi se bar vesti sa trke azurirale koliko-toliko brzo (danas za juce). Bar vesti, zvanicni rezultati (mislim da to nije tesko u eri interneta?) ako ne i neki video klip...

 • Ciklo

  Nikola J. (Ciklo)

  6. jul 2016 10:40h

  Pozdrav Milane. Svaka pomoć je dobrodošla. Ukoliko si zainteresovan može poruka preko kontakt forme.

 • Milan_R

  Milan R. (Milan_R)

  6. jul 2016 11:07h

  Nisam razumeo tvoju poruku. Ako si administrator sajta, mislim da nema opravdanja za neazurnost. Ako mi nudis da ja budem tako nesto-mislim da ima puno pogodnijih ljudi.

 • Milan_R

  Milan R. (Milan_R)

  6. jul 2016 11:11h

  I jos nesto (za administratora): Tacno je da u eri brzih (elektronskih) komunikacija covek moze da se informise maltene o bilo cemu bilo kada i bilo gde. Ali se onda postavlja pitanje svsishodnosti ovog sajta!

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem