Serbia Epic Vrnjačka banja Maraton zatvara sezonu 22. oktobra

Ovogodišnju sezonu zatvara Serbia Epic Vrnjačka banja Maraton u nedelju, 22. oktobra u 12 časova. Prijave su otvorene za sve.
Četvrtak, 19. oktobar 2023
Serbia Epic Vrnjačka banja Maraton zatvara sezonu 22. oktobra

Ubrzo nakon prvog Serbia Epic Zlatibor Maratona o čijoj se atmosferi i dalje priča među biciklistima, ovogodišnju sezonu zatvara Serbia Epic Vrnjačka Banja Maraton u nedelju, 22. oktobra u 12 časova. Maraton će okupiti sve ljubitelje planinskog biciklizma, e-bike-a i Gravela i povesti ih u novu avanturu koju karakterišu predivna priroda i uređene staze. Nakon veoma atraktivnih, međunarodnih biciklističkih trka u organizaciji Serbia Epic-a i Biciklističkog kluba Novi Sad održanih na Andrevlju, Petrovaradinskoj tvrđavi, Požarevcu i Beogradu, tokom proleća i letnjeg izdanja na Staroj planini, novi tip trke donosi novo sportsko nadmetanje i zabavu u Vrnjačku banju. 

XCM Maraton odvijaće se dve staze - FUN, dužine 32 km, koja ima 900m visinske razlike i SPORT, dužine 52km, koja ima 1800 visinske razlike. Prvi Serbia Epic Vrnjačka banja Maraton startuje i završava se na Promenadi u centru Vrnjačke banje, a staze se protežu najlepšim delovima Goča.

Maraton je otvoren za sve, nije potrebna licenca, nego samo dobro raspoloženje, svoj MTB, E-BIKE ili GRAVEL i naravno zaštitna kaciga. Svakog učesnika očekuje finišerska medalja na cilju, a nagradni fond sastoji se od brojnih korisnih stvari, sportske opreme i sl.

“Drago mi je što ovu biciklističku sezonu završavamo baš u Vrnjačkoj Banji, odnosno njenom predivnom okruženju. Biciklisti koji dolaze iz raznih krajeva Srbije i regiona uživaće u nesvakidašnjem takmičenju i zabavi, kao i posebnom izazovu koji se odnosi na raznoliku podlogu po kojoj će se voziti - asfalt, tucanik, makadam, pašnjaci i proplanci. Pozivamo vas da dođete da se zajedno vozimo, uživamo i oživimo prelepe staze Srbije” izjavio je Nemanja Vajs, direktor Serbia Epic-a.

Biciklistički klub Novi Sad i Serbia Epic već uveliko pripremaju sezonu 2024. te je u plan uvršteno i održavanje prvog UCI MTB maratona u Srbiji.

Prijave za Serbia Epic Zlatibor Maraton vrše se putem linka https://trka.rs/events/455/  a propozicije i download staza dostupni su na https://www.serbiaepicseries.com/ 

Serbia Epic Vrnjačka Banja Maraton podržali su Opština Vrnjačka Banja, Sim Novi Sad, Yason, Capriolo, Auto Čačak, Medipol, Hotel Pegaz, Hotel Fontana i Zepter.

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem