I Lock It / Prva automatska brava za bicikle

I lock It je prva pametna automatska brava koja se montira na ram bicikla, a zaključuva se i otključava pomoću "Bluetooth low energy" tehnologije. Baš poput automatskog zaključavanja automobila, sada i biciklisti imaju spravu koja zaključava bicikli, poseduje alarmni sistem i još po nešto.
Utorak, 11. april 2017
I Lock It / Prva automatska brava za bicikle

Kada korisnik siđe sa svog bicikla i počne da se udaljava, I lock It meri udaljenost i automatski aktivira  bravu koja provlači 64mm debeli obruč od nerđajućeg čelika kroz zadnji točak. Po istom principu radi i otključavanje. Kada se vlasnik približi, brava se povezuje sa telefonom korisnika i automatski povlači obruč. Radi još boljeg osećaja sigurnosti I lock it ima i alarm sistem koji se aktivira kada neko nasilno pokuša da preseče zavrtanj, u tom slučaju uređaj ispušta zvuk jačine 110 decibela, dovoljno jak da alarmira okolinu i uplaši lopova. Takođe pokušaj obijanja će aktivirati slanje notifikacije na vlasnikov telefon.

Za ovaj uređaj nije potreban ključ jer se preko Bluetooth low energy tehnologije povezuje sa smart telefonom vlasnika, ukoliko je aplikacija aktivna uređaj će sam prepoznati telefon tako da ne postoji potreba ni za jednim klikom. Postoji i opcija da se koristi privezak koji radi nezavisno od aplikacije, gde se zaključavanje i otključavanje aktivira na pritisak dugmeta. Ukoliko korisnik čak ni to nema kod sebe, uvek mu preostaje upotreba brave pritiskom na dugme koje je na samom uređaju, a aktivira ga jedinstveni osmocifreni kod.

Ukoliko korisnik ostavlja bicikl na duže vreme, kompanija nudi i produžetak u vidu lanca koji se vezuje za fiksirani objekat. Ceo uređaj je pogodan za korišćenje u bilo kojim vremenskim uslovima jer ima unutrašnju zaštitu od vode, takođe je i dosta lagan, teži svega 500 grama.

 

 

Ovaj nemački proizvod pušten je u prodaju u januaru 2017. godine i može se kupiti po ceni od najmanje 89 evra za samu bravu ili za ceo komplet (brava, lanac, privezak) po ceni od 119 evra.

Više o proizvodu i dostupnim paketima za kupovinu možete pronaći na I lock it

Izabela Horvat

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem