Još jedan veliki uspeh crnogorskih biciklista u Beogradu

Iako su putovali cijelu predhodnu noc i na takmicenje dosli neposredno pred sami start crnogorski biciklisti ostvarili su jos jedan veliki sportski podvig.
Nedelja, 11. maj 2014
Još jedan veliki uspeh crnogorskih biciklista u Beogradu

BSCG izveštaj posle MTB trke u Beogradu:

Iako su putovali cijelu predhodnu noc i na takmicenje dosli neposredno pred sami start, na nedovoljno upoznatoj stazi beogradskog izletista na Kosutnjaku, sa cak 10 osvojenih sportskih odlicja, crnogorski biciklisti ostvarili su jos jedan veliki sportski podvig, koji ce, nadamo se, zainteresovati odgovorne za razvoj i afirmaciju crnogorskog sporta.

Uspjeh je postignut na ,,TROFEJU BEOGRADA,, prestiznom i najacem biciklistickom takmicenju koje ce se ove godine odrzati u Srbiji.

Crnogorska uzdanica je i ovoga puta  bio Bjelopoljac Demir Mulic koji je postigao ubjedljivu pobjedu u konkurenciji takmicara do 23 godine ozbiljnije pracen jedino od svojih zemljaka Niksicanina Milosa Nikcevica u dresu beogradskog ,,PARTIZANA,, i Igora Djapica iz ,,NIK BAJKA,,.

Mulic je pokusao i nemoguce da pobijedi i u ,,ELITE,, kategoriji, ali su, ovoga puta bili bolji, daleko stariji i iskusniji Sampion Hrvatske  Filip Turk i visestruki sampion Balkana Bojan Djurdjic iz Srbije, pa se na prsima mladog Bjelopoljca, pored zlatnog, naslo mjesta i za bronzano sportsko odlicje.

Crnogorski biciklisticki , osim u kategoriji ,,MASTERSI,, nastupili su i u svim kategorijama iz programa ,,SERBIAN OPENA,, i u svim tim kategorijama osvojili sportska odlicja.

Zlato je zasijalo i na prsima mladjenog Rijada Gorcevica iz ,,CICLOMONTA,, u kategoriji ,,MLADJI KADETI,,.

Srebrene medalje osvojili su Nina Despotovic u kategoriji ,,ELITE,, ZENE i Milos Nikcevic u kategoriji ,,U- 23,, a bronzane ,,pionir,, Idrizovic iz Bijelog Polja, ,,kadet,, Stefan Bajceta iz Bara,  ,,junior,, Armin Mulic iz Bijelog Polja, te Niksicanin Igor Djapic u kategoriji ,,Y - 23,, dok su se na nepopularnom cetvrtom mjestu nasli Bjelopoljac Milija Gojak u kategoriji ,,juniori,, i Baranin Nemanja Barjaktarovic u kategoriji ,,kadeti,,, jedini Crnogorci koji su, ovoga puta, ostali bez medalja.

Iduce nedjelje crnogorski biciklisti imaju poziv da ucestvuju na ,,TRCI KROZ HERCEGOVINU,, koju organizuje Biciklisticki klub ,,MOSTAR,,.

Bio bi to prvi nastup, poslije pauze od  dvadeset godina,crnogorskih biciklista na drumskim trkama.

Kazu zele ucestvovati i nadaju se uspjehu, ako rijese problem sa drzavnim organima oko placanja carine i PDV-a za uvezena bicikla za sta su sredstva dobili  iz pomocu Evropske biciklisticke federacije.

I dok u BSCG pokusavaju da rijese ovaj problem, iz Uprave carina Crne Gore pominju mogucnost da ce  bicikla crnogorske reprezentacije prodaju na licitaciji, jer se vise od mjesec dana nalaze neocarinjena u magacinu ,,ZETATRANSA,,.

Izvor: BSCG (Branko Hajdukovic)
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem