Pobede Jovane Crnogorac i Bojana Đurđića na Staroj Planini (UCI C2)

Ponedeljak, 14. jul 2014
Pobede Jovane Crnogorac i Bojana Đurđića na Staroj Planini (UCI C2)

Izuzetan vikend je za domaćim predstavnicima u planinskom biciklizmu. Na međunarodnoj trci UCI C2 kategorije održanoj na Staroj planini, a koja se računa i u Planet bajk MTB Kup Srbije, u organizaciji Biciklističkog saveza Srbije i kluba Novi Sad, trijumfovali su Bojan Đurđić (Radnički) i Jovana Crnogorac (BK Novi Sad).

Višestruki i aktuelni prvak Srbije u mauntin bajku izborio je pobedu ispred Grka Dimitriosa Antoniadisa (SMF) i Hrvata Filipa Turka (Šišmiš). Đurđić je ujedno upisao i maksimalnih 30 bodova za UCI svetsku rang listu u kros – kantri olimpijskoj disciplini.

Kompletno srpski podijum bio je u trci seniorki. Pored Crnogorčeve, na nižim stepenicima postolja našle su se Ivana Kostić (Orlovac Sistem FPC) i Jovana Vuković (Progresiv). Srbija je za plasman nacija tako dobila ukupno novih 65 bodova. Jovana je dodala 30, Ivana 20 i Vukovićeva 15 poena.

- Prezadovoljan sam kako su protekle trke, a ostvarili smo i zacrtane ciljeve. Išlo se na to da kod žena uzmemo sva tri prva mesta, a da imamo barem jednog seniora na postolju. S obzirom da je kampanja sakupljanja bodova za kvalifikacije na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru počela, jako je dobro da smo mogli na domaćem terenu da organizujemo međunarodnu UCI trku. Izazova je bilo sa finansijskog aspekta, ali kad vidimo rezultat, vredelo je potruditi se za nalaženje sredstava. Zahvalan sam JP Skijalištima Srbije koja su nam izašla u susret i pomogla – komentarisao je Nemanja Vajs, kao selektor MTB reprezentacije i ispred organizatora.

 

Ostali rezultati:

juniori: 1. Andrej Galović (Partizan), 2. Aleksandar Roman (Partizan), 3. Jovan Jovanovski (Makedonija)...
juniorke: 1. Milica Rakić (BK Novi Sad), 2. Jana Jolović (Ciklomanija, Kragujevac), 3. Milica Rajković (Orlovac sistem FPC)...
kadeti: 1. Marko Kasapović (BK Novi Sad), 2. Dušan Veselinović (Partizan), 3. Andrija Joksimović (Partizan)...
mlađi kadeti: 1. Ersin Ibrahimović (BK Novi Pazar), 2. Desimir Dimić (Ciklomanija, Kragujevac)...
masters: 1. Bojko Tončev (Mamut, Bugarska), 2. Iko Iliev (Mamut, Bugarska), 3. Marjan Mitić (Led Circle)...
poletarci: 1. Luka Gvozdenović (Radnički), 2. Dušan Pavlović (Radnički), 3. Sofija Mijatović (Policajac)...
hobi fan: 1. Dušan Cvetkov (Bajk M)...
hobi sport: 1. Dušan Kulić (MBN Železničar)

Izvor: BSS
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem