Nedelja biciklizma na Kopaoniku i MTB trka „Tri strane Kopaonika“

Nedelja biciklizma na Kopaoniku - 2. avgust 2014
Sreda, 30. jul 2014
Nedelja biciklizma na Kopaoniku i MTB trka „Tri strane Kopaonika“

U sklopu “Nedelje biciklizma” na Kopaoniku, ovog vikenda će se u organizaciji sportskog udruženja „Na sve strane“ uz pokroviteljstvo JP Skijališta Srbije i MK grupe, na Kopaoniku održati MTB trka "Tri strane Kopaonika".

Uslovi za vožnju bicikla na Kopaoniku sve su bolji, kako za profesionalne vozače, tako i za rekreativce, pre svega zahvaljujući bajk parku, projektu  JP Skijališta Srbije, prvom takve vrste u Srbiji.

Staze za spust dužine 5 km predstavljaju veliki izazov za sve koji vole ovakvu vrstu biciklizma.

Bajk park čine 3 staze: laka, srednje zahtevne i zahtevna. Prva staza je posebno napravljena za početnike i decu, dok su druge dve staze samo za iskusne vozače.

Širina staza varira od 60 do 120 centimetara, a na pojedinim deonicama su zemljani talasi, zavoji, drveni mostovi, skokovi i prepreke.

Ukoliko ne nosite svoj bicikl ili želite da probate nešto novo Planet Bike je u sklopu novootvorene prodavnice na Kopaoniku omogućio rentu bicikala a ponudiće i bajk test gde ćete moći da isprobate najbolje bicikle iz Scott i Polar asortimana. Između ostalih tu su specijalni daunhil (DH) bicikl Scott Gambelr, kao i Scott Genius pravljen za enduro vožnju. Uz DH bicikl Planet Bike će obezbediti i zaštitnu opremu potrebnu za spust.

Tri strane Kopaonika

Takmičari koji budu učestvovali u trci "Tri strane Kopaonika" moraće u jednom danu da sa sve tri prilazne strane Kopaonika savladaju Pančićev vrh, odnosno vrh „Suvo rudište“ na nadmorskoj visini od 1918 mnv i da u okviru jedne trke pređu više od 70 km sa blizu 4000 mnv, a to sve prelazeći teren koji će činiti šumski i makadamski putevi sa ne više od 20% asfalta tokom cele staze. Obezbeđen je značajan nagradni fond što u novčanim što u robnim nagradama.

Takmičari će se takmičiti u okviru tri kategorije, ELITE, MASTERS, HOBY, u okviru iste staze ali sa kraćom odnosno dužom vožnjom , tako da će za kategoriju HOBY biti potrebno da se izveze jedna strana Kopanika, za MASTERS dve strane, a za ELITE takmičare pomenute tri strane Kopaonika gde će pobednik odneti prestižnu titulu pobednika trke „Tri strane Kopanika“.

Trka je zakazana za 02.avgust, sa početkom u 10h, na Semeteškom jezeru, u podnožju Kopanika gledano sa Raške strane. Okupljanje takmičara je u petak ( Kopaonik – Konaci ) i na dan trke ( Kopaonik – Semeteš ), a proglašenje pobednika u svim kategorijama zakazano je za 19h ( Kopaonik – Konaci ).

Detaljan program trke možete pronaći na zvaničnoj stranici organizatora.

 

Najave MTB trke "Tri strane Kopaonika"

 

Kopaonik Bajk Park

 

 

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem