Skyline GranFondo Beograd 2017

Čuvena biciklistička manifestacija pod nazivom GranFondo održana je u nedelju 1. oktobra 2017 pod pokroviteljstvom grada Beograda i Skyline Belgrade-a, okupivši više od 450 učesnika iz 17 zemalja.
Sreda, 4. oktobar 2017
Skyline GranFondo Beograd 2017

Čuvena biciklistička manifestacija pod nazivom GranFondo održana je u nedelju pod pokroviteljstvom grada Beograda i Skyline Belgrade-a, okupivši više od 450 učesnika iz 17 zemalja. Pored toga, ovu manifestaciju podržalo je i Ministarstvo sporta i omladine, kao i Bicikslistički savez Beograda i Biciklistički savez Srbije, kao tehnički koorganizatori.

GranFondo je biciklistička manifestacija koja je u proteklih 5 decenija doživela neverovatnu popularnost u Evropi i širom sveta, a ovo je prvi put da su i ljubitelji biciklizma iz Srbije imali priliku da budu deo jedinstvene sportske avanture.

Skyline GranFondo Belgrade ponudila je takmičarima izbor između dve staze. Jedne za ozbiljnije učesnike, sa dužinom od 126km, i nešto lakše staze, čija je dužina iznosila 75km, a svaki učesnik imao je pravo da odabere stazu u skladu sa sopstvenim mogućnostima.

Pravo učešća imali su svi domaći i strani biciklisti, triatlonci i para-biciklisti amateri i rekreativci, od 16 do 75 godina starosti. Ova manifestacija okupila je neka od najzvučnijih imena iz sveta biciklizma, poput Roberta Kišerlovskog - Katusha Alpecin tim, Simona Špilaka, Kristijana Korena, Luke Mezgeca i Đan Marka Agostinija, dok je samu trku otvorio Živorad Mićić, legendarni čika Žika, najstariji srpski biciklista.

Pored glavne takmičarske trke, organizovana je i Trka zadovoljstva pod nazivom FunFondo, na kojoj su priliku da se oprobaju imali svi oni ljubitelji biciklizma kojima je glavna GranFondo trka predstavljala preveliki zalogaj, pa je ova manje ambiciozna, ali podjedanko zabavna trka, okupila veliki broj porodica, školaraca i drugih. Za one najmlađe, na potezu Kolarčeva-Terazije, organizovana je trka pod nazivom KidFondo, na kojoj je veliki broj mališana uzrasta od 4 do 8 godina imao priliku da se oproba u trci guralica, odnosno bicikli bez pedala, kao i u sporoj vožnji oko čunjeva.

Apsolutni pobednici u muškoj i ženskoj kategoriji osvojili su karbonski ram „Dedacciai Gladiatore“, dok je pobednik brdskog cilja na Kosmaju postao vlasnik „Campagnolo Bora“ karbonskih točkova. Dva karbonska rama „Scott Addict“ dodeljena su u pojedinačnim kategorijama, kao i „Garmin Sat“ za mali brdski cilj na Trešnji.

Projekat Skyline Belgrade podržao je održavanje ove biciklističke manifestacije, a CEO projekta, Adir El Al, uručio je pobedniku nagradu u vidu vrhunskog karbonskog rama za bicikl „Dedaccai Gladiatore“, i tim povodom izjavio: „Skyline Belgrade, projekat ispred koga ponosno stojim, predstavljaće moderan stambeno-poslovni kompleks impozantne veličine na prestižnoj lokaciji u centru grada. Istakao bih da ćemo sa zadovoljstvom nastaviti da podržavamo manifestacije koje promovišu prave vrednosti i prikazuju Beograd u najlepšem svetlu. Skyline Belgrade, kao budući simbol prestonice, nastaviće da ulaže u lokalnu zajednicu i ubuduće, pre svega kroz podršku sportu, mladim talentima i ekološkim inicijativama.“

 

 

 

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem