Reprezentativci Srbije ispunili norme za Olimpijske igre u Parizu

Ogroman uspeh srpskog biciklizma. Ispunjene norme za Olimpijske igre, po prvi put u istoriji naše države i u ženskoj konkurenciji.
Četvrtak, 16. novembar 2023
Reprezentativci Srbije ispunili norme za Olimpijske igre u Parizu

Svetska biciklistička federacija (UCI) je, uz čestitke Biciklističkom savezu Srbije, poslala dopis u kome potvrđuje da su, svojim rezultatima u proteklom periodu, srpski biciklisti ispunili dve norme za drumski biciklizam koje im daju pravo za učešće na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

I to po prvi put u istoriji i u ženskoj konkurenciji – jer Srbija nikada nije imala predstavnicu na Olimpijskim igrama. Ovaj uspeh srpskih biciklista dolazi posle osam sušnih godina, dva propuštena olimpijska ciklusa.

Ovo je istorijski uspeh ostvaren velikim zalaganjem i talentom naših takmičara i pre svega sjajnom strategijom, planiranjem direktora reprezentacije Marka Sudarića, koji je poput šahovskog velemajstora vukao poteze, slao takmičare na trke koje su nam donosile najveći broj bodova potrebnih za ispunjenje Olimpijske norme. Verovao sam u njega, u odluku da se učestvuje u dalekoj Australiji na Svetskom prvenstvu što nam je ispraznilo kasu, ali je predstavljalo i odskočnu dasku za Pariz. Od srca čestitam i njemu i svim biciklistima, trenerima, mojim saradnicima na ovom neverovatnom rezultatu jedne male biciklističke nacije – kaže predsednik Biciklističkog saveza Srbije profesor Radomir Pavlović.

Ko će Srbiju predstavljati na Olimpijskim igrama u Parizu odrediće stručni štab na osnovu rezultata i forme takmičara do OI.

Izvor: BSS
KOMENTARI
  • gogabajk123

    Goran P. (gogabajk123)

    16. nov 2023 21:15h

    Bravo za ispunjenu normu.Puno sportske srece nasim biciklistkinjama i biciklistima na OI u Parizu.Dobar vetar u ledja !

  • Woody

    Miloš (Woody)

    12. dec 2023 18:27h

    Svaka čast ljudi, ovo je baš lepa i velika stvar za biciklizam u našoj zemlji. Bravo i samo napred!

  • shakaxt

    (+381652829768whats-viber) Š. (shakaxt)

    1. feb 2024 15:26h

    Bravo

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem