Milan Dragojević na postolju prve trke u okviru 15. međunarodne manifestacije "Trofej sajamskih gradova"

Održana prva trka Trofeja sajamskih gradova
Subota, 7. jun 2014
Milan Dragojević na postolju prve trke u okviru 15. međunarodne manifestacije "Trofej sajamskih gradova"
U Novom Sadu održana je prva trka u okviru 15. biciklističke manifestacije za juniore „Trofej sajamskih gradova“ koju organizuje klub Velo. Od 76 takmičara iz 20 ekipa Srbije i inostranstva, posle 87,5 kilometara, odnosno 25 krugova na Bulevaru Evrope, najbrži je bio Mađar Viktor Filutaš.
 
Na postolju sportskog događaja od izuzetnog značaja za Novi Sad našao se i vozač niškog MBN Železničara Milan Dragojević, dok je treće mesto pripalo Mihi Tomažinu iz Sava Kranj tima.
 
Naš predstavnik i Slovenac bili su u begu sve do deset krugova pre kraja. Kad ih je glavna grupa dostigla, Dragojević je ponovo napao i izdvojio se sa Filutašom. Mađar je bolje odsprintao na cilju. Tomažin je bio najbrži kad se linije finiša domogla glavna grupa.
 
U okviru „Trofeja sajamskih gradova“ vozi se i druga trka, 105 kilometara oko Petrovaradina na izazovnijoj stazi. Uspon ka Trandžamentu koji biciklisti treba da pređu 25 puta, zahteva veliku snagu i izdržljivost.  
 
Kao uvod u drugo nadmetanje, u 10 časova oko Petrovaradina startovaće runda Dunavskog kupa, najmasovnijeg takmičenja rekreativaca, amatera i mastersa u regionu. Pored pokrajinskog saveza, u organizaciji učestvuje i BK Elit. 
  

 

Izvor: BSS
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem