Jelena Erić sa Silensom završila Tur u Australiji

Jelena Erić, velika uzdanica Silensa, ekipe iz SADa, završila je turneju na azijskom kontinentu zauzevši četvrto mesto u kategoriji do 23 godine.
Ponedeljak, 5. februar 2018
Jelena Erić sa Silensom završila Tur u Australiji

Posle dobrog izdanja u Adelejdu, Kraljevčanka je nastavila dalje sa takmičenjima u Melburnu. Njen novi tim učestvovao je na trkama „Sejdel Evans Grejt Oušn” odnosno na tradicionalnom „Herald San turu” i tu je bila četvrta u kategoriji mlađih seniorki.

Trka je vožena dva dana, Jelena je bila 40. u generalnom plasmanu – vreme 3:27,49. na najviši stepenik popela se Brodi Čepmen iz Australije (3:22,16), druga je bila Holanđanka Anmiek Vluten – vreme 3:22,21, dok se podijuma domogla i Kloi Hoskaing 3.23, 19.

Gledajući vreme Srpkinje, koja se pokazala kao velika uzdanica tima iz Amerike, u generalnom plasmanu mlađih seniorki – do 23 godine ona je bila četvrta i to sa samo dve sekunde zaostatka za trećeplasiranom Svinkels iz Holandije 3:27, 47. U ovoj kategoriji na tron se popela Korevar – vreme 3:23,20, dok je “srebrna“ bila Australijanka Andreson 3:23,39.

Uvertira za ovu trku, bila je jednodnevna trka „Sejdel evans grejt oušn”, UCI 1.1 kategorije na deonici 113 kilometara. Devojke Silensa su vozile na visokom nivou, Erićeva je na kraju zauzela 62. mesto u vremenu 3:19,32. Tim je radio za Italijanku Đorđiju Broncini koja je treća prošla kroz cilj u vremenu pobednice Kloe Hoskaing i druge Gracije Elvin – obe 3:15,54…

Jelena Erić se u subotu vratila u Španiju, jednu od evropskih baza Silensa i posle kratkog predaha, vraća se na drum sa koleginicama.

Čelnici kluba prezadovoljni su Jeleninim vožnjama ali i uspesima, bez izuzetka, stalni je član tima i od starta sezone vozila je svaku trku, što je za pohvalu.

Premijerno izdanje u novom pro sajkling timu, za reprezentativku Srbije je krupan korak a o tome svedoči i komentar čelnika Silensa:

– Jelena je sjajan vozač, državna šampionka, biciklizam joj je u krvi i to joj je porodična tradicija. Prezadovoljni smo što smo je angažovali, a njeni dodadašnji rezultati su najbolja potvrda toga – istakli su iz Silensa na zvaničnoj stranici kluba.

Izvor: Biciklistički Savez Srbije
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem