56. Međunarodna Trka kroz Srbiju

56. trka kroz Srbiju od utorka 14. do nedelje 19. juna 2016. godine. Beograd, Loznica, Bajina Bašta, Priboj, Novi Pazar, Sokobanja, Vrnjačka Banja, Mladenovac.
Ponedeljak, 13. jun 2016
56. Međunarodna Trka kroz Srbiju

Tradicionalna 56. Međunarodna Trka kroz Srbiju, i ove godine okupiće samo najbolje iz Srbije, regiona i Starog kontinenta. Glavni skup zakazan je za danas (ponedeljak) u 17:30 h na platou ispred Hrama Svetog Save. Organizator Biciklistički savez Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Srbije, Ministarstva trgovine turizma i telekomunikacije, Ministarstva unutrašnjih poslova i brojnih sponzora i pokrovitelja, svečano će otvoriti trku, koja će se voziti od utorka, 14. do nedelje 19. juna 2016. godine.

Saša Gajičić, generalni sekretar Biciklističkog saveza Srbije zahvalio se na nesebičnoj podršci državnim institucijama, gradovima domaćinima, sponzorima:

– Hvala Ministarstvu omladine i sporta Srbije, Ministarstvu trgovine turizma i telekomunikacije, Ministarstvu unutrašnjih poslova, Turističkoj organizaciji Srbije, kompaniji MPBIO sa brendom „Rich life“, MTS Srbije, firmi „BPM“ sa brendom Festina satova, „Planet bike“ i medijskom pokrovitelju RTS-u. Sigurno da smo zajedničkim snagama uspeli ove godine po prvi put da trku organizujemo u trajanju od šest dana, što i jeste maksimalna dužina deonice i po pravilniku UCI. Takmičarima će, siguran sam, biti naporno, staza je mnogo zahtevnija, a brojnoj publici u gradovima Srbije, domaćinima Beogradu, Loznici, Bajinoj Bašti, Priboju, Novom Pazaru, Sokobanji, Vrnjačkoj Banji i Mladenovcu zanimljivo da uživaju u pravom spektaklu – istakao je Gajičić.

O samoj trci, učesnicima, generalni sekretar BSS dodao je:

– Svaki klub u svom timu ima lidera i svako od njih bi želeo da se domogne pobedničkog podijuma. Imamo iskusnog Ivana Stevića, koji je u ciklusu priprema za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, i nekadašnjeg dvostrukog šampiona Trke kroz Srbiju. Takođe i plejadu mladih vozača željnih dokazivanja, borbe za majice. Došli su i stranci, između ostalog dve ekipe iz Italije, pobednik ovogodišnje Trke Beograd-Banjaluka Filip Fortin. Biće uzbudljivo i do kraja neizvesno. Nadam se da ćemo i ove, kao i svih prethodnih godina da opravdamo nivo i sačuvamo renome koji uživamo van granica naše zemlje – zaključio je Saša Gajičić.

Mnogo uglednih zvanica očekuje se na današnjem otvaranju, gospodin Rasim Ljajić, ministar trgovine turizma i telekomunikacije, Uroš Zeković, pomoćnik Vanje Udovičića, ministra omladine i sporta Srbije, kao i predstavnici gradova domaćina…

EKIPE

KONTINENTALNI TIMOVI
Tirol (Austrija), Masi Kuvajt Project (Kuvajt), Minsk Klub (Belorusija), Tušnad (Rumunija), Unieuro Viljer Trevijani (Italija), GM Ovini (Italija), Sinergu Baku Project (Azerbejdžan), Partizan (Srbija)

NACIONALNI TIMOVI
Bugarska, Moldavija, BiH, Slovenija

STRANI KLUBOVI ISPRED FEDERACIJA
Hemus 1896 Trojan (Bugarska), Kapadokija Salkano (Turska), Mugenrejs Prolog (Mađarska), Konja (Turska), Szuper Beton (Mađarska), SD Turbo Trupovci (Slovenija)

KLUBOVI IZ SRBIJE
BK Metalac (Kraljevo), BK Borac (Čacak), OBK Beograd (Beograd)

Etape na 56. međunarodnoj Trci kroz Srbiju

Prva etapa (utorak, 14. jun): Beograd-Loznica, 144 km (start u 10,30 h)

Druga etapa (sreda, 15. jun): Bajina Bašta- Priboj, 106,4 km (start u 13h)

Treća etapa (cetvrtak, 16. jun): Priboj-Novi Pazar, 123,6 km (start u 10h)

Četvrta etapa (petak, 17. jun): Novi Pazar- Sokobanja, 191,4 km (start u 9h)

Peta etapa (subota, 18. jun): Sokobanja-Vrnjačka Banja, 117,5 km (start u 11h)

Šesta etapa (nedelja, 19. jun): Vrnjačka Banja-Mladenovac, 124km (start u 10h)

 

Izvor: BSS
KOMENTARI
 • Milan_R

  Milan R. (Milan_R)

  14. jun 2016 09:27h

  Impresivno! Svaka cast! Predivne i zahtevne etape, lepo ukomponovane. Ucesnicima i organizatorima zelim puno srece i lepo vreme (mada se ocekuju ekstremno visoke temperature u petak i subotu). Dali ima direktnog TV prenosa i na kojoj TV? Bilo bi dibro da nasa drzavna televizija trku adekvatno proprati!

 • Ciklo

  Nikola J. (Ciklo)

  14. jun 2016 10:17h

  Nema direktnog prenosa ali koliko vidim biće na RTS 2 oko 00-01h uveče reportaža sa etape za taj dan, i sutradan oko 15h repriza. Malo je čudno da zvanična prezentacija trke nije osvežena, još uvek piše TDS 2014 :/

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem