Završena 18. etapa italijanske trke Giro d’Italia 2018

U četvrtak 24. maja završila se 18. etapa biciklističke trke Giro d’Italia, a danas se vozi naredna, 19. etapa ukupne dužine 184 kilometara.
Petak, 25. maj 2018
Završena 18. etapa italijanske trke Giro d’Italia 2018

Nakon punih 20 dana od kako je počelo 101 izdanje trke Giro d’Italia, kilometri i etape se polako privode kraju. Pored današnje vožnje ostalo je da se pređu još samo dve etape i učesnici će se konačno naći na finišu u Rimu, nakon ukupno pređenih 3,576.9 kilometara.

Jučerašnja etapa od 196 kilometara, vožena od mesta Abbiategrasso do Prato Nevoso, bila je pretežno planinska staza. Nakon konstantnog uspeha Sajmona Jejtsa (Simon Yates) koji je nosio rozi dres – maglia rosa i zadržavao impresivno individualno vreme, Jejts je počeo da pokazuje prve znake slabosti na samom finišu rute kod mesta Prato Nevoso. Vozač tima Mitchleton-Scott koji je tokom svih 17 etapa pokazivao prednost nad ostalim učesnicima, posustao je nakon napada Krisa Fruma i ostalih trkača koji su se pridružili Frumu u napadu u poslednjim delovima etape.  Pobednik ovog dela trke je Maksimilijan Šahman (Maximilian Schachmann) vozač belgijskog tima Quick-Step Floors. Nemcu je ovo prva pobeda na ujedno i prvoj Grand Tour trci.

Etapa 19, koja se vozi od Veneria Reale do mesta Bardonecchia takođe je planinskog karaktera i duga je 184 kilometra. Nakon nje, učesnicima predstoji da se izbore sa još jednim planinskim delom staze dugim 214 km, a nakon toga čeka ih ravan, gradski završetak trke u glavnom gradu Italije.

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem