@Bakara
A kako to misliš da ne možeš da iskoristiš sigmine senzore na trenažeru? Pa naravno da možeš. Montiraš senzor kadence standardno gde ide, traku na grudi i senzor brzine na zadnji točak. I radiće apsolutno isto kao bilo koji GPS uređaj na trenažeru.
prosto ne mozes te senzore upariti ni sa racunarem, niti tu sigmu ne mozes povezati sa nekim trenazerom, niti ta sigma ima workout opcije za rad u zatvorenom prostoru.
Jasno je meni da navigacija na Garminu ne funkcioniše identično kao na autu ali ono što se vidi sa snimka kako navodi taj Garmin 130 je meni na primer neprihvatljivo. Deluje mi kao da koristis Komodore64 u eri gde vladaju tableti.
U sustini jako slicno radi navigacija na svim tim gps ciklokompjuterima razlikuje se samo u broju opcija.
naravno da nije bolja takva navigacija od one kakvu imamo na velikom android telefonu sa sve animacijama sa mnogo jacim procesorom i vise momorije, ali stvar je u tome sto vi na biciklu nemate dve ruke slobodne niti vremena da radite pinch to zoom, skrolujete, i kuckate na ekranu vec vam je sve servirano da ne morate u opste da gledate u ekran eventualno bacite pogled kada zapisti ekran, a s druge strane vas garmin je spojen i sa vasim telefonom
takodje nisam siguran da orux i osmand nude opcije koje trebaju biciklisti, kao sto su realtime na ekranu prikaz nagiba, kadencu, otkucaje srca ili koliko ima do kraja uspona.
Telefon moze da posluzi, ali da zameni namensku spravu...tesko.