Jump to content


Fotografije

Ciklo Kompjuter


  • Molimo uloguj se da bi odgovorio
1238 odgovora na ovu temu

#1161 Woody

Woody
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1453 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 24 January 2021 - 11:23 PM

Hvala ti za ovu informaciju.

Rute uvek pravim u RideWithGPS.

Bitno mi je da može da se upari sa različitim senzorima.

Sviđa mi se što ima dugmiće a ne touch screen.

Čitam da su Wahoo pouzdani uređaji.

I meni je super što ima samo dugmiće. Displej je minimalistički, a pokazuje sve što treba, može da se menja broj prikazanih podataka, da se prave posebne custom kartice... Koristio sam ga i po inostranstvu na nepoznatim teritorijama, mnogo mi je pomogla navigacija koja super radi na teritorijama koje imaju lepo ažurirane lokalne mape.


  • 1
The sea, the sea

#1162 Smasher

Smasher
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3256 posts

Postavljeno 25 January 2021 - 07:34 AM

Ne znam koliko je ovo tacno za Wahoo, ali procitao sam negde da kada ga koristis za navigaciju i kada napustis rutu da ne radi automatsku rekalkulaciju da te vrati na pravi put. Garmin je kazu u tome dosta bolji.

Inace citam vasa misljenja i iskustva, i koliko god tu negde imali pravo, meni se, barem kad poredim specifikacije na papiru, ipak cini da jednostavni, crno beli GPS uredjaji koji nemaju opciju za navigaciju nisu uopste u toliko velikoj prednosti u odnosu na naprednije ciklokompjutere koji rade malte ne sve isto, ali nemaju GPS i podaci se nesto teze prenose na racunar ili mobilni telefon. Riknjavaju senzori, to stoji ali ko garantuje da i senzori na Brytonu ili Garminu isto tako nece riknuti?

Medjutim u svom ovom pisanju nekako pronalazim logiku da je verovatno najracionalnija opcija ili se drzati jednostavno onih osnovnih ciklokompjutera renomiranih proizvodjaca ili kupiti napredniji Garmin minimum serije 5xx ili Bryton ili Wahoo koji ce obavezno podrzavati turn by turn navigaciju. Volim da volim bicikl i ne smara me da idem jednim te istim putevima, al uvek na kraju dodjem u situaciju da preuzimam rute od nekog drugog i za to mi je naravno potrebna navigacija, a kad jeste daleko je zgodnije koristiti mali kompaktan Garmin koji ne smeta na kormanu, ima solidnu autonomiju baterije i odlicno se vidi na jakom Suncu. Tako da cu verovatno ici na Garmin...

Kad sam vec kod Garmina, interesuje me da li je osnovna i jedina razlika izmedju Garmina 530 i 830 u tome sto je jedan touch a drugi nije ili ima jos nesto bitno?
  • 0

"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa".   H. Ford


#1163 toxicm

toxicm
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 211 posts

Postavljeno 25 January 2021 - 09:52 AM

Koliko gledam, ne možeš da ukucaš adresu gde želiš da ideš i ne možeš na samom uređaju da napraviš rutu što sve vezuju za touch screen. Praktično isti uređaji osim touch screen-a, ali mi se ne sviđaju ova ograničenja. Bolje da su stavili malo slabiji hardver, a ostavili punu navigaciju.

 

Pritom, koliko vidim, Garmin koristi Here mape, a one, po mom iskustvu, nisu baš sjajne za Srbiju i region. Pogotvo po pitanju neasvaltiranih puteva. TomTom imaju dosta bolju pokrivenost, npr. Ovi uređaji koriste standardne mape (koje mogu da se provere u Here aplikaciji na telefonu), samo je rutiranje prilagođeno biciklu.


  • 0

#1164 bakara

bakara
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 25 January 2021 - 11:28 AM

Ne znam koliko je ovo tacno za Wahoo, ali procitao sam negde da kada ga koristis za navigaciju i kada napustis rutu da ne radi automatsku rekalkulaciju da te vrati na pravi put. Garmin je kazu u tome dosta bolji.

Vec sam ranije objasnio ali mislim da imas pogresnu predstavu kako radi navigacija na ovim uredjajima.

Evo na primer kako to izgleda na najprostijem garminu 130

 

 

Znaci nije to kao na autu pa da te on vodi do sledeceg skretanja ili mesta da napravis polukruzno, jer ipak vozis bicikl pa je dovoljno da ti pokaze u kom pravcu treba da se kreces a ti mozes kuda hoces.

 

Uredjaji koji imaju mape u sebi mogu da rade i rekalkulaciju ali to zaista nije nesto sto je neophodno na bicklu, a drugo sto cesto ja idem skroz suprotnim smerom od zadate rute...jer mi se to moze i jer nisam u autu ako me razumes :)

 

biciklisti od navigacije vise znaci koliko ima do kraja nekog uspona, nego gde moze da napravi polukruzno, dovoljno mu je da mu pokaze u kom pravcu treba da se krece.

 

meni se, barem kad poredim specifikacije na papiru, ipak cini da jednostavni, crno beli GPS uredjaji koji nemaju opciju za navigaciju nisu uopste u toliko velikoj prednosti u odnosu na naprednije ciklokompjutere koji rade malte ne sve isto, ali nemaju GPS i podaci se nesto teze prenose na racunar ili mobilni telefon. Riknjavaju senzori, to stoji ali ko garantuje da i senzori na Brytonu ili Garminu isto tako nece riknuti?

 

Crkavaju svi senzori pa i garminovi, stvar je u tome sto na ant+ mozes zakaciti bilo koji kompatibilni senzor.

Evo na primer, zamisli kupis trenazer i kako bi iskoristio te sigmine senzore na njemu?
pa nikako n2:party-021

 

Nece biti dovoljno samo da poredis spisak specifikacija na papiru, ako tako gledas svi ce da budu isti, a nisu nimalo.

 

LM: najveca razlika je u softveru pa tek onda u hardveru, tu recimo garmin i bryton ne mogu da se porede a na papiru bryton izgleda jeftiniji sa vise funkcija.

Razlika ima jako puno i ne svode se na ekran u boji i dugmice sve zavisi sta je tebi konkretno bitno ili ne.

 

bolje na to gledaj ovako:

monohromatski ekran nize rezolucije bolje drzi bateriju i dugmici su zgodni dok uredjaj nema nesto puno mogucnosti, a za vise mogucnosti jednostavno treba veci ekran i onda dugmici postaju previse komplikovani da bi se jednostavno odradila neka funkcija.

I nemoj podrazumevati da osnovni model ima nesto sto ima neki skuplji ma koliko ti banalno neka funkcija delovala.


  • 2

#1165 lucky_13

lucky_13
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 365 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 25 January 2021 - 12:43 PM

Ne znam koliko je ovo tacno za Wahoo, ali procitao sam negde da kada ga koristis za navigaciju i kada napustis rutu da ne radi automatsku rekalkulaciju da te vrati na pravi put. Garmin je kazu u tome dosta bolji.
 

Wahoo Roam radi rekalkulaciju i imas mogucnost da trazis da te vrati na pocetnu tacku.


  • 0

#1166 chamade

chamade
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4445 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 25 January 2021 - 01:47 PM

I sve te fensi opcije koje nude Garmiče, Brytonče i ostali brendovi su objedinjene u outdoor softveru Oruxmaps koji savršeno radi u online režimu. Nudi više odličnih outdoor mapa u kojim su ucrtani šumski putevi i veliki broj pešačkih staza. A mogu se dokupiti i još bolje ako su nekome potrebne.
Može da snima i prati rutu, da naknadno nastavi započetu. Podržava razne senzore. Radi izuzetno tačno, jedina mana su moguće greške u elevaciji. Baterija telefona od 4000 mAh u režimu snimanja glatko radi 25-30 sati.
Onih nekoliko nedostataka u vezi telefona su zanemarljivi.

Screenshot_2021-01-25-14-35-03-057_com.orux.oruxmapsDonate.jpg

Screenshot_2021-01-25-14-38-16-229_com.orux.oruxmapsDonate.jpg

Screenshot_2021-01-25-14-39-03-920_com.orux.oruxmapsDonate.jpg

Muslim da je nabavka Garmina i sličnih uredjaja više stvar volje i ličnog izbora i ujedno bacanje novca za većinu biciklista.
  • 1
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#1167 MI1966

MI1966
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1860 posts

Postavljeno 25 January 2021 - 03:19 PM

Prekjuče sam našao ovu aplikaciju, OsmAnd se zove, koja ima upravo ono što mi treba, a to je uvoz rute (svetlo plava linija na slici) i njeno praćenje - bez interneta.

Taman sam počeo da razmišljam o nekom Garminu, ali eto sad... verovatno neće biti ništa od toga u dogledno vreme.

Jer sa ovom aplikacijom pokrivam sve svoje potrebe.

U Grčkoj stalno imam internet, roaming unutar EU se ne plaća dodatno, imam karticu u Srbiji (a nije problem ni kupiti svaki put novu samo za 15-20 dana interneta, jer su jeftine), tako da bi mi bile nepokrivene samo, recimo, BiH, C. Gora, S. Makedonija, Albanija, Turska...
A sa ovom aplikacijom i njih bih pokrio, ako bih vozio TCR, na primer.

Znači za brevete unutar EU i u Srbiji koristim Openrunner (takođe rute uvozim i u "moje mape" na Googletu, pa to imam na jednom postu na svom blogu, to mi je za rezervu), a ako nestane interneta tu je ovaj OsmAnd.

Screenshot-20210125-170341.png
  • 0

#1168 Smasher

Smasher
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3256 posts

Postavljeno 25 January 2021 - 05:53 PM

@Bakara


A kako to misliš da ne možeš da iskoristiš sigmine senzore na trenažeru? Pa naravno da možeš. Montiraš senzor kadence standardno gde ide, traku na grudi i senzor brzine na zadnji točak. I radiće apsolutno isto kao bilo koji GPS uređaj na trenažeru.

Jasno je meni da navigacija na Garminu ne funkcioniše identično kao na autu ali ono što se vidi sa snimka kako navodi taj Garmin 130 je meni na primer neprihvatljivo. Deluje mi kao da koristis Komodore64 u eri gde vladaju tableti.

Shvatam ja da tebi, i velikoj većini ljudi koji voze drumske bicikle po Srbiji navigacija nije toliki apsolutni prioritet, ali meni recimo jeste. U Srbiji sa jednog na drugi kraj zemlje možeš da stigneš koristeći najobičnije mape sa papira jer faktički voziš bicikl uvek tuda kuda voze i ostala motorna vozila i ne možeš se puno zeznuti. Ideš pravo i na raskrnici ili dalje pravo ili levo ili desno, uvek putem.

Vozeći se biciklom kroz Nemačku i vodeći se tom logikom kojom sam se vodio vozeći kroz Srbiju, nebrojeno puta mi se desilo da završim na putu koji je rezervisan za motorna vozila, i onda dok vozim vidim iznas sebe kako se vijuga prazna biciklistička staza široka 2 metra dok me vozači auta obilaze i čudno gledaju, a ja gledam pored sebe stazu na koju sad ne mogu da se uključim jer je bilo neko skretanje koje sam jednostavno prevideo... Ili na primer pratim neku rutu i vozim se putem 10 kilometara i odjednom krećem nizbrdo a trebao je da počne uspon. Kako uspon kad ja krenuo nizbrdo? I onda se vraćam lagano, zveram levo i desno i jedva zapazim pored nekog šipražja usku izbetoniranu stazu zaklonjenu vegetacijom koja se prostire tri kilometrea preko brda i poljana. Da nisam imao navigaciju sa telefona znaš kad bih je našao? Znači nikad.

Tako da nisu svačije potrebe iste i meni je jedini razlog zbog kojeg bih uzimao Garmin upravo ta navigacija. Mada se meni čini da 99% ljudi Garmin kupuje da snimaju rute, uploaduju na svoje Strava profile i onda se "takmiče" sa svojim virtuelnim protivnicima upoređujući vremena i brzine, a mene od svega na garminu to upravo najmanje zanima. Zato i kažem, ako je navigacija otprilike ovakva kakva je dole na klipu to je za mene skroz zadovoljavajuće i onda kupovina ima nekog smisla...

https://youtu.be/zB_3_yP0e7k
  • 0

"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa".   H. Ford


#1169 lucky_13

lucky_13
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 365 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 25 January 2021 - 05:59 PM

I sve te fensi opcije koje nude Garmiče, Brytonče i ostali brendovi su objedinjene u outdoor softveru Oruxmaps koji savršeno radi u online režimu. Nudi više odličnih outdoor mapa u kojim su ucrtani šumski putevi i veliki broj pešačkih staza. A mogu se dokupiti i još bolje ako su nekome potrebne.
Može da snima i prati rutu, da naknadno nastavi započetu. Podržava razne senzore. Radi izuzetno tačno, jedina mana su moguće greške u elevaciji. Baterija telefona od 4000 mAh u režimu snimanja glatko radi 25-30 sati.
 

Orux je sjajan program ali je korišćenje telefona na biciklu prilično nepraktično, bar meni. Prošle godine sam se preselio i došao na potpuno nepoznat teren. Nemam nikakav ciklokompjuter. Otišao sam prvi put na vožnju i jedva se vratio :) Posle sam instalirao Orux, skinuo detaljnu mapu područja na kome živim. Tu su ucrtani gotovo svi šumski putevi i staze. Kad vozim telefon mi je u džepu i onda na svakih kilometar, dva moram da stanem i vidim da li sam još uvek na ruti. Ponekad zbog buke ne čujem ono: "Too far from route". To stajanje mi kvari doživljaj. Ako bih montirao neki nosač to bi malo popravilo stvar ali ne verujem da bilo koji telefon može da izdrži nekoliko sati sa uključenim ekranom. Zbog toga planiram da kupim GPS ciklokompjuter.


  • 1

#1170 toxicm

toxicm
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 211 posts

Postavljeno 25 January 2021 - 07:23 PM

Meni taj Garmin 530 zbog svog ograničenja u odnosu na 830 nije zadovoljavajuć kao navigacija. 40500rsd za navigiciju koja nema touch screen i mogućnost direktnog unosa i promene rute mi je besmisleno. Dodatan minus su siromašne Here mape za Balkan. Mada, pominješ Nemačku, te mape bi trebalo da su detaljnije, za offroad ovde nisu.


  • 0

#1171 chamade

chamade
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4445 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 25 January 2021 - 08:15 PM

Orux je sjajan program ali je korišćenje telefona na biciklu prilično nepraktično, bar meni. Prošle godine sam se preselio i došao na potpuno nepoznat teren. Nemam nikakav ciklokompjuter. Otišao sam prvi put na vožnju i jedva se vratio :) Posle sam instalirao Orux, skinuo detaljnu mapu područja na kome živim. Tu su ucrtani gotovo svi šumski putevi i staze. Kad vozim telefon mi je u džepu i onda na svakih kilometar, dva moram da stanem i vidim da li sam još uvek na ruti. Ponekad zbog buke ne čujem ono: "Too far from route". To stajanje mi kvari doživljaj. Ako bih montirao neki nosač to bi malo popravilo stvar ali ne verujem da bilo koji telefon može da izdrži nekoliko sati sa uključenim ekranom. Zbog toga planiram da kupim GPS ciklokompjuter.


Naravno, mana telefona je nevidljiv ekran kad se isti isključi. To je ujedno i jedina mana. Opet, u nedostatku GPS uredjaja svakako telefon odlično radi posao.
Što se tiče softvera pored Oruxa isto je dobar i Locus.
  • 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#1172 vidak

vidak
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4644 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 25 January 2021 - 09:07 PM

U novije Garmin uređaje možete učitati OSM mape bez ikakvih problem, čisto da se zna. Ne znam konkretno u koje modele, ali ako u specifikaciji piše da može onda može.
Moj garmin etrex touch 35 podržava OSM mapa, a to nije tako nov model.


Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
  • 0

#1173 toxicm

toxicm
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 211 posts

Postavljeno 25 January 2021 - 09:39 PM

Sad pogledao, mogu OSM mape da se ubace. Čak je i base mapa OSM, zvanično pominju samo Here, ali može. To je onda ok, ali i dalje mi se ne sviđaju ograničenja.
  • 0

#1174 Serbian_SPIRIT

Serbian_SPIRIT
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1079 posts
  • LocationMeckenheim

Postavljeno 25 January 2021 - 11:24 PM

Online verzije mapa zaboravite po šumama, negde i po naseljenom. Nemačka ima veliki problem što se tiče pokrivenosti GSM-om i jednostavno ne radi mnogo ONLINE stvari. Tu nije samo Nemačka zakačena ali sa njom i Srbijom imam iskustva. Što se tiče ne-update-ovanih mapa, nije do garmin-a/bryton-a/ili bilo čega što koristi manje više mape sa neta (i telefoni su tu uključeni). Tu je problem što se sve menja. Off-road staze često zarastu ili ih neko prekopa (to što je tu staza ne znači da to nije nečija zemlja koju koristi). Sve navigacije ispod 800 na Garminu mislim da nemaju adresar i/ili POI (point of interest (to znači ne može da se ukuca adresa i da vam nađe rutu do tamo)). Na garmin-u (druge ne znam da li to imaju ili ne) imate opciju koje staze da koristi da napravi rutu do adrese/tačke, off-road/on-road/single track staze.


  • 0

And now something completely different
 

https://www.youtube....d8weJKBVCnAPfgx


#1175 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 25 January 2021 - 11:26 PM

Meni Bryton 410 plaćen skromnih malo ispod 80 eura završava sve, prikazuje sve živo, gomilu parametara o snazi, pulsu, zone itd, 5 ekrana sa po 8 funkcija, plus dva ekrana za lap funkciju i treninge, baterija traje daleko više nego što je neophodno, tipa 20-30 sati. Stavio sam rezoluciju da snima u intervalima od jedne sekunde umesto 4, preciznost na uštrb baterije jer je potpuno nebitno koliko traje kad je punjiva. Nailazio sam naravno i na mane i bagove ali isto bih našao i skupljim uređajima i viđao sam svašta, a više bi me frustrirali razni problemi na uređaju plaćenom 200-300e nego 80.

Mene navigacija na ciklokompu uopšte ne zanima jer mi je to uvek inferiorno u odnosu na iGo na telefonu koji je svakako uvek u džepu, samo bi mi poskupljivalo uređaj i drastično brže cedilo bateriju. Navigacija na telefonima mi je zakon, munjevita brzina, fluidnost, ogromna touchscreen ekrančina u boji, detalji itd, brzina snalaženja, nalaženja, kalkulacije i neograničen broj aplikacija i opcija. Poslužim se po potrebi, slušalicu u uvo.

 

Da mi navigacija mnogo više i češće treba, za neko avanturističko turingovanje, stavio bih neki jeftiniji fon na volan, najbolje neki kinez sa ogromnom ekrančinom i bateriještinom :D to ne može da se potroši, plus powerbank u ranac. Kul je tolika ekrančina na volanu, videh uživo, Chamade ima neki do jaja metalni nosač, iznenadio me čvrstoćom, nikad da poručim to da imam. Spuštali smo se 50 na sat po ne baš sjajnom asfaltu i telefon je potpuno siguran.


  • 0

#1176 MI1966

MI1966
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1860 posts

Postavljeno 26 January 2021 - 12:09 AM

https://www.aliexpre....17c14c4d5LXkCD

ovaj je dobar :)
  • 0

#1177 chamade

chamade
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4445 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 26 January 2021 - 07:50 AM

GUB 84, 85, 81.. svi su slični.. aluminijum, težina od 70 do 100gr zavisno od modela. Zelefon potpuno čvrsto stoji, nema rizika od ispadanja. Nosač može biti na kormanu, lulu a može se montirati iznad poklopca lule mada se meni to ne svidja jer se kolenom može izbiti telefon iz nosača.
Kao što sam i napisao iznad, telefon jeste glomazniji, osetljiv na kišu ali veliki fisplej daje nezamenljivu preglednost. I radi to bez ikakvih bagova i zajebavanja.
Prosto rečeno, smartfoni gutaju svaki vid konkurencije u svemu i svačemu. Postao je mini računar, gps uredjaj,daljinski za sve i svašta.. itd. Mislim da će kroz odredjeni broj godina telefon ugušiti sve ostale manje uredjaje za različite namene jer će u njemu sve biti objedinjeno. Setite se vokmena i diskmena, video rekordera.. nekad smo se kleli u njih a sad sve to odradjuje najobičniji smartfon. Tako će i GPS uredjaji izgubiti bitku.
  • 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#1178 Smasher

Smasher
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3256 posts

Postavljeno 26 January 2021 - 08:52 AM

Jeste telefon napredniji u tim poljima u kojima si naveo, ali da su baš svi ubeđeni u to onda bi i GPS uređaji i ciklokompjuteri prestali da se proizvode još pre 10 godina. Jednostavno postoje ljudi koji cene minimalizam i ne žele da im na kormanu stoji ogromna cigla od telefona. To je pogotovo izraženo na kormanima drumskih bicikala koji su ponekad i uži od 400 mm i na njima nema baš toliko mesta za sve i svašta. Baš za te stvari jedan napredniji ciklokompjuter uz opciju navigavije odrađuje posao u potpunosti dobro kao i najsavremeniji smartfon, zauzima daleko manje prostora na upravljaču i baterija mu traje duže.

Kako kome odgovara i kako ko voli. Bitno je da ima za svakog po nešto. :)
  • 0

"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa".   H. Ford


#1179 Serbian_SPIRIT

Serbian_SPIRIT
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1079 posts
  • LocationMeckenheim

Postavljeno 26 January 2021 - 09:10 AM

...Prosto rečeno, smartfoni gutaju svaki vid konkurencije u svemu i svačemu. Postao je mini računar, gps uredjaj,daljinski za sve i svašta.. itd. Mislim da će kroz odredjeni broj godina telefon ugušiti sve ostale manje uredjaje za različite namene jer će u njemu sve biti objedinjeno. Setite se vokmena i diskmena, video rekordera.. nekad smo se kleli u njih a sad sve to odradjuje najobičniji smartfon. Tako će i GPS uredjaji izgubiti bitku.

Tu imam totalno diametralno gledanje, ništa još uvek tu telefon nije zamenio.
Postoje i jeftini foto aparati i kamere i GPS uređaji u kolima koje bi do sada trebalo da zameni telefon ali nije i ne verujem da hoće skoro. Walkman i discman i video rekorderi sve je zamenila tehnologija zapisa i čuvanja podataka ali i dalje postoje MP3 uređaji i dalje postoje 4k sada već i 8k blue ray čitači. U suštini postoje i ploče i gramofoni još uvek. Telefon je ok zamena za većinu stvari, ali samo to OK zamena, nije ništa dalje od toga. U suštini ako hoćete nešto što je bazirano na tehnologiji telefona a da je GPS uređaj to je onda Sigma ROX 12.0 (android sistem).


  • 0

And now something completely different
 

https://www.youtube....d8weJKBVCnAPfgx


#1180 Milan777

Milan777
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1113 posts

Postavljeno 26 January 2021 - 09:52 AM

Samo da dodam da je ovaj držač za telefon od pre nekoliko postova sa Alija zaista odličan. Koristim ga oko 4 godine za razne telefone i nikada nisam imao ni najmanji problem. Takođe je nemoguće da ispadne pošto ima malo oborene ivice držača za koji stepen. Da, najbolja varijanta je kada je vijak za stezanje na sredini. Telefon držim zajedno sa tankom plastičnom maskom u držaču čisto da se ne ogrebe po pozadini eventualno.
  • 1




0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika