Ciklo Kompjuter
Postavljeno 28 July 2013 - 06:00 PM
Zadas tvoju kucnu nadmorsku visinu i pred svaku voznju resetujes na tu nadmorsku visinu. Komp na osnovu trenutnog vazdusnog pritiska i promene kada se penjes/spustas racuna promenu nadmorske visine u odnosu na pocetnu. Daleko od preciznog ali za odokativnu metodu moze da prodje.
Ja sam imao Sigmu 2006 koja je za istu tacku posle povratka sa voznje odstupala i 20-30 metara.
Postavljeno 28 July 2013 - 06:13 PM
Postavljeno 28 July 2013 - 06:21 PM
Apsolutno sve ovo što si naveo ima Bontrager Node 2.1 Čak ima i ANT+ što si naveo kao nepotrebno.. Znam iz ličnog iskustva jer trenutno njega koristim.Znate li neki model koji može istovremeno na ekranu da prikaže: trenutnu brzinu, sat, trip distance i vreme vožnje. Nije bitno da li je žičani. Naravno, potrebno je da nudi i ostale mere: total distance, avg i max brzina. Dodatni podaci su plus (npr, temperatura, procenat nagiba, ukupni uspon, itd). ANT(+) dodaci nepotrebni.
Postavljeno 03 August 2013 - 03:52 PM
EDIT: Našao manual - http://media.bontrag... ... 2.1_EN.pdf
Postavljeno 03 August 2013 - 07:36 PM
Npr. ovaj ciklokomp, da li se placa postarina tih 7 $ ili zavisi od zemlje u koju se salje?
http://www.amazon.co... ... B000BNZ0MO
Da li neko ima ovakav brzinomer? Danas sam na brzinu video Blackburn Neuro, to je isto ovo samo bezicna varijanta.
Postavljeno 11 August 2013 - 02:03 PM
@Zare - Gde ga nadje toliko ruznog.
Postavljeno 22 August 2013 - 01:04 PM
To sve kažem za taj cenovni rang, inače lično mislim kad budem menjao da uzmem 1609 ne vidim ništa bolje kao best buy, mada je i to diskutabilno s obzirom na najezdu raznih kineza. Sigurno ih ima i valjanih ali džabe kad se ne mogu videti/probati, jedino naručiti par komada pa nakon probe prodati višak ali to mi je cimanje
Postavljeno 22 August 2013 - 01:05 PM
Velo 8 stalno prikazuje trenutnu brzinu, krupno. Ispod može da prikazuje neku od 7 dodatnih funkcija (6 kod Velo 7). Klik na jedno dugme vrti te funkcije u krug, pa ostaviš gde ti odgovara. U odnosu na Tomo XC, super je što može stalno da prikazuje sat. Velo 8 je malo čudnog oblika, dok je Velo 7 klasična cigla. Inače mislim da se razlikuju samo po tim kalorijama koje ionako nikad ne može da izračuna tačno.
P.S. Ako si težinski frik, sad vidim da je Velo 8 oko 1 gram lakši.
Postavljeno 22 August 2013 - 01:13 PM
Za bilo sta ozbiljnije treba dati dosta vise para.
Postavljeno 22 August 2013 - 04:11 PM
Lako je reci da je bolji neki koji kosta 4000 dinara, sto je i normalno.
Ono sto se meni svidja kod Velo 8 je to sto se lepo vide cifre i uvek sam video koliko se krecem (imao sam jos par brzinomera posle 8-ice, ni na jednom se ne vidi tako lepo), a da je glup- glup je (ono sto je Caneee rekao), ali opet to je stvar navike. Sednes na bajs, ponistis ako ti treba i picis. Ako hoces da vodis beleske, uzmes notes i posle svake voznje zabelezis i resen problem.
E sad, nisam nikada video Velo 7 tako da ne znam da li ima neke razlike, ali opet cena je mislim nekih 200 dinara razlika tako da nije ni to nesto puno...
Postavljeno 22 August 2013 - 04:53 PM
Kupio sam beli Cateye Velo 9, iz prostog razloga što je jedini bio do cifre od 2000 dinara.
Displej mali neosvetljen, ali pregledan, u standby režimu na ekranu stoji digitalni časvonik.
Uređajem se krajnje jednostavno rukuje =D> .
Prikazuje :
- vreme trajanja vožnje
- pređenu km
- proesčnu brzinu
- maximalnu brzinu
- kalorije, netačno ih prikazuje, ne trebaju mi samo komentarišem
- emisiju CO2
- ukupnu pređenu km
Nisam još uspeo da provalim za koliko se uređaj ugasi.
Od mene ocena
Postavljeno 22 August 2013 - 05:41 PM
Uzeo bi i ja Velo 7, ali jbg, nije ga bilo, a mrzelo me da se ponovo vraćam,
pa kad sam već bio tu pazario sam to što je bilo na rafovima.
Nisam još uspeo da provalim za koliko se uređaj ugasi
Da odgovorim samom sebi, za manje od 10 minuta, nije loše, štedi bateriju.
Kad sam već kod baterije, koliko vam traje baterija?
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika