Jump to content

Fotografije

Ciklo Kompjuter

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
1238 odgovora na ovu temu

#381 chamade

chamade
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4467 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 17 September 2011 - 10:31 AM

Da,video sam na c.berzi i taj. Ja obično nemam želju da uzimam meni nepoznate stvari. E sad,kakav je cm 4.1 što se tiče funkcija u odnosu na sigmu 1200 i cat eye enduro 8?
Vidim da su male razlike u ceni,a meni 500-800 din gore-dole ne pravi problem
  • 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#382 chamade

chamade
  • Members
  • 4467 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 17 September 2011 - 10:50 AM

Ja recimo za ovaj znam da je provereno dobar http://www.cikloberz...ow.php?id=38248

Ok je što je wirelles,ali ne svidja mi se što nema nijedan taster. U toku vožnje pokazuje max i prosečnu brzinu i vreme vožnje a po zaustavljanju nakon sec pokazuje sve ostalo. Meni lično ovo može da smeta.
  • 0

#383 zare

zare
  • Members
  • 4299 posts

Postavljeno 17 September 2011 - 10:52 AM

Enduro 8 po meni ima par bitnih prednosti u odnosu na 4.1. Prvo ima manuelni start/stop (ne secam se da li ima i Sigma) a drugo i meni najbitnije, ima jos jednu dnevnu kilometrazu pored one osnovne. Znaci dok meris jednu dnevnu kilometrazu mozes u bilo kom trenutku da krenes sa merenjem i druge kilometraze. Jedini nedostatak je sto prestanak merenja jedne stopira i drugu kilometrazu mada to meni i nije mnogo bitno. Druga kilomeraza se resetuje nezavisno od prve.
Jedina prednost 4.1 u odnosu na ostale je sto ima prikaz 3 funkcije u isto vreme.
  • 0
.

#384 sveta344

sveta344
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1673 posts

Postavljeno 17 September 2011 - 10:59 AM

Enduro 8 po meni ima par bitnih prednosti u odnosu na 4.1. Prvo ima manuelni start/stop (ne secam se da li ima i Sigma) a drugo i meni najbitnije, ima jos jednu dnevnu kilometrazu pored one osnovne. Znaci dok meris jednu dnevnu kilometrazu mozes u bilo kom trenutku da krenes sa merenjem i druge kilometraze. Jedini nedostatak je sto prestanak merenja jedne stopira i drugu kilometrazu mada to meni i nije mnogo bitno. Druga kilomeraza se resetuje nezavisno od prve.
Jedina prednost 4.1 u odnosu na ostale je sto ima prikaz 3 funkcije u isto vreme.

Prednost je i sto je bezican.
  • 0

#385 zare

zare
  • Members
  • 4299 posts

Postavljeno 17 September 2011 - 11:38 AM

Da, zaboravio sam da je 4.1 bezican.
  • 0
.

#386 clapton

clapton
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 242 posts

Postavljeno 19 September 2011 - 11:47 PM

moze li predlog za bezicni brzinomjer do 30e? hvala
  • 0

#387 chamade

chamade
  • Members
  • 4467 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 24 September 2011 - 07:51 PM

Izbor je pao na sigmu bc1200.

Postavljena slika
funkcije:
trenutna brzina
prosečna brzina
upoređivanje aktuelene i prosečne brzine
max brzina
merenje dela etape
merenje ukupne razdaljine
vreme trajanja vožnje
vreme ukupne vožnje
temperatura
sat
štoperica
7 jezika (D, GB, F, I, E, NL, S)

Što se tiče same montaže,nije ništa strašno-stoji stabilno čak i bez lepljivog sundjera ispod nosača (probao pre nego što sam ga zalepio). Svidja mi se mogućnost ubacivanja ukupne predjene kilometraže i predjenog puta nakon zamene baterije,što kod cat eye nije slučaj.

Imaš sigmu bc 1200 u bežičnoj varijanti,cena oko 3500 din,a žični je 1900 dindzi.
  • 0

#388 djape48

djape48
  • Members
  • 1050 posts

Postavljeno 24 September 2011 - 08:18 PM

Dobra je Sigma 1200, ali izgleda da hoce da se kvare prerano. Kad sam ga kupovao u Capriolo ranji, jedan covek je doneo svoj 1200 na reklamaciju i to drugi put, problem sa dugmicima. A evo i moj 1200 posle manje od 3 meseca otkazuje, cesto sam od sebe aktivira Set mod i ne reaguje na komande. Sad treba da ga reklamiram. Nadam se da ces ti imati vise srece
  • 0

#389 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 24 September 2011 - 08:48 PM

Ja sam moj velo5 ovo leto nosio u džepu od šorca za kupanje :mrgreen: da bi ortak i ja znali koliko nam treba da preplivamo tri kilometra. Stavio ga u onu zip kesicu ali je ipak ušla voda, međutim nije mu bilo ništa :).
  • 0

#390 chamade

chamade
  • Members
  • 4467 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 25 September 2011 - 10:42 AM

Dobra je Sigma 1200, ali izgleda da hoce da se kvare prerano. Kad sam ga kupovao u Capriolo ranji, jedan covek je doneo svoj 1200 na reklamaciju i to drugi put, problem sa dugmicima. A evo i moj 1200 posle manje od 3 meseca otkazuje, cesto sam od sebe aktivira Set mod i ne reaguje na komande. Sad treba da ga reklamiram. Nadam se da ces ti imati vise srece

Videćemo kako će raditi.
  • 0

#391 negas

negas
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 450 posts
  • LocationKako kad !

Postavljeno 25 September 2011 - 01:27 PM

Izbor je pao na sigmu bc1200.

Postavljena slika
funkcije:
trenutna brzina
prosečna brzina
upoređivanje aktuelene i prosečne brzine
max brzina
merenje dela etape
merenje ukupne razdaljine
vreme trajanja vožnje
vreme ukupne vožnje
temperatura
sat
štoperica
7 jezika (D, GB, F, I, E, NL, S)

Što se tiče same montaže,nije ništa strašno-stoji stabilno čak i bez lepljivog sundjera ispod nosača (probao pre nego što sam ga zalepio). Svidja mi se mogućnost ubacivanja ukupne predjene kilometraže i predjenog puta nakon zamene baterije,što kod cat eye nije slučaj.

Imaš sigmu bc 1200 u bežičnoj varijanti,cena oko 3500 din,a žični je 1900 dindzi.

Jel ima manual startovanje, dakle ne samo automatsko :?: Kazi mi posto kazes da ima da sam ukucas predjenu kilometrazu, jel broji do 9 999 ili do 99 999km :!: :?:

Kolika je cena :?:

Neka te u zdravlje sluzi, obrni dva puta 99 999 pa kupi drugi :D :wink:
  • 0

#392 chamade

chamade
  • Members
  • 4467 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 25 September 2011 - 05:56 PM

Ne vidim nigde manual start-verovatno nema,a meni inače i ne treba jer sam na prethodnom cat eye xc2200 uvek koristio autostart-zaboravljao sam da uključim kad je na manual.
Sigma broji do 99 999 km i može se ukucati nakon resetovanja pri promeni baterije ukupna kilometraža i ako sam dobro video i ukupno vreme vožnje.
Pokazuje i temperaturu i meri tačno-uporedjivao sam sa kućnim termpmetrom.
Cena za žični je 1899 a za wireless (bežični) je 3200 din.
  • 0

#393 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 25 September 2011 - 06:19 PM

E ovo za temperaturu mi se sviđa :), koji još brzinomeri imaju to? Imaju li neki cateye modeli?
  • 0

#394 negas

negas
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 450 posts
  • LocationKako kad !

Postavljeno 25 September 2011 - 08:32 PM

Ne vidim nigde manual start-verovatno nema,a meni inače i ne treba jer sam na prethodnom cat eye xc2200 uvek koristio autostart-zaboravljao sam da uključim kad je na manual.
Sigma broji do 99 999 km i može se ukucati nakon resetovanja pri promeni baterije ukupna kilometraža i ako sam dobro video i ukupno vreme vožnje.
Pokazuje i temperaturu i meri tačno-uporedjivao sam sa kućnim termpmetrom.
Cena za žični je 1899 a za wireless (bežični) je 3200 din.

Hvala Chamade na odgovoru. Ih sto ne volim taj auto. Ja i dalje teram sa starim ketajijem iz 2003-ce, TOMO XC. Jedino kad me uhvati debeli pljusak ukme da stane, sad ne znam gde izgubi kontakt dal na megnetu, dal gore ne saticu...
  • 0

#395 zare

zare
  • Members
  • 4299 posts

Postavljeno 25 September 2011 - 08:56 PM

Pa ja sam zbog manuelnog start/stop sa Strade se opet vratio na Enduro 8. Ne mogu da razumem da skoro svi proizvodjaci rade uglavnom automatski start/stop. Na najeftinijim modelima je skoro obavezan samo automatski.
  • 0
.

#396 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 25 September 2011 - 09:44 PM

Negas, probaj da pokvasiš samo kućište, eventualno sačekaj malo i onda ubaci brzinomer. Ako ne radi imaš problem u nosaču isto što je bilo kod mene.
Možeš pogledati ovde:
viewtopic.php?f=14&t=4561&st=0&sk=t&sd=a&start=15#p90406
  • 0

#397 negas

negas
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 450 posts
  • LocationKako kad !

Postavljeno 26 September 2011 - 01:25 PM

Negas, probaj da pokvasiš samo kućište, eventualno sačekaj malo i onda ubaci brzinomer. Ako ne radi imaš problem u nosaču isto što je bilo kod mene.
Možeš pogledati ovde:
viewtopic.php?f=14&t=4561&st=0&sk=t&sd=a&start=15#p90406

Hvala, Gadjan, videcu..ali ok. to mi se desava po kisi, i to onoj velikoj, a na srecu ne hvata me cesto...letos me je jedan pljusak rasturio, i ono prestalo da radi, posle par kilometara krenuo da radi!
Zadovoljan sam ovim satom, prost, siromasan, ali eto da nema tog problema skoro pa apsolutno pouzdan :!:
  • 0

#398 chamade

chamade
  • Members
  • 4467 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 26 September 2011 - 06:20 PM

Eee,ja sam isto imao taj tomo cc st200,radio je perfektno ali jbg...nisam ga skinuo prošle godine kad sam prodao bajs,i ode-inače bih ga i sad ponovo montirao. Ipak jednostavni uredjaji najbolje rade.
  • 0

#399 negas

negas
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 450 posts
  • LocationKako kad !

Postavljeno 26 September 2011 - 08:19 PM

Radi on super, ne bih ga ja dao sa bajkom, jok...mnogo ga volim i ostaje on...gledam da nabavim mozda negde i neki novi, neki koji se kod nekog zaturio... :wink:
  • 0

#400 spaske

spaske
  • Members
  • 835 posts
  • LocationBor, Srbija.

Postavljeno 11 November 2011 - 05:34 PM

Dakle,opet teško rešiva dilema: cat eye ili sigma.
Na prethodnim stranama pročitao sam da cat eye ima bolji sistem montaže ali i da je manje precizan u odnosu na sigmu.

Imam istu dilemu, do sad sam imao nekog kineza i poslužio je ovu sezonu mada se resetovao par puta i tu sam pop... meni se po dizajnu iskreno više dopada Sigma ali vidim da navodno ima više reklamacija od Cat eye.
Modeli koji me zanimaju su
Cat eye standardni velo 8 1500din
Od sigme ima sličnih modela po ceni
BC 509 1599 din, tu mi se dopada izgled i kačenje mi deluje ok i što može na lulu da se montira kao i sve sigme.
Bc 1200 je 1899din. i deluje ok
I model koji mi se čini najboljim i ima i pozadinsko osvetljenje a čitao sam iz prethodnih stranica da je dobar je model BC 1606L a razlika nije velika vidim da je sad 2199 din.

I pitanje dali model BC 1606L postoji u crnoj varijanti i dali pokazuje temperaturu?
i preporuka iz vaših iskustava
  • 0

1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika