Ciklo Kompjuter
Posted 20 August 2010 - 09:44 PM
Najprecizniju stvar bi dobio kada bi magnet bio bukvalno na svakoj spici što bliše felni i kada bi ciklokomp bio predviđen za takav rad tj. radio adekvatan propačun brzine...
Posted 22 August 2010 - 11:49 AM
Posted 22 August 2010 - 01:24 PM
Ako kupuješ neki firmirani, nema da brineš, samo odlučiš da li hoćeš bećični ili žični i da li te zanima kadenca.
Ono što je meni vrlo zanimljivo je da možeš da promeniš ODO tj ukupan pređen put (neki ciklo kompjuteri to ne mogu, tj mogu samo da ga resetuju na 0)
http://www.dusanpopovic.com - Trčanje, bajs, planinarenje, putovanja, kuvanje...
Posted 22 August 2010 - 02:00 PM
Hvala ti na odgovoru malo sam pogledao detaljnije ovu Sigmu i ok mi je, najverovatnije ću je uzeti samo da nađem u NS prodavnicu (mislim da ima u Fanatiku ali moram proveriti), ako ne naručiću je iz Totalbik-a. Što se tiče kadence ovaj model ima štopericu pa mogu onako ručnom metodom da računam ako me bude zanimaloDa kupiš i kineski na buvljaku, radiće ti!
Ako kupuješ neki firmirani, nema da brineš, samo odlučiš da li hoćeš bećični ili žični i da li te zanima kadenca.
Ono što je meni vrlo zanimljivo je da možeš da promeniš ODO tj ukupan pređen put (neki ciklo kompjuteri to ne mogu, tj mogu samo da ga resetuju na 0)
Posted 28 August 2010 - 08:18 PM
Takodje. Enduro 8 je neunistiv . Jednom prilikom sam ga zaboravio u dzepu od dresa . Dres sam, kako i dolikuje, oprao u masini za ves. Preziveo je temperaturu vode od 40C, 30 minuta pranja i na kraju centrifugu . Eto ga i dan danas radi kao sat!Ja sam prezadovoljan sa Cateye Enduro 8 i preporučio bih je svakom...
Posted 03 September 2010 - 06:52 AM
Posted 03 September 2010 - 12:35 PM
Ja imam Sigma BC800 koja je stara nekih 6-7god, pokisla je milion puta i samo jednom promenjene baterije za ovo vreme. I dan danas radi bez problema. =D>Ja sam čuo da se Sigme baš i nisu pokazale, stalno se nešto kvare...
cycling is life, that's why I pedal ...
Posted 03 September 2010 - 09:41 PM
I kol'ko vidim, ima maltene iste funkcije kao i današnja generacija BC1200. Gde se dede taj napredak tehnologije...?
Posted 07 September 2010 - 09:08 PM
E sad, razmišljam ja, ovaj rox ima vrlo zanimljivu cenu ALI, šta će meni ciklokomp od ~160 € ??? mislim, nisam profesionalac, nemam viška para, naprotiv uvek fale, jeste on lep i funkcionalan i hajtek i može da se nakači na komp i sve to aliiiiiiii, hm? I BC 2209 MHR je extra, njega sam razmišljao i još uvek razmišljam da uzmem ali opet isto pitanje, šta će nekom rekreativcu koji izbegava da vozi po kiši i hladnoći ciklokomp od ~100€???
I tako sam ja razmišljao i mozgao i došao do sledećeg zaključka:
ako niste profesionalac (što podrazumeva da vam opremu kupuju sponzori tako da možete i treba da birate profesionalnu opremu ili ako se finansirate sami a profesionalac ste i to se vraća u rezultatima tipa medalje, novčane nagrade isli.) treba kupiti najjeftiniji model koji funkcijama zadovoljava vaše potrebe (sa izuzetkom jedne funkcije a to je backlight tj. pozadinsko osvetljenje ekrana).
Dakle, treba vam recimo
- trenutna brzina
- ukupna pređena kilometraža (od montaže kompa)
- trenutna pređena kilometraža (ono što ste napravili u trenutnoj vožnji)
- trenutno vreme vožnje (koliko traje trenutna vožnja)
- tačno vreme
- maksimalna brzina
- prosečna brzina.....
nađete najjeftiniji koji to prikazuje i kupite taj.
NE TREBA Vam (ponavljam, ako niste profi bajker):
- kadenca
- temperatura
- altimetar
- pozadinsko osvetljenje
- metronom
- i slične džidža-bidže
to su sve funkcije koje nisu korisne rekreativcu.
Žičani ili bežični: ako postoji neki dobar i opravdan razlog zašto vam žica smeta onda bez žice, u suprotnom žica je ok.
Sa svetlom ili bez: ako je razlika u ceni između modela sa pozadinskim osvetljenjem i modela bez istog veća od cene neke obične što manje (1xAAA ili 1xAA ili manje) baterijske lampe onda model bez svetla + lampa i vice versa.
Sa meračem otkucaja srca ili bez: BEZ, najjednostavnija varijanta ovog merača u obliku ručnog sata košta oko 20tak € pa na više, dok je razlika između ciklokompa sa i bez hartrate veća od 20€ plus imate prilično nezgrapnu traku na grudima koja ume i da nervira...
"Dečko, imaš li ti još tih mudrijaških knjiga"
Posted 07 September 2010 - 09:48 PM
2010: 3582.6 km 2011: 7022.0 km 2012: 6487.9 km 2013: 7271.3 km 2014: 6xxx km
http://zeljkov.wordpress.com
Posted 11 September 2010 - 01:59 PM
- da je bezican (wireless)
- da je vodootporan (tj. otporan na kisu) i da normalno radi po vlaznom terenu
- da ima pozadinsko osvetljenje
- i naravno da nije neki kineski no-name shit
od f-ja samo one najosnovnije, nista specijalno.
cena nije toliko bitna ali opet da nije bas neko preterivanje.
nadam se da tako nesto uopste i postoji
Posted 11 September 2010 - 02:04 PM
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users