Jump to content

Fotografije

Pomoc pri odabiru drumasa!

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
57 odgovora na ovu temu

#1 stevokv92

stevokv92
  • Members
  • 2 posts

Postavljeno 11 May 2016 - 07:55 PM

Pozdrav ljudi kao sto pise gore, treba mi pomoc pri izboru drumasa. Odlucio sam da predjem sa mtb-a na drumasa. E sad zbog moje visine od 1.96 izbor je malo tezi. Budzet 70000. Svrha - ozbiljnija rekreacija. Iz bga sam pa sam se na to podrucje orijentisao 

1. 610 cm ram - http://www.capriolo....d-3-belo-crvena

2. xl ram http://planetbike.rs... bicikli/18528/

koji mi je jedva taman mozda i malo manji jbg-a nema vece,  MTB mi je bio 54 cm, ali sam malo podigao sediste pa mi je bilo skroz ok.

Ako moze jedno pitanje za ova prva dva navedena. Oba rama su alu 6061 samo sto su ovi u polaru naveli kako je ram ALUMINUM HYDROFORMED TRIPLE BUTTED. Mislite da je bolji nego capriolo ili samo marketing?

3. treci izbor naci neki polovnjak, i ako moze preporuka sa oglasa

dodato : moze i neki jeftiniji polovnjak pa da se menjaju neki delovi ako se tako vise isplati

• 0

#2 zare

zare
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4314 posts

Postavljeno 11 May 2016 - 08:51 PM

Ja bih neki polovnjak za te pare... Bez razmisljanja. 

• 1
.

#3 Smasher

Smasher
  • Members
  • 3325 posts

Postavljeno 11 May 2016 - 09:44 PM

Ako je taj ram na Polar-u zaista tri puta tanjen, onda odeš lepo u prodavnicu i pokušaš da ga podigneš. Pa onda to isto uradiš i sa Capriolom. Ako osetiš drastičnu razliku u težini (2 kile), onda ćeš znati da je stvarno tako, što čisto sumnjam da ćeš osetiti. U svakom slučaju oprema na oba bicikla je jako slična, i radiće ti posao isto, bez greške. Ništa ne fali Sori, ja sam je vozio godinu dana bez bilo kakvih problema. 

Sa druge strane ima dobrih polovnjaka, pa sad ako voliš strane brendove i nije ti problem da bajs ima po koju ogrebotinu i pomalo istrošene delove, što da ne... 

• 1

"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa".   H. Ford

#4 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8941 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 12 May 2016 - 04:07 AM

Blaga prednost za Capriolo. Plus što ti je njegov ram taman, ako sam dobro razumeo.  :)

• 1

"Let the fence bark back at the dog."
Mostly harmless™ - bikegremlin.com
​​​​​​​

#5 karpkg

karpkg
  • Members
  • 1810 posts

Postavljeno 12 May 2016 - 06:56 PM

Sa planiranih 550 evra, kupovati po prodavnicama, pored opcije berze, pravi je nonsens.

Sa tim parama možeš na berzi da kupiš  bicikl za kakav bi ti u prodavnici trebalo bar dvaput toliko.

• 3
"Nesposobni su jedino sposobni da onesposobe sposobne"

#6 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8941 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 12 May 2016 - 07:01 PM

karpkg, on 12 May 2016 - 6:56 PM, said:

Sa planiranih 550 evra, kupovati po prodavnicama, pored opcije berze, pravi je nonsens.

Sa tim parama možeš na berzi da kupiš  bicikl za kakav bi ti u prodavnici trebalo bar dvaput toliko.

Mane polovnog:

• Nema garancije
  • Mogući dodatni skriveni troškovi, ishabani delovi, oštećenja... treba se razumeti, ili povesti nekog ko se razume
  • Utrošak vremena da se zovu oglasi, ode pogledati bicikl (ili nešto veći rizik ako se kupuje bez gledanja lično)
  • Nesigurno poreklo robe u velikom broju slučajeva (kome to smeta)

Prednosti polovnog

• Po pravilu se za iste novce može uzeti dosta viši nivo opreme, kvalitetniji ram i slično
  • Ili se za nešto manje novca uzme bajs u rangu novog (skupljeg)
  • Može se uzeti stariji, provereni model kojem se znaju prednosti & mane

• 1

​​​​​​​

#7 karpkg

karpkg
  • Members
  • 1810 posts

Postavljeno 12 May 2016 - 07:46 PM

Dodao bih u mane još i ovo:

-  Ako ne planiraš kupovinu, ima ih bar nekoliko koji ti odgovaraju. Nikada ga nema na berzi onda kada bi ga ti kupio,

- Ako ga i ima, nije u tvojoj veličini, 

- Ako ga i ima baš onakvog kakav ti treba, prodao se juče ili u trenu dok se spremaš da pozoveš prodavca.

Ovo znaju svi koji su na berzi kupovali, ali treba i vredi biti strpljiv. Ipak je ogroman broj nas tu završio posao.

• 3

#8 -Nikola-

-Nikola-
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 495 posts
  • LocationSubotica

Postavljeno 12 May 2016 - 08:32 PM

karpkg, on 12 May 2016 - 7:46 PM, said:

Dodao bih u mane još i ovo:

-  Ako ne planiraš kupovinu, ima ih bar nekoliko koji ti odgovaraju. Nikada ga nema na berzi onda kada bi ga ti kupio,

- Ako ga i ima, nije u tvojoj veličini, 

- Ako ga i ima baš onakvog kakav ti treba, prodao se juče ili u trenu dok se spremaš da pozoveš prodavca.

Ovo znaju svi koji su na berzi kupovali, ali treba i vredi biti strpljiv. Ipak je ogroman broj nas tu završio posao.

Ali realno, da nije tih stvari, kupovina bi bila dosadna :)

• 1

#9 Sharance

Sharance
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 598 posts
  • LocationObrenovac

Postavljeno 12 May 2016 - 08:55 PM

Kupovina polovnog bicikla ako nije od nekog poznanika ili 100% proverenog čoveka moze da bude potpuno isto kao i kupovina polovnog automobila. Neko prođe extra neko dobije patku, treba tražiti treba jutiri i gledati, a i to košta i vremena i goriva sem ako se veruje slikama.

-Po meni kupovina novog bicikla treba dodati i to da može da se uzme i na rate, a mana generalno za Kapriolo i Polar i dalja prodaja i njihovo ime. Za rekreativne svrhe ja im lično ne vidim manu. Čak šta više imam i pozitivna iskustva sa PB u ostvarenju garancije.

• 2

#10 Fiery

Fiery
  • Members
  • 2272 posts

Postavljeno 12 May 2016 - 08:59 PM

Skoro ista oprema kao Capriolo, upola cene: http://www.2bike.rs/...as#.VzTt0bWxXqA

Čak i ako bi trebalo da menjaš kasetu, lanac, sajle i bužire, ostaje ti dovoljno za pristojan dres i kacigu, ili sličnu propratnu opremu.

• 1

#11 karpkg

karpkg
  • Members
  • 1810 posts

Postavljeno 13 May 2016 - 11:31 AM

@Fiery

Slažem se,  tim što bi mogao da potpuno legitimno traži spuštanje cene za bar 20 eura, 

• 0

#12 Fiery

Fiery
  • Members
  • 2272 posts

Postavljeno 13 May 2016 - 02:20 PM

Slažem se, i trebalo bi videti lično.

• 0

#13 falcao

falcao
  • Members
  • 8 posts

Postavljeno 23 May 2016 - 08:07 AM

da se nadovezem na temu:vredi li ovo te novce?http://www.2bike.rs/...am#.V0K6MpGLR1s

• 0

#14 zare

zare
  • Members
  • 4314 posts

Postavljeno 23 May 2016 - 09:14 AM

Vredi kao sto gvozdenjak od pre 35 godina vredi 250 evra. 

• 0
.

#15 falcao

falcao
  • Members
  • 8 posts

Postavljeno 23 May 2016 - 02:51 PM

zare,hvala na informaciji,imas li neku preporuku?

• 0

#16 zare

zare
  • Members
  • 4314 posts

Postavljeno 23 May 2016 - 05:23 PM

Nemam vremena sada da gledam oglase. Javice se vec neko ili pogledaj sta ti se svidja, okaci pa da vidimo vredi li. 

• 0
.

#17 Talicni_Tom

Talicni_Tom
  • Members
  • 8 posts

Postavljeno 24 May 2016 - 07:10 AM

zare, on 23 May 2016 - 5:23 PM, said:

Nemam vremena sada da gledam oglase. Javice se vec neko ili pogledaj sta ti se svidja, okaci pa da vidimo vredi li.

Evo ja ako smem,da iskoristim ovo pitanje i deo ove teme,pa mda pitam ,vredi li :

http://www.2bike.rs/...x8#.V0P81TV96Uk

http://www.2bike.rs/...no#.V0P9LjV96Uk

http://www.2bike.rs/...kl#.V0P9NzV96Uk

http://www.2bike.rs/...er#.V0P9uzV96Uk

Hvala unapred,pozdrav.

• 0

#18 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8941 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 24 May 2016 - 07:19 AM

Ja bih najradije uzeo Trek.  

• 0

​​​​​​​

#19 karpkg

karpkg
  • Members
  • 1810 posts

Postavljeno 24 May 2016 - 11:11 AM

Meni se najviše dopada Giant, s obzirom da su mi kaliper kočnice uvek ispred diska (zbog mnogo stvari, da ne apsolviramo sada), a više od Treka mi se dopada i taj OCCANO, mada nisam čuo za tu firmu, deluje mi mnogo skladnije i, u neku ruku, novije nego Trek. Merida otpada zbog amortizera.

Inače, svi ovi bicikli su za visinu vozača 175-180 cm (osim Meride, koja je za 180-190).

• 0

#20 Talicni_Tom

Talicni_Tom
  • Members
  • 8 posts

Postavljeno 24 May 2016 - 01:29 PM

karpkg, on 24 May 2016 - 11:11 AM, said:

Meni se najviše dopada Giant, s obzirom da su mi kaliper kočnice uvek ispred diska (zbog mnogo stvari, da ne apsolviramo sada), a više od Treka mi se dopada i taj OCCANO, mada nisam čuo za tu firmu, deluje mi mnogo skladnije i, u neku ruku, novije nego Trek. Merida otpada zbog amortizera.

Inače, svi ovi bicikli su za visinu vozača 175-180 cm (osim Meride, koja je za 180-190).

Mogu reći da nam se mišljenja poklapaju.

Moja visina je 179cm,tako da bi navedene bicikle bile po mojoj meri.

• 0

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika