Pozdrav. Pisem iz jednog servisa za bicikle iz Vrsca i ovim poslom se bavim 10-ak godina.Nisam nesto bas aktivan na ovom forumu ali imam sad i da podelim nesto sa vama pa zato otvaram temu, pa neka je admin postavi tamo gde joj je mesto. U prethodnih mesec dana sam video dva zestoka kvara kojih ranije nije bilo. U pitanju je zadnja kasetna glava,e sad,jedna musterija je donela zadnji tocak sa zablokiranom kasetom a lezaj glave se slobodno okretao.U pitanju je XT FH-M775 glava. Kada sam skinuo lancanike imao sam sta da vidim,jedna pukotina po celoj duzini kasete(ubacicu slike dole). Ubrzo posle toga mi stize jos jedan bicikl koji je mogao normalno da se vozi ali se cuo cudan zvuk iz zadnjeg tocka tj.kasete. Tu je u pitanju SLX FH-M678 glava sa 12 mm osovinom. Skinem ja zadnji tocak odvrnem lancanike i kako sam ih skinuo tako pola parceta kasete zajedno sa kuglicama ispadne a u tim glavama idu jos manje kuglice nego kod malo jeftinijih glava i umesto 3 ima 4 snapera sa 2 opruge. Eto to je moje neko iskustvo sa tim glavama pa izvolite napisite vasa misljenja.
XT FH-M775