Još kad bi nam pojasnio zbog čega je loš 10-faz, pa da i mi znamo..
Već jesam, više puta.
Ovde, post #50, kolega karpkg
http://www.2bike.rs/...e-šajbne/page-3
Postavljeno 29 April 2016 - 06:16 PM
Još kad bi nam pojasnio zbog čega je loš 10-faz, pa da i mi znamo..
Već jesam, više puta.
Ovde, post #50, kolega karpkg
http://www.2bike.rs/...e-šajbne/page-3
Postavljeno 29 April 2016 - 06:42 PM
Ako se oslanjaš na moj slučaj to ne pije vodu. Ja sam malo mutirao MTB menjač sa šifterima namenjenim za drumski menjač.. pazi kad sve šljaka sasvim uobičajeno. Zamisli, kod mene 10-faz radi savršeno.. i u originalnoj varijanti dok nije skinuto i zamenjeno sa mutiranom varijantom koja takodje radi odlično i bilo bi neozbiljno od mene da napišem da je loš.
Tačno je da 10-faz zahteva preciznije podešavanje ali ne bih rekao da je loš. Malo više strpljenja oko štelovanja i sve bude OK.
Postavljeno 29 April 2016 - 07:00 PM
Postavljeno 29 April 2016 - 07:20 PM
Ako se oslanjaš na moj slučaj to ne pije vodu. Ja sam malo mutirao MTB menjač sa šifterima namenjenim za drumski menjač.. pazi kad sve šljaka sasvim uobičajeno. Zamisli, kod mene 10-faz radi savršeno.. i u originalnoj varijanti dok nije skinuto i zamenjeno sa mutiranom varijantom koja takodje radi odlično i bilo bi neozbiljno od mene da napišem da je loš.
Tačno je da 10-faz zahteva preciznije podešavanje ali ne bih rekao da je loš. Malo više strpljenja oko štelovanja i sve bude OK.
Ne govorimo istim jezikom? Pročitaj post sa strane koju sam linkovao, post broj #50, kolege karpkg. Takvo je otprilike i moje iskustvo.
Ti voziš drumski korman, sa drumskim 10faz menjačem i drumskim šamaraljkama?
Postavljeno 29 April 2016 - 08:39 PM
Ti voziš drumski korman, sa drumskim 10faz menjačem i drumskim šamaraljkama?
O njet.. bio je drumski 10-faz sa rapid fire šifterima. Ja ti lepo kažem da je mutant
Postavljeno 29 April 2016 - 09:24 PM
Ne bih savetovao nista ispod Claris ili Sora opreme. Ima solidnog izbora do 300 eura. Za Specialized od 260 eur znam momka, odlican je drumas, pogotovo za te novce, licno video. Starija je oprema, ali dobra i mehanicki i vizuelno.
A ako te interesuje mozda hibrid, izreklamirao bih svoj bajs koji sam stavio oglas ovde na cikloberzu, Specialized Sirrus Comp sa slicnom opremom. Nije fabricka, ali je po meni ok, sam sam odrzavao i menjao sta je trebalo (vidi u oglasu detalje) pa ako dolazis u NS mozes videti i probati, a ako kazes da si 50tak km od ns, mozda mogu posle praznika i ja napraviti neku voznju, pa da dovezem da vidis. Necu da kacim link ovde, dovoljno sam izreklamirao
Postavljeno 30 April 2016 - 06:00 AM
O njet.. bio je drumski 10-faz sa rapid fire šifterima. Ja ti lepo kažem da je mutant
Ti si sa MTB rapid fire šifterima morao imati i zadnji menjač isto za MTB da bi to radilo, jesam li u pravu? Trebalo bi da ne rade sa drumskim 10faz menjačem, jer je drugi odnos pomeranja sajle - kod Shimano MTB 10faza je to puno bolje rešeno.
To što si imao "drumsku" kasetu je samo marketing - 10fazne kasete su iste za drum i za MTB, samo one reklamirane kao MTB imaju nešto veći najveći zupčanik i nešto veće razlike u broju zuba između susednih zupčanika - uglavnom.
Dakle ne pričamo uopšte o istim stvarima. Ja sam komentarisao drumski 10faz. Šamaraljke i drumski menjač.
Postavljeno 30 April 2016 - 06:59 AM
Jbga, nije se videlo u postu za koji vrstu bicikla.. napisao si samo10-faz.Dakle ne pričamo uopšte o istim stvarima. Ja sam komentarisao drumski 10faz. Šamaraljke i drumski menjač.
Postavljeno 30 April 2016 - 07:17 AM
Jbga, nije se videlo u postu za koji vrstu bicikla.. napisao si samo10-faz.
Inače Cube ima rapid fire šifter i 105 zadnji menjač.. ja sam zbog veće kasete taj menjač zamenio sa XT772. Fabrička postavka tog bicikla dolazi sa drumskom mehanikom.
Medjutim, kad je i klasična drumska mehanika u pitanju ako je sve novo mora da radi kao sat.. čisto sumnjam da bi ozbiljan proizvodnja dozvolio sebi bruku takve vrste, da nešto ne radi dobro.
Postavljeno 30 April 2016 - 07:53 AM
Nije 10-ka bas savrsena sto se tice podesavanja i eksploatacije ali toliko pljuvanje po njoj je vec odavno prevrsilo svaku meru. I da se Shimano zeznuo sa njom, sta treba da radimo? Da vozimo sedmofaz dok ne dodje ultra precizna 13-ica? Toliki ljudi po svetu voze 10-ku pa se pate i muce po ceo dan. Svi postadose serviseri jer to ne moze da se vozi i podesi ako nisi doktorirao masinstvo.
Imao sam i ja "problema" sa po nekom 10-kom. Samo nikada problem nije bila 10-tka nego kriva kuka, istroseni buziri u kojima glavi sajla i sl. A ima i par 10-ki koje sam podesio i ljudi su ih vozili 2 (dve) godine da nije bilo nikakvih problema niti potrebe za podesavanjem. Samo ljudi paze kako se ophode prema bicikli
Ko je podesavao potpuno nov bicikl sa 10-kom video je kako se i koliko dugo "podesava", Celih pola minuta da radi savrseno. A onda krenu da naslanjaju bicikle preko menjaca, lupaju gde stignu, ne peru i ne podmazuju pa je kriv neko drugi...
I ako treba svaka tema o drumasima da se pretvori u pljuvanje 10-tke i dokazivanje kako je 8-faz bolji, onda da zatvorimo ovaj forum. I onako svaki treci post vodi na neki drugi sajt.
Postavljeno 30 April 2016 - 07:58 AM
Postavljeno 30 April 2016 - 09:05 AM
Ne bih savetovao nista ispod Claris ili Sora opreme. Ima solidnog izbora do 300 eura. Za Specialized od 260 eur znam momka, odlican je drumas, pogotovo za te novce, licno video. Starija je oprema, ali dobra i mehanicki i vizuelno.
A ako te interesuje mozda hibrid, izreklamirao bih svoj bajs koji sam stavio oglas ovde na cikloberzu, Specialized Sirrus Comp sa slicnom opremom. Nije fabricka, ali je po meni ok, sam sam odrzavao i menjao sta je trebalo (vidi u oglasu detalje) pa ako dolazis u NS mozes videti i probati, a ako kazes da si 50tak km od ns, mozda mogu posle praznika i ja napraviti neku voznju, pa da dovezem da vidis. Necu da kacim link ovde, dovoljno sam izreklamirao
Postavljeno 30 April 2016 - 09:32 AM
Postavljeno 30 April 2016 - 09:40 AM
Nije 10-ka bas savrsena sto se tice podesavanja i eksploatacije ali toliko pljuvanje po njoj je vec odavno prevrsilo svaku meru.
I da se Shimano zeznuo sa njom,
sta treba da radimo? Da vozimo sedmofaz dok ne dodje ultra precizna 13-ica?
Toliki ljudi po svetu voze 10-ku pa se pate i muce po ceo dan. Svi postadose serviseri jer to ne moze da se vozi i podesi ako nisi doktorirao masinstvo.
Imao sam i ja "problema" sa po nekom 10-kom. Samo nikada problem nije bila 10-tka nego kriva kuka, istroseni buziri u kojima glavi sajla i sl. A ima i par 10-ki koje sam podesio i ljudi su ih vozili 2 (dve) godine da nije bilo nikakvih problema niti potrebe za podesavanjem. Samo ljudi paze kako se ophode prema bicikli
Ko je podesavao potpuno nov bicikl sa 10-kom video je kako se i koliko dugo "podesava", Celih pola minuta da radi savrseno. A onda krenu da naslanjaju bicikle preko menjaca, lupaju gde stignu, ne peru i ne podmazuju pa je kriv neko drugi...
I ako treba svaka tema o drumasima da se pretvori u pljuvanje 10-tke i dokazivanje kako je 8-faz bolji, onda da zatvorimo ovaj forum. I onako svaki treci post vodi na neki drugi sajt.
Postavljeno 30 April 2016 - 09:53 AM
Ni jedan drugi sistem (uključujući i MTB 10faz i 11fazne sisteme) ne povlači toliko malo sajle za svaku promenu brzine, a još su i zupčanici gusto poređani. 11faz ima zanemarivo gušće poređane zupčanike (u odnosu na 10faz), ali se puno više sajle povlači pri svakoj promeni.
...verovatno su shvatili da je tako mali posmak sajle vise podlozan šumu
tako da zadni menjac moze da nepravilno da "protumači dobijenu informaciju"
i ne reaguje kako je vozac predvideo
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika