Jump to content

Photo

Zamena sajle i stelovanje zadnjeg/prednjeg menjaca

• Please log in to reply
48 replies to this topic

#41 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 14956 posts

Posted 18 October 2017 - 05:45 PM

I posle Knipex i posle Unior i posle WobyBobyxxx mora da radi turpija i silo... da li ti treba toliko kvalitetan alat samo za secenje sajli? Inace najbolje je imati Dremel sa diskom za secenje to mu dodje kao brusilica ali mala.

• 0

#42 omega

omega
  • Members
  • 3469 posts

Posted 18 October 2017 - 05:54 PM

I posle Knipex i posle Unior i posle WobyBobyxxx mora da radi turpija i silo... da li ti treba toliko kvalitetan alat samo za secenje sajli? Inace najbolje je imati Dremel sa diskom za secenje to mu dodje kao brusilica ali mala.

У принципу није потребно, али кажу да алат ваља куповати кад ти не треба. :)  шалу на страну, треба ми да пресечем бужир у процесу склапања неког бајса, а стављам регулаторе на бужир што нисам пре радио. Никад раније нисам ни секао бужир, јер сам увек користио гомилу коју имам па увек нека дужина одговара. Такође ми треба и за бужир кочница. Да ли ћу га после опет користити н не знам, али рачунам да квалитетан алат није улудо потрошен новац. Можда и грешим на крају крајева...

• 0

#43 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8929 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Posted 18 October 2017 - 06:03 PM

У принципу није потребно, али кажу да алат ваља куповати кад ти не треба. :)  шалу на страну, треба ми да пресечем бужир у процесу склапања неког бајса, а стављам регулаторе на бужир што нисам пре радио. Никад раније нисам ни секао бужир, јер сам увек користио гомилу коју имам па увек нека дужина одговара. Такође ми треба и за бужир кочница. Да ли ћу га после опет користити н не знам, али рачунам да квалитетан алат није улудо потрошен новац. Можда и грешим на крају крајева...

Ja alat kupujem već decenijama po principu: kada mi prvi put zatreba, kupim. Još se nisam pokajao, osim kada kupim jeftin, manje kvalitetan. Tada, čak i ako radi posao, jedva čekam da prestane, kako se ne bih osećao previše glupo što menjam "ispravan alat".

Da li vredi Knipex tih para? Generalno, važi za praktično sav ručni alat: skuplji, "profi" klase alat, podnosi manje stručno i manje pažljivo rukovanje, kao i više zlostavljanja. Koliko je to bitno za povremenu kućnu upotrebu - opet zavisi. Iz mog iskustva, Unior je najjeftiniji koji radi zadovoljavajuće posao. Womax i ostali... to je u onoj klasi da jedva čekam izgovor da ih zamenim, sem poneka alatka (nosač bitova kao šrafciger na primer).

Za upotrebu jednom godišnje će sve raditi posao, sa više ili manje turpijanja posle sečenja. Opet, jednom kupljen dobar alat je rešen problem na duži rok (dok se ne izgubi, ili bude ukraden najčešće).

Inače, u jednom servisu u NS, Knipex sečice i papagajke sa najlona, polovne, rade posao već godinama i to odlično. Platiti punu cenu za iste... to je već stvar budžeta i izbora.

• 0

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#44 grbic

grbic
  • Members
  • 6663 posts
  • LocationZanzibar

Posted 18 October 2017 - 07:36 PM

Pored tih knipex secica imam i unior, radije koristim knipex, ali pripisimo to navici.

Sta god da kupis kupujes za sebe u skladu sa svojim zeljama, potrebama i naravno finansijama.

Alat se kupuje u svakoj prilici, dobar alat. Dobar alat ode u nasledstvo kako kazu. Alati iz hobi prodavnica potraju taman za zavrsis posao sto mi se pokazalo u dosta slucajeva.

• 0

A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.

#45 Stefi88123

Stefi88123
  • Members
  • PipPip
  • 36 posts

Posted 24 January 2022 - 01:05 PM

Ne znam gde bih pitao pa ajde ovde, menjao bih sajlu na menjacu, ali nikako ne mogu da shvatim kako se otvara menjac...
Upitanju je Shimano st-ef41
Ima li neko iskustva ili savet kako? Hvala
  • 0

#46 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14956 posts

Posted 24 January 2022 - 01:18 PM

(link)

• 0

#47 Stefi88123

Stefi88123
  • Members
  • PipPip
  • 36 posts

Posted 24 January 2022 - 01:43 PM

Nije taj model u pitanju, ovaj moj uopste nema ta 2 srafica napred...
  • 0

#48 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14956 posts

Posted 24 January 2022 - 03:42 PM

(link)

• 0

#49 Stefi88123

Stefi88123
  • Members