Nema glupih pitanja, samo glupih odgovora
Postavljeno 02 February 2016 - 01:53 AM
Grbiću ovako, kad neko pita u vezi saveta za kupovinu bajsa prvo da ga pitaš jel diplomirao, da ne trošiš tastaturu za džabe.
A sledeće kad objavi koliki mu je budžet, zahtevaj da se slika pored budžeta, da proverimo da nisu čoveku podvalili falsifikate a da to nije primetio.
Sve je više potencijalnih kupaca, polomiste se objašnjavajući, jedno 99% ljudi pita samo zato što im je dosadno.
Mene kad pitaju za neki bicikl, ja im kažem da nemam pojma i da se ne razumem, postavi pitanje na forumu na cikloberzi, polomiće se da ti objasne, čak se možda i posvađaju ko je više u pravu, umrećeš od smeha.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Postavljeno 02 February 2016 - 02:56 PM
Ok, ako mislis da sa moje strane nije u redu sto sam pitao za savet, a odluku zelim da donesem za 30 dana. Mislio sam da je ovo mesto gde treba da se posavetujem i da me neku ko zna uputi u pravom smeru. Ja se izvinjavam ako je to pogresno.
Grbicu hvala na savetu. Ja cu pitati ponovo pa ako neko zeli neka mi pomogne ako ne onda nista.
A to sto ti ne zelis da pomognes nekome, a mozes, to je vec stvar tvoje licnosti.
Postavljeno 02 February 2016 - 03:20 PM
Pa u redu je što si pitao i to je sasvim OK. Ali to se pita kada se odlučiš da kupiš bajs, a imaš nedoumicu. Ovako je baš glupo pitaš za polovan bajs sa oglasa dobiješ odgovor a kupovina je kada se steknu uslovi. Neće prodavac sa berze samo na tebe da čeka i da ga ne prodaje dok se kod tebe ne steknu uslovi za kupovinu bajsa. Da si pitao za nov iz prodavnice to je druga priča. Kakve veze ima ispitni rok sa kupovinom bajsa?
Postavljeno 02 February 2016 - 03:49 PM
Postavljeno 02 February 2016 - 04:38 PM
Allex tvoje viđenje stvari je da je ovaj forum napravljen samo zbog kupoporodaje. Ako hoćeš da mi veruješ da evo na primer ja ne znam dali sam otvorio oglase 5x a opet sam na forumu. Mene oglasi uopšte ne zanimaju, a ovde sam jer ima da se pročita dosta kvalitetnog materijala koji nemaju veze sa polovnom robom i nakupcima. Forum je odličan dosta korisnih saveta dosta korisnih tema. Ljudi izlaze u susret iznose svoja lična iskustva, organizuju zajedničke vožnje, ali to po tebi nije bitno. Ovo je jedini forum sa ovoliko nakupaca i preprodavaca i to je ogromna greška administracije što je uopšte i dozvolila ovoliku kupoprodaju na svom sajtu. Zato i jeste pun forum temama o prevarantima i pokvarenoj robi i samo se svodi na to.
Postavljeno 02 February 2016 - 04:53 PM
Postavljeno 02 February 2016 - 05:04 PM
Ne grešiš uopšte jedan jedini bici forum koji ja posećujem i na koji sam registrovan je 2bike. Ceo život vozim bicikl a sada mi je 38. godina i do skoro nisam znao ništa o bici komponentama i veruj da sam bio mnogo srećniji nego sada. Tada nisam imo dilemu dali da uzmem Deore ili XT jer nisam ni znao za njih i bolje bi mi bilo da sam ostao na tom nivou znanja i samo pedalirao a ne opterećivao komponentama.
Ovde sam se registrovao i prvo sam predstavio svoj bajs a ne tražio glup savet. Forum čitam redovno svaki dan jer ima baš iskusnih saveta u vezi svega i uglanvom hoću da uđem u tematiku da sam održavam svoj bajs.
Ovo treba da bude forum ljubitelja biciklizma, a ne forum ljubitelja polovnih delova. Postaviti glupo pitanje za bicikl koji nećeš da kupiš baš i nije na mestu i cimaš ljude bez veze jer nemaš novca, a imaš želju.
Postavljeno 02 February 2016 - 05:19 PM
Ma za mene ce ovo uvek biti CB ne mogu ja da se naviknem na to fensi 2bikeFYI: cikloberza je mrtva!
Dobrodosao u novu (virtuelnu) realnost:
2BIKE
Glup savet? Znaci nikad nista nisi pitao ovde na berzi jer su saveti glupi a samim tim i oni koji ih dele? Ovo za forum ljubitelja bicikla se apsolutno slazem.. A za ovo poslednje da dodam da mislim da to sto neko postavi pitanje unapred nije toliko strasno koliko kad je neko bezobrazan i nekulturan,ne ceni tudje misljenje a dosao je na forum gde se diskutuje,pa se o tome ne prida nikakva paznja.. A takvih ima,samo zato sto je ovde tolerancija veoma visoka mislim da su dva tri clana banovana i to posle 1000 zutih kartona.. E mislim da je to veci problem,a ne to sto neko unapred pita i pristojno se zahvali i izvini na "glupom" pitanju,? Sta mislis ti?Ovde sam se registrovao i prvo sam predstavio svoj bajs a ne tražio glup savet.
Ovo treba da bude forum ljubitelja biciklizma, a ne forum ljubitelja polovnih delova. Postaviti glupo pitanje za bicikl koji nećeš da kupiš baš i nije na mestu i cimaš ljude bez veze jer nemaš novca, a imaš želju.
Postavljeno 02 February 2016 - 07:27 PM
Pre svega, zelim da kazem Vrcincu da bi trebalo da poslusa Grbica, jer je u potpunosti u pravu. Ako do kraja ispitnog roka bicikl bude prodat - naci ce se drugi, ali neka ti Grbicev post bude vodilja. Takodje, jedan veliki + za Grbica sto je izdvojio vreme i lepo pojasnio Vrcincu sta moze da uradi, a da bude u okviru budzeta.
Drugo, mislim da je Vidak bio izrazito grub i da nije u pravu. Niko ovde ne mora da pomaze i da odgovara ni na cija pitanja. To je sve stvar dobre volje. Od kako sam na Forumu, a nisam dugo, postavio sam dosta pitanja i saznao puno stvari i hvala svima na odgovorima. Postavljacu ih i dalje, verovatno. Takodje, kad mogu i koliko to bude u mojoj moci (citaj znanju), davacu i odgovore, jer celu ovu pricu oko biciklizma dozivljavam kao strast, kao priliku za druzenje i uzivanje u zdravom nacinu razmisljanja, i na kraju krajeva - zivota! Vrcinac, kao sto je i rekao, shvatio je da bi se mozda malo zaleteo i potrosio, ukoliko bi kupio pomenuti bicikl, svoj budzet koji je mozda, za njega, ogroman. Zato mislim da nije problem da opet postavi pitanje, pa cak i vise pitanja, zasto da ne, kad mu prodje ispitni rok. Sigurno ce se i tad naci neko ko ce mu izaci u susret.
P.S. Allex, takodje veliki +1.
Postavljeno 02 February 2016 - 08:03 PM
Sto se pomoći tiče i tebi sam pomagao nedavno u odluci kada si pitao za savet u vezi veličine rama... ali to se brzo zaboravi...Pre svega, zelim da kazem Vrcincu da bi trebalo da poslusa Grbica, jer je u potpunosti u pravu. Ako do kraja ispitnog roka bicikl bude prodat - naci ce se drugi, ali neka ti Grbicev post bude vodilja. Takodje, jedan veliki + za Grbica sto je izdvojio vreme i lepo pojasnio Vrcincu sta moze da uradi, a da bude u okviru budzeta.
Drugo, mislim da je Vidak bio izrazito grub i da nije u pravu. Niko ovde ne mora da pomaze i da odgovara ni na cija pitanja. To je sve stvar dobre volje. Od kako sam na Forumu, a nisam dugo, postavio sam dosta pitanja i saznao puno stvari i hvala svima na odgovorima. Postavljacu ih i dalje, verovatno. Takodje, kad mogu i koliko to bude u mojoj moci (citaj znanju), davacu i odgovore, jer celu ovu pricu oko biciklizma dozivljavam kao strast, kao priliku za druzenje i uzivanje u zdravom nacinu razmisljanja, i na kraju krajeva - zivota! Vrcinac, kao sto je i rekao, shvatio je da bi se mozda malo zaleteo i potrosio, ukoliko bi kupio pomenuti bicikl, svoj budzet koji je mozda, za njega, ogroman. Zato mislim da nije problem da opet postavi pitanje, pa cak i vise pitanja, zasto da ne, kad mu prodje ispitni rok. Sigurno ce se i tad naci neko ko ce mu izaci u susret.
P.S. Allex, takodje veliki +1.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Postavljeno 02 February 2016 - 09:54 PM
Ovde cu se pridruziti Vidaku. Covek je skroz u pravu sto se tice ovih tema. Allex, tacno je da bi forum umro da se ne postavljaju pitanja na koja ce se odgovarati, ali daj da rasclanimo 2 grupe pitanja pa mi ti (ili bilo ko ko se slaze sa tobom) odgovori. Da li je isto ako se na forumu pitaju stvari koje su specificne i koje traze malo bolje poznavanje mehanike i problematike, ili kada se svaki dan pojavljuje po jedan novi "biciklista" koji pita za misljenje koji bicikl da kupi?
Mislim da bi i Vidak i bilo ko na ovom forumu ko poseduje ikakvo znanje i iskustvo rado pomogli clanu kog zanima nesto oko pogona, tockova, kocnica itd. Sam sam mnogo puta ucestvovao u diskusijama oko raznih stvari vezanih za bicikle, iz kojih se moze dosta toga nauciti kad bi neko samo hteo da to procita. Grbic, Igor, Gremlin i ostala servisno-naucna ekipa je dala dosta doprinosa na ovom forumu, ali ne preko tema koji bicikl kupiti, vec na raznim drugim temama pocev od 'servisa', pa sve do 'cik pogodi'. Diskusije u tim temama podrzavam i rado se ukljucujem, dok ove 'lezilebovic teme' ignorisem (mada nisam u pocetku jer nisam uvideo koliko ih ima) i smatram da nista novo i dobro ne donose na ovaj forum.
Postavljeno 02 February 2016 - 10:09 PM
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika