Tamo gde se FalloutBoy i Fiery slažu, ja bih bio krajnje oprezan
Za praktično nula dinara sam sklopio neki retro bajs, ali ga na kraju poklonio drugaru. Posle prve godine vožnje je pitao za sledeće:
Ručice koje su udobnije, drugačije od tih retro. Rekao sam da se mogu naći, da nisu ni nešto skupe.
Druga stvar koju me je pitao je za menjače - da li ima varijanta jeftinih šamaraljki, ili menjači da se montiraju na korman da ne mora da se saginje. Rekao sam da su šamaraljke skupe i da polovne ne bih kupovao ni pod pretnjom smrću, a da se mogu neki frikcioni menjači nabudžiti na korman, da budu bliže rukama.
Treća stvar za koju je pitao je prenos - 42-53 sa petofaznom drumaškom kasetom pozadi mu je prejako za jače uspone. Savetovao sam zamenu zadnjeg točka za neki šestofazni sa megarange MTB kasetom, pa tek onda da gleda drugi pogon ako to ne pomogne.
Ipak, to je bilo pre godinu dana - i dalje se vozi, brdo kilometara i ništa još nije zamenio - tako da očigledno ne smeta dovoljno.
Tako da je sve to relativno. Inače sam taj bajs uzeo za sebe, da imam da se jeftino vozim na duže relacije po ravnici, ali pošto drugar nije imao ni jedan bajs, a ja već tri, dao sam mu, samo da se vozi i ne stoji - i eto, vozi se za sve pare.