Врло је научно рећи да је глуп онај ко мисли другачије. А кад смо код науке, према неким статистичким подацима, 80 % повређених бициклиста су мушкарци, па је уместо ношења кациге сигурније променити пол. Елем, што се разлога тиче, свако има право на своје. Према мом запажању, много је више оних који из модних разлога носе кацигу (да изгледају као профи бициклисти), али њихова ствар. Ја признајем да не бих носио жуту кацигу са розе цветићима. А ни дрес, гаће или рукавице. Нити бих возио бицикл са таквом шаром. Ето, такав сам. Ипак, моји разлози за неношење кациге немају везе са модом, али немам ништа против ако је то неком другом разлог. Модни, здравствени, економски, практични, потпуно је небитно. Тачније, нико не треба да правда своје разлоге. Од тога ионако никаква корист. Корисно је када неко објасни своје разлоге, а ствар је васпитања да му се нико због тога не руга и не вређа га.
Ево, колико сам схватио, РедБарон не носи кацигу, као ни ја. Али, ја се уопште не слажем са његовим ставом да је опасно возити по стазама, а не у саобраћају. Ја мислим да је обрнуто. На некој стази све зависи само од мене. Возим лагано, како желим, практично нема спољних фактора, па тиме ни изненађења. У саобраћају скоро да ништа не зависи од мене, а поред толико других учесника далеко је већа вероватноћа да неко направи глупост. Но, то што се не слажем са његовим ставом не значи да ћу да га вређам и правим лудим.