Nemoj time... razbijati glavu
Uzmi kacigu koja ti je udobna, koja ti dobro stoji. Svaka bolja će biti dobra. Ako imaš para za neku MIPS, tim bolje, mada će svaka praviti veliku razliku pri udaru glave o tvrde predmete.
Postavljeno 21 April 2017 - 03:42 PM
@FalloutBoy hvala za savet imam vec kacigu inace u pitanju je LAS infinito odlicna je zaista no ovo sam pitanje postavio cisto iz znatizelje mozda ga nisam bas najbolje formulisao jer sam primetio da preovladjuju takvi dizajni kaciga na ovim pro -tour pa me interesovalo neko strucno obrazlozenje iskreno dopada mi se taj njihov kompaktni dizajn .
Da sigurno slazem se@ Dusan011 hvala za link
Postavljeno 08 May 2017 - 09:54 AM
Нема љутње. И ја вероватно често поменем само стазе мислећи и на траке.
А нови закон ће можда опет све да окрене наглавачке. Зато је важно пратити га. Евентуално се и борити против нечег планираног или за нешто непланирано, што мислимо да је лоше/добро. А обично се укида-мења оно што је било добро.
Postavljeno 07 May 2018 - 10:16 PM
Kaciga obavezno!
Ne zelim da znam sta bi bilo da kaciga i naocare nisu odradile svoje.
Postavljeno 08 May 2018 - 07:46 AM
Samo nije lepo paoŠta se desilo?
Hoće sve biti OK, šta kaže lekar?
Postavljeno 08 May 2018 - 08:23 AM
Samo nije lepo pao
Kao da može lepo da se padne.
Srećom nije te poslušao nego stavio kacigu...
Naleteo je na psa, eto još jedne situacije koje ovde nismo predvideli u analizama.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Već sam obrazložio šta, kako i zašto mislim o neophodnosti kacige - možeš ironisati do sutra ako ti je čisto trolovanje cilj.
Što se padova tiče, kao prvo: i pad je let.
Drugara u srednjoj je pokupio auto dok je vozio bajs i kad sam ga pitao kako se sve desilo, prvi komentar je bio: bilo je strava dok sam leteo!
Na kraju, ko zna da pada, u velikoj meri može izbeći, ili drastično umanjiti povrede - neki ljudi to ne znaju, a mnogi (koji ne znaju) ne mogu ni da shvate/prihvate da je to tako.
Sve u svemu, pad svakako može biti lep.
Postavljeno 08 May 2018 - 09:54 AM
Marvel ili DC bi mogli da snime minimum trilogiju o Fallout-ovim super mocima
Nikakve supermoći. Dosta vežbe i još uvek pristojni refleksi - da. To može gotovo svako, samo ako hoće. Pomaže ako se krene od malena i ne prestane s vežbanjem - pošto dosta padam, što sa bicikala, što sa motora, vežbe mi ne fali.
Nešto od toga što sad zovu "Parkur" je bio deo redovne dečije igre kad sam bio klinac - uz svesrdno ohrabrivanje i "zadavanje domaćih" od strane ujaka - na zgražavanje majki.
Oslanjanje na kacigu, bez vežbe padova mi liči na oslanjanje na air-bag u kolima, bez korištenja kočnice. Na drugi način rečeno - može se biti prilično bezbedan (barem kad ideš peške, ili voziš bajs) i bez kacige. Verovali, ili ne.
Postavljeno 08 May 2018 - 11:50 AM
dosta padam, što sa bicikala, što sa motora, vežbe mi ne fali.
Kanda su ostale posledice . Koliko god da si drag čovek, ne vidim u čemu je smisao odbrane odbijanja kacige. Nesreća se dešava u sekundi (iskusio, na svu sreću, bez velikih posledica), i posle možeš u bolničkom krevetu do mile volje da razmišljaš da li si pao baš onako kako si uvežbao. Ili je neki nepredviđeni ivičnjak zeznuo stvar
Tvoje opredeljenje je ok, i oko toga nema rasprave. Ali zašto bi druge ubeđivao da odustanu od onoga što će možda napraviti sitnu razliku između bolničkog kreveta i mrtvačkog sanduka?
Postavljeno 08 May 2018 - 11:57 AM
Postavljeno 08 May 2018 - 12:04 PM
Po logici šta ako, kaciga bi bila preporučiva i za šetnju: dešava se da ljudi padnu i gadno se povrede, ili umru. Isto važi za ulazak u kadu.
Vidiš, o kadi nisam razmišljao, a ima logike. Al kako kosu da operem onda?!
Postavljeno 08 May 2018 - 12:08 PM
Pa zato postoje one sa mnogo rupa .
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika