@Belgarath Читањем твоје поруке примећујем да изједначаваш праћење и анализу туђих искустава са преписивањем закона. А то да туђа искуства нису релевантна не умем ни да прокоментаришем, оставио си ме без текста. Свака средина има своје специфичности, од климатских до културолошких, зато се и врше поменуте анализе. Иначе, није на мени да судим на основу чега ти доносиш закључке. Ако бринеш за мене, хвала ти. Прочитао сам више радова и присуствовао предавањима на тему и причао са људима који се тематиком баве у другим земљама (и то су студирали). То што си ти одлучио да текстови и статистике са одређеним закључцима и резултатима "немају никаквог ваљаног основа" за тему стварно није... релевантно.
Што се сарказма и мојих коментара тиче, позивам те да прво прочиташ пажљивије шта и сам пишеш:
"I sluze za zatupljivanje vec glupih narodnih masa."
Чиме си директно свима који прочитају на Интернету нешто са чим се ти лично не слажеш рекао да су глупе народне масе које се даље затупљују. Зато што не деле твоје мишљење? Како начитан и надахнут став, браво. Индиректно, ако већ морам да објасним до краја, тиме си рекао да су паметни само они који су за обавезно ношење кациге.
Једино морам признати да нисам упознат са законима који се односе на ову тему, а да ће се "тек примењивати". Односно, да је то већ одлучено. Ако ти имаш такве информације, подели овде или постави неки линк, свакако би било од користи. А ако тебе занима како се организују и врше истраживања, како се одређује потребан и валидан узорак и како се правилно врши анализа резултата, постоји доста литературе на ту тему, јер је у питању права наука. Па претражи мало по библиотеци, кад већ не волиш Интернет.