Danas mi je stigao novi bajs kupio sam ga novog u Obrenovcu zastupnik za Planet Bike "Dr elektro" morao sam da ih pomenem jer je ovo drugi bicikl koji kupujem od nji u rasponu od dve godine i imao sam sasvim korektnu saradnju sa njima i fer odnos.
No da se vratimo na bajs
Vozio sam tj još ga posedujem Polar forester
http://www.2bike.rs/...polar-forester/
U početku mi je baš delovao kao da je to to posle MTB-a, međutim po rutama koje uglavnom vozim video sam da sam omašio tip bicikla pogotovo kada sam probao MTB er29, nije da nisam zadovoljan ali je za mene ipak MTB. Hteo sam da ga prodam ali pošto sam solidno uložio u njega i bicikl star 2 godine ipak sam odlučio da ga zadržim i ostavim ga ćaletu.
Izbor mi se uglavnom sveo samo na cannondale i to na novi bajk. U planetu je bilo 5 modela Cannondale iz trail serije samo sa različitim paketom opreme, hteo sam u startu da uzmem najskuplji model. Pošto su ramovi potpuno isti ipak je odluka pala na Trail 7 sa najnižom opremom jer za tu razliku u ceni mogu da napakujem mnogo bolju opremu.
- veličina točka: 29"
- broj brzina: 24
- ram: Trail, double-butted 6061 Alloy, SAVE, 1-1/8" head tube
- viljuška: SR Suntour XCT-100-29, 100mm, coil spring, 1-1/8"
- menjač zadnji: Shimano Altus
- menjač prednji: Shimano M190
- ručice menjača/ kočnica: Shimano EF51 Easyfire
- kočnice: Tektro Novela mechnical disc, 180/160mm
- pogon: SR Suntour, 42/34/24
- pedale: Cannondale Platform
- volan: Cannondale C4, 6061 alloy, 20mm rise, 680mm
- lula: Cannondale C4, 31.8, 7 deg.
- šticna: Cannondale C4, 6061, 27.2
- sedište: Cannondale Stage 3
- nabla prednja: Cannondale C4 Disc
- nabla zadnja: Cannondale C4 Disc
- lanac: KMC Z51, 8-brzina
- zadnji zupčank: Sunrace, 11-32, 8-brzina
- felne: Alex DC 5.0, double wall, 32-hole
- gume: WTB NineLine, 29x2.0"
Ono što je u planu odmah da se menja to su kočnice. Koje god kočnice da su bile na njemu mehaničke ili hidraulika u svakom slučaju bi ih menjao jer hoću da stavim Shimano XT M785 kao i rotori takođe XT, ostalu opremu za sada ne diram što se tiče sledeće sezone.
Na bajsu su solidne pedale sa cannondale logom, jedino bi ih zamenio isključivo za ove ako naletim da ih pazarim jer mi se bas bas sviđaju.
Ono šta je u planu za naredni period je sigurno pakovanje bajsa na 2x10 ili 3x10 ali to otom potom možda za senou ili dve da vidimo kako mi prenos koji trenutno ima na bajsu odgovara, za sada se menjaju samo Kočnice.
Neki predlog ili sugestiju možete da iznesete
Stigao u radnju
I montiranje