Dobro, od 1500g su toliko i eura. Ove ostale u ponudi su sve preko 2kg a po 250 - 300e koštaju ...
Nego šta misliš za njih, vrede li da se stave umesto skromnog Stilusa poštp na taj bajs vrednosti nešto ispod 1000 evra ne isplati mi se da stavljam točkove od isto toliko evra... koji su koju stotinu grama lakši od ovih.
Tockovi
Postavljeno 01 May 2022 - 01:37 PM
Postavljeno 01 May 2022 - 04:52 PM
Ma teraj to što imaš i uživaj, ne bacaj pare, ne ideš na trke.Dobro, od 1500g su toliko i eura. Ove ostale u ponudi su sve preko 2kg a po 250 - 300e koštaju ...
Nego šta misliš za njih, vrede li da se stave umesto skromnog Stilusa poštp na taj bajs vrednosti nešto ispod 1000 evra ne isplati mi se da stavljam točkove od isto toliko evra... koji su koju stotinu grama lakši od ovih.
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Postavljeno 01 May 2022 - 05:05 PM
Nešto volim više novo jer nisam ekspert (kod nas je taj nivo znanja potreban...) da izaberem dobro a polovno i da staje 20 - trojka guma.
Vidim niste nešto oduševljeni ovim Shimano WH-R501. Ok.
Postavljeno 01 May 2022 - 05:21 PM
Ti 501 iskaču na oglasima po 100e skinuti sa novog bajsa... Nisu to toliko loši točkovi ali nisu nikakav upgrade.Imam i tu opciju ali rekoh da ga unapredim malo jer sam planirao ove godine da dostignem granicu od 200 km i malo ozbiljnije vozim. Ovim takodje nije ništa falilo već 3 godine po našim putevima.
Nešto volim više novo jer nisam ekspert (kod nas je taj nivo znanja potreban) da izaberem dobro a polovno i da staje 20 - trojka guma.
Vidim niste nešto oduševljeni ovim Shimano WH-R501. Ok.
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Postavljeno 01 May 2022 - 06:03 PM
Po oglasima možeš da nađeš daleko povoljnije točkove. Ja sam uzeo Ksyrium SSC SL za 100 evra.Kolega uzeo DEDA Elementi 38 za 600. Nije malo al kad sam vidio kako ide s njima vrijede.Stvar je u tome da kupuješ kad naleti povoljno. Imaš točkove, vozi pa kad nađeš nešto bolje po dobroj cijeni, kupiš. Važi i za točkove kao i za sve ostalo.
Postavljeno 01 May 2022 - 06:52 PM
Ti Wh R501 su bazni točkovi Shimana. Što će reći, solidan kvalitet, zagarantovana razumna dugtrajnost prosečnom biciklisti i relativno lepo izgledaju. Da su nekakav upgrade i da će da naprave neku bitnu razliku, neće.
Ako već vijaš neke točkove, ja bih ti preporučio da gledaš one čija nabla može da prihvati 11 brzina. Daleko od toga da se mora imati jedanestofaz, ali možda ti se u nekoj skorijoj budućnosti javi želja i izleti prilika da pređeš na 11 brzina, nabaviš povoljno grupu a točkovi ne pašu, a već si prethodno napravio "upgrade" kupivši bolje točkove.
Ako želiš neke bolje točkove za koje ćeš verovati da će te učiniti bržim i boljim, uzmi što lepše... Ako je moguće dublje felna, aero žbice, glasan freehub (bar ja to volim). Sad koji gram tamo ili ovamo, neibtno je, samo da nisu preko 2 kile. Meni je za par točkovao oko 1800 grama plus minus sasvim OK.
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Postavljeno 02 May 2022 - 09:32 AM
Imaš snage, svaka čast.
Čoveku pre dve nedelje puče žica uz Avalu, na Pinarelo Dogmi, uživo gledao. Onaj točak 2000 evra, žica ko dlaka kose i puče ko... Puca sve (samo Stylus opstaje )
Postavljeno 02 May 2022 - 10:51 AM
Imam i tu opciju ali rekoh da ga unapredim malo jer sam planirao ove godine da dostignem granicu od 200 km i malo ozbiljnije vozim.
Granicu od 200km postići ćeš redovnom vožnjom i uz to na svakoj vožnji da pokušaš da prestigneš samog sebe.
https://picasaweb.go...208760685671353
Postavljeno 02 May 2022 - 08:02 PM
Treba jednostavno razgraničiti da se jedna vrsta bicikla koristi za putovanja, a sasvim druga za sportsko rekreativne vožnje. Ti bicikli iako slično izgledaju, zapravo jesu drugačiji i kod konstrukcije takvih bicikala proizvođač je imao druge prioritete. Naravno da je za touring bicikl važno da bude što izdržljiviji, jednostavniji i robusniji, i njemu su težina i brzina jedno od poslednjih prioriteta. Međutim, niko ne brani vozaču toring bicikla da se sa drumašima ili mtb bajkerima uputi na neku višečasovnu sportsku vožnju, ali to ipak niko ne radi jer znaju da sa takvim biciklima ne bi uspeli da isprate ni tempo ni teren po kojem se vozi. Isto tako, retko ko sa čistokrvnim drumašem ili ful sus karbon mtb bajkom kreče ne put put oko sveta na više kontinenata jer opet kažem, postoje bolje izbori za tako nešto.
Prema tome, svaki bicikl ima svoju namenu i zato ono što kod jednog uopšte nije bitno, kod drugog je presudno i obrnuto...
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Postavljeno 02 May 2022 - 08:42 PM
Koliko preterujemo reći će ti činjenica da smo isključivo mi doterali da cene bicikala budu od 3 do 7 000 € i naviše.
Bicikl znači!
Pazite ovo
https://planetbike.r...ki-bicikli.html
4 članova čita ovu temu
0 članova, 4 gosta, 0 anonimnih korisnika