Imam ja original zice za fulcrum zadnji tocak
Tockovi
Posted 26 April 2020 - 02:54 PM
Danas servisiram zenin bajs, i primetim na stalku da kada okrenem pedale na bajsu, da se zadnji tocak na tom bajsu, pre nego sto se zaustavi pa bar duplo duze vrti nego tocak na mom drumasu. Njeni tockovi su Campagnolo scirroco a moji Mavic Cosmic.
Pogledao sam na mom tocku da nije QR previse zategnut ali nije. Otprilike pocinje da hvata tek kada je poluga paralelna sa tlom i ne treba preterana sila da se otpusti kad je zategnut.
Jel to mozda nesto do lezajeva u tocku ili se Campa jednostavno bolje vrti od Mavica?
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Posted 26 April 2020 - 03:01 PM
Jedno, mozda glupo pitanje za iskusnije forumase...
Danas servisiram zenin bajs, i primetim na stalku da kada okrenem pedale na bajsu, da se zadnji tocak na tom bajsu, pre nego sto se zaustavi pa bar duplo duze vrti nego tocak na mom drumasu. Njeni tockovi su Campagnolo scirroco a moji Mavic Cosmic.
Pogledao sam na mom tocku da nije QR previse zategnut ali nije. Otprilike pocinje da hvata tek kada je poluga paralelna sa tlom i ne treba preterana sila da se otpusti kad je zategnut.
Jel to mozda nesto do lezajeva u tocku ili se Campa jednostavno bolje vrti od Mavica?
Mislim da to ima veze i sa freehub mehanizmom gde neki imaju tvrđe opruge i veće zupce... Pouzdanije je probati okretanje točka van rama.
Posted 03 May 2020 - 02:51 PM
Ostecenje je povrsinsko i pada mi na pamet da skinem gumu i da to probam da ismirglam, da bude ponovo glatko. Medjutim ako to uradim plasim da povrsina felne nece biti savrseno ravna i da ce onda felna prilikom kocenja na vecim brzinama nizbrdo vibrirati. Sta mislite sta da radim? Mora li jednostavno nova felna? Ispod je slika pa bacite oko. Tnx
Posted 03 May 2020 - 04:28 PM
Posted 03 May 2020 - 04:42 PM
Gradacija smirgle 180 ~ 240. Ako uspes da podesis pakne da dodiruju felnu paralelno postoji mogucnost da vibracije budu podnosljive, kako budes vozio i kocio trebalo bi da povrsina felne izjednaci sa udubljenjima. Po mojoj proceni imas oko 20% sanse da uspes (ako si vest majstor). Kao zadnju opciju mozes da probas da udubljenja popunis sa super lepkom, opasnost je da ako mnogo budes smirglao samo taj deo felne neminovno ce postati u tom predelu tanja pa ce skripati ili ces osecati lagane vibracije prilikom kocenja.
Posted 03 May 2020 - 06:52 PM
Posted 03 May 2020 - 07:47 PM
Moje neko iskustvo je da koliko god to pazljivo da smirglas, osecace se kod kocenja.A ako osmirglas tako malo da se ne oseca onda nista i ne skines od ovih ogrebotina. Ja bih nasao neke tvrdje paknove i zrtvovao njih, jer ce oni jedino da ti to jednako skinu, ili bar toliko da se ne oseca pri normalnom kocenju. Tebi samo treba da se malo skinu ostre ivice na ovim ogrebitinama.
Posted 03 May 2020 - 08:18 PM
Kad se to desi a nije nemoguce da nece, nije problem poneti sa sobom neku iglu ili nesto slicno i ocistiti paknove. Nece on to voziti 5 godina,samo par dobrih spustova da skine ove ogrebotine. Ima ljudi koji voze sa potrosenim paknovima do metala i to dosta dugo pa ne bude bas upropascena felna, a kamoli od ovih par sitnih ogrebotina.
Posted 03 May 2020 - 08:19 PM
3 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users