Imas ovde raspored za ovu godinu a i temu na forumu vezanu za to, potrazihttps://randonneurs-...endar-2020.html
Može li ko od kolega (ili Dule) da pomogne, ne mogu da nađem ovde temu vezanu za brevet vožnje.
Posted 23 February 2020 - 09:34 AM
Imas ovde raspored za ovu godinu a i temu na forumu vezanu za to, potrazihttps://randonneurs-...endar-2020.html
Posted 25 February 2020 - 03:19 AM
Pa sirina trake treba da bude sto bliza unutrasnjoj sirini felne, idealno bi bilo da bude iste sirine kao i felna ili koji mm manje. Ako je sira od felne, ne valja jer se savija na gore po zidovima felne i moze da se desi da se spoljasnja guma ne uzljebi kako treba jer je traka "gura" napolje. Ako je preuska moze doci do pomeranja i onda opet imas problem druge vrste, a to je da ako se pomeri toliko da ne pokriva rupu na felni onda se unutrasnja guma ustine izmedju trake i rupe na felni i pukne.Koju sirinu zastitne trake za felne preporucujete za felnu cija je unutrasnja sirina 18mm ? Ne pitam za tubeles, vec za verziju sa unutrasnjom gumom.
Posted 25 February 2020 - 05:32 AM
Posted 25 February 2020 - 10:08 AM
sve druge ako ne odmah ostaviće te na putu kad se najmanje budeš nadao, taman kad zaboraviš na traku.
Da baš, jedino ta valja, svi drugi ne umeju da naprave traku Shimano, BBB.. ne znam ni koje sve imam, ne zagledam to, duvao sam i vozio i na 10 bara da probam kako ide
Posted 27 February 2020 - 03:56 PM
E ovako, postoji mogucnost nabavke i Mavic tockova, ono sto mi se ne svidja je sto oni dolaze sa tubeless gumama. Modeli koje sam gledao Mavic Ksyrium(450e), Cosmic Elite (450e). CENE SU SA MAVIC-ovog SAJTA, nisam proverio koja bi bila cena za narucivanje jos uvek. Sta mislite o ovim tockovima, da li vrede ekstra novca u odnosu na Shimano
Posted 27 February 2020 - 05:16 PM
Ti Cosmic Elite aluminijumski se i meni sviđaju, 1800g nisu preteški a duboke jake felne, aero i jako lepo izgledaju. Ja bih takve vozio za svaki dan a za neka jaka brda stavljao lagane brdske. Samo ako nalete nekad na berzi, ova cena što pominješ mi je jako visoka bez obzira što su novi.
Skoro sam hteo da kupim neki karbonac cannondale supersix evo za 1000e ali me ljudi ubediše da ne vredi toliko pa sam odustao. Jedan drugar mi reče da su mu točkovi jeftini i linija rama nije baš atraktivna što se i slažem, ali točkovi su bili upravo ti Cosmic alu, ne znam, možda su jeftini na berzi kad naiđu polovni. Ali za mene su to skoro pa idealni točkovi. On recimo vozi Fulcrum racing quatro a koliko znam to je upravo ta klasa i namena, semi aero. Samo su Fulcrumi možda nešto cenjeniji i skuplji.
Posted 27 February 2020 - 07:02 PM
@Milan777 Evo kako ja razmisljam uzevsi u obzir tvoju tezinu. Da su pomenuti Mavic bolji od Shimano rs330, bolji su. Ako bi platio 450e sa carinom i porezom za nove onda uzmi Mavic. Ako budes placao 600e Mavic u odnosu na 280e Shimano a imas 100kg ne verujem da ces osetiti toliku razliku da budes sretan sto si platio 320e vise. Licno bih voleo da uzmes neke tockove cim pre i da vozis, vozis i da se ne opterecujes previse.
Posted 27 February 2020 - 07:19 PM
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Posted 27 February 2020 - 07:22 PM
Moj save je da ne kupujes ništa sa tom kilažom, iz licnog iskustva govorim.Trenutno sam 100kg spustice se na 90kg i ne verujem da cu da idem mnogo ispod toga. Cilj je nekih 3000km ove sezone za pocetak. Cini mi se da su ovi Mavic tockovi jaci, da ce vise odgovarati mojoj kilazi po onome sto sam citao
Posted 27 February 2020 - 08:10 PM
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
0 members, 2 guests, 0 anonymous users