Akra 300 din dovoljno za dve sezone. Ima na vecini benz. pumpi
Odmašćivač
Posted 11 April 2017 - 07:58 AM
Pozdrav drugari. Potrebna mi je neka hemija za lanac, pogon, kasetu... Ne mogu vise raznoraznim servisima da dajem po 3-4e za odmascivanje, pranje i podmazivanje. Hocu stvar da uzmem u svoje ruke. Da li mogu bicikl staviti u kadu, prvo naneti neku agresivnu hemiju cetkom na pomenute delove, a onda jakim mlazom vrele vode to sve isprati? Ponoviti sve to jos jednom, pa onda osusiti i podmazati? Da li je ovako nesto izvodljivo?
Kasnije planiram da nabavim onu spravicu za skidanje lanca i njega posebno muckati u nekoj posudi, procitao sam sve o tome...
Hvala najlepse.
Posted 11 April 2017 - 08:14 AM
Možeš, ali pazi da te ne vidi mama/žena/devojka .
Nemoj jakim mlazom da ispiraš kasetu, uteraćeš vodu u glavu točka. Nagni ga tako da bicikl stoji kao položen na zemlji, sa kasetom na donjoj strani, i tako ispiraj (smanjuješ šansu da uđe voda u glavu/freewheel). Ovo isto važi i za pogon.
Najlakše rešenje koje sam ja otkrio da mi završava posao je zapravo četkanje kasete i brisanje trakama krpe između lančanika, i onda ne moram da čekam da se suši i nema bojazni od ulazka vode igde.
Za lanac ti ne treba alat, samo kupi brzu spojnicu i idi u servis da ti je stave, i onda možeš ručno da skidaš lanac pa ga peri. Što se sušenja tiče to je najbolje kompresorom ako imaš mogućnosti.
Što se hemije tiče ja koristim Axel sgrasso.
Posted 11 April 2017 - 08:27 AM
Ups
Ako nećeš da daješ pare na skuplja "biciklistička" ulja, kupiš ulje za šivaću mašinu, ili za motornu testeru, takozvano ulje za fine mehanizme.
Baš to.
Posted 11 April 2017 - 08:39 AM
+1
Ovde sam pisao o čišćenju i podmazivanju lanca. U principu je svako ulje dobro, dok god je lanac čist i podmazan.
http://www.bikegreml...-lanca-bicikla/
Posted 11 April 2017 - 09:00 AM
Kaseta, menjaci i lanac mi vrede 25e, tako da me boli uvo. Sto se mene tice mogu i zejtin da sipam. Dajte nesto najjeftinije, samo da bude masno i da se ne cuju sablasni zvukovi. Do sledece godine kada se budem pocastio ozbiljnijim delovima...
Preporučile su kolege. Ulje za šivaće mašine. Motorno ulje koje ostane posle zamene u motoru. Ulje za lance motornih testera. Razrediti ih dizelom, ili uljanim razređivačem po želji.
Ovde sam pisao o svim mogućim vrstama lubrikanata, sa prednostima i manama, baš opširno, pa vidi šta ti se čini najboljim i pošto su cene u radnjama po komšiluku. Lično koristim ulje za testere ili motorno - sa istom filozofijom - jeftin lanac i kasete i samo jako, bez sekiracije.
http://www.bikegreml...cikla-detaljno/
Posted 11 April 2017 - 09:47 AM
Hvala najlepse. Koliko je prljav i strokav ovaj Beograd, ne zasluzuje bajs skuplji od 100e komplet. Stvarno je tuzno imati neku skupu masinu, voziti normalno po ulici 20-ak kilometara i doci kuci sav strokav kao da sam do Budve stigao... O skupim tockovima tek nemam komentar, pa nase ulice nisu ni za traktor...
Ne znam u kojoj temi da postavim vec dugo zeljeno pitanje, pa ne zamerite. Jel mozete neki opasan spust oko BG da preporucite? Najvise sam uspeo da postignem 65km/h od Saobracajnog fakulteta kod V. Stepe, pa sve dole do Kumodraske...
Posted 11 April 2017 - 12:17 PM
Ima, 250€ točak, doduše ne full carbon :
https://www.mantel.c...cefiets-wielset
Posted 02 August 2023 - 04:01 PM
U firmi imam dva sredstva za odmascivanje, neko wurth i ovo sa slike.
Da li je ok da sa ovim drugom odradim ciscenje na kraju sezone? Naravno zastitio bih sve vitalne delove na bajsu, nekom folijom..
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users