Jump to content

Photo

Odmašćivač

• Please log in to reply
150 replies to this topic

#121 GoranZemun

GoranZemun
  • Members
  • PipPipPip
  • 76 posts

Posted 05 July 2015 - 06:39 PM

Akra 300 din dovoljno za dve sezone. Ima na vecini benz. pumpi

• 0

#122 OldMountainMTB

OldMountainMTB
  • Members
  • PipPipPip
  • 134 posts
  • LocationZajecar

Posted 06 July 2015 - 06:58 AM

Nitro razredjivac cisti lanac pa rastura.Pazite ukoliko vam je kaseta u boji(npr. Sram 991) jer moze da skine boju.

• 0

#123 bakara

bakara
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Posted 06 July 2015 - 07:34 AM

Nitro nikako, vec uljani razredjivac. Sa nitrom ces jos i neku stetu da napravis.
  • 0

#124 kasalovic1996

kasalovic1996
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1240 posts

Posted 06 July 2015 - 09:26 AM

Akra 300 din dovoljno za dve sezone. Ima na vecini benz. pumpi

Ја платио 340  ;)

Njušni ga posle svakih 10 km vožnje pa nam javi koliko je dugo mirisao  :)

Обавезно,па извештавам  :lol:

• 0

#125 kompleksas

kompleksas
  • Members
  • PipPip
  • 56 posts

Posted 11 April 2017 - 07:58 AM

Pozdrav drugari. Potrebna mi je neka hemija za lanac, pogon, kasetu...  Ne mogu vise raznoraznim servisima da dajem po 3-4e za odmascivanje, pranje i podmazivanje. Hocu stvar da uzmem u svoje ruke. Da li mogu bicikl staviti u kadu, prvo naneti neku agresivnu hemiju cetkom na pomenute delove, a onda jakim mlazom vrele vode to sve isprati? Ponoviti sve to jos jednom, pa onda osusiti i podmazati? Da li je ovako nesto izvodljivo?

Kasnije planiram da nabavim onu spravicu za skidanje lanca i njega posebno muckati u nekoj posudi, procitao sam sve o tome... 

Hvala najlepse.

• 0

#126 zdebeli

zdebeli
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 626 posts
  • LocationBrdo

Posted 11 April 2017 - 08:14 AM

Možeš, ali pazi da te ne vidi mama/žena/devojka :).

Nemoj jakim mlazom da ispiraš kasetu, uteraćeš vodu u glavu točka. Nagni ga tako da bicikl stoji kao položen na zemlji, sa kasetom na donjoj strani, i tako ispiraj (smanjuješ šansu da uđe voda u glavu/freewheel). Ovo isto važi i za pogon.

Najlakše rešenje koje sam ja otkrio da mi završava posao je zapravo četkanje kasete i brisanje trakama krpe između lančanika, i onda ne moram da čekam da se suši i nema bojazni od ulazka vode igde.

Za lanac ti ne treba alat, samo kupi brzu spojnicu i idi u servis da ti je stave, i onda možeš ručno da skidaš lanac pa ga peri. Što se sušenja tiče to je najbolje kompresorom ako imaš mogućnosti.

Što se hemije tiče ja koristim Axel sgrasso.

• 0

#127 kompleksas

kompleksas
  • Members
  • PipPip
  • 56 posts

Posted 11 April 2017 - 08:21 AM

Zdebeli sa pc berze?  :)

Hvala, samo jos da mi kazete koju hemudzu da kupim i sta posle za podmazivanje...  :D

• 0

#128 kompleksas

kompleksas
  • Members
  • PipPip
  • 56 posts

Posted 11 April 2017 - 08:23 AM

http://cenoteka.rs/a...-pumpicom-750ml

Ovo cudo?

• 0

#129 zdebeli

zdebeli
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 626 posts
  • LocationBrdo

Posted 11 April 2017 - 08:27 AM

Ups :)

Ako nećeš da daješ pare na skuplja "biciklistička" ulja, kupiš ulje za šivaću mašinu, ili za motornu testeru, takozvano ulje za fine mehanizme.

Baš to.

• 0

#130 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8924 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Posted 11 April 2017 - 08:39 AM

+1

Ovde sam pisao o čišćenju i podmazivanju lanca. U principu je svako ulje dobro, dok god je lanac čist i podmazan.

http://www.bikegreml...-lanca-bicikla/

• 0

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#131 kompleksas

kompleksas
  • Members
  • PipPip
  • 56 posts

Posted 11 April 2017 - 08:50 AM

Kaseta, menjaci i lanac mi vrede 25e, tako da me boli uvo. Sto se mene tice mogu i zejtin da sipam. Dajte nesto najjeftinije, samo da bude masno i da se ne cuju sablasni zvukovi. Do sledece godine kada se budem pocastio ozbiljnijim delovima...   :D

• 0

#132 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8924 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 11 April 2017 - 09:00 AM

Kaseta, menjaci i lanac mi vrede 25e, tako da me boli uvo. Sto se mene tice mogu i zejtin da sipam. Dajte nesto najjeftinije, samo da bude masno i da se ne cuju sablasni zvukovi. Do sledece godine kada se budem pocastio ozbiljnijim delovima...   :D

Preporučile su kolege. Ulje za šivaće mašine. Motorno ulje koje ostane posle zamene u motoru. Ulje za lance motornih testera. Razrediti ih dizelom, ili uljanim razređivačem po želji.

Ovde sam pisao o svim mogućim vrstama lubrikanata, sa prednostima i manama, baš opširno, pa vidi šta ti se čini najboljim i pošto su cene u radnjama po komšiluku. Lično koristim ulje za testere ili motorno - sa istom filozofijom - jeftin lanac i kasete i samo jako, bez sekiracije.  :)

http://www.bikegreml...cikla-detaljno/

• 0

#133 kompleksas

kompleksas
  • Members
  • PipPip
  • 56 posts

Posted 11 April 2017 - 09:47 AM

Hvala najlepse. :) Koliko je prljav i strokav ovaj Beograd, ne zasluzuje bajs skuplji od 100e komplet. Stvarno je tuzno imati neku skupu masinu, voziti normalno po ulici 20-ak kilometara i doci kuci sav strokav kao da sam do Budve stigao...  O skupim tockovima tek nemam komentar, pa nase ulice nisu ni za traktor...

Ne znam u kojoj temi da postavim vec dugo zeljeno pitanje, pa ne zamerite. Jel mozete neki opasan spust oko BG da preporucite? Najvise sam uspeo da postignem 65km/h od Saobracajnog fakulteta kod V. Stepe, pa sve dole do Kumodraske...   :)

• 0

#134 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8924 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 11 April 2017 - 10:09 AM

Sad, pitanje šta su skupi točkovi. Ako uzimaš žbice, nable i felne pristojnog kvaliteta, jedan točak izađe preko 50 evra. Čak i do 100 nije nikakvo preterivanje, samo se dobija veća izdržljivost i dugotrajnost - bez nekog forsiranja super lakoće i sl.

• 0

#135 kompleksas

kompleksas
  • Members
  • PipPip
  • 56 posts

Posted 11 April 2017 - 10:15 AM

Ma ja sam mislio na to forsiranje karbona, lakoce, itd. Gde jedan tocak bude po 250e...

• 0

#136 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8924 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 11 April 2017 - 10:20 AM

To svakako. Do određene granice se dobija i veća robusnost i dugotrajnost, a preko nje se dobija samo manja težina, često i na uštrb robusnosti. Za svaki korak više obično ide oko duplo više novaca. Pa gde se ko pronađe...

• 0

#137 kompleksas

kompleksas
  • Members
  • PipPip
  • 56 posts

Posted 11 April 2017 - 10:25 AM

Kao i kod ostalih hobija. Pecanje, lov, ronjenje, samo malo bolje mnogo jevrica...

Kada se pomene ustrb kvaliteta i robusnosti zarad lakoce, samo se setim ovog slucaja i kako je coveku puko tocak od preko 1500e...

• 0

#138 Fiery

Fiery
  • Members
  • 2272 posts

Posted 11 April 2017 - 11:19 AM

Ma ja sam mislio na to forsiranje karbona, lakoce, itd. Gde jedan tocak bude po 250e...

Ima negde tako jeftino? ;-)

• 1

#139 himzo

himzo
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1310 posts

Posted 11 April 2017 - 12:17 PM

Ima, 250€ točak, doduše ne full carbon :):
https://www.mantel.c...cefiets-wielset

• 0
Pozdrav

#140 Darkonda

Darkonda
  • Members
  • Pip
  • 13 posts

Posted 02 August 2023 - 04:01 PM

Nov sam u biciklizmu, pripremam se polako za prvo ciscenje lanca koji i nije toliko prljav, zovim uglavnom po drumu
U firmi imam dva sredstva za odmascivanje, neko wurth i ovo sa slike.
Da li je ok da sa ovim drugom odradim ciscenje na kraju sezone? Naravno zastitio bih sve vitalne delove na bajsu, nekom folijom..
c2361375b4dd571e9feab908c2c82ac0.jpg
9896580881954a50b6eff98efd901106.jpg
  • 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users