Trenutni ishod. Imbus odmah prevrteo, Torax ne odgovaraju. Odmah sam otisao da reklamiram i vratili mi pare. Kvalitetna roba, nema sta. "Kvalitetni" imbusi im stizu tek u sredu, tako da moram da cekam sredu.
Edit: Slucajno sam u kuci nasao neki set srafcigera koji ima i torax pa cu probati da odradim ono sa hidraulikom, ako nista drugo.
CUBE ltd cc, sklapan iz delova. Problemi?
Postavljeno 11 January 2016 - 07:12 PM
Postavljeno 11 January 2016 - 07:44 PM
Mislim da sam te ranije kupovao na komad, oko 100 din. Njega sam prvo koristio i uvio se, nije se pojeo, ali se napravio u spiralu. Mislio sam da uzmem one sa onom T rucicom gore ili one trokrake sa cikloberze, njih obicno upotrebljavaju u servisima.
http://www.2bike.rs/...mm#.VpQF5lThDcs
Postavljeno 11 January 2016 - 07:53 PM
Mislim da sam te ranije kupovao na komad, oko 100 din. Njega sam prvo koristio i uvio se, nije se pojeo, ali se napravio u spiralu. Mislio sam da uzmem one sa onom T rucicom gore ili one trokrake sa cikloberze, njih obicno upotrebljavaju u servisima.
http://www.2bike.rs/...mm#.VpQF5lThDcs
Ti su mekani. Ako vec uzimas alat i imas nameru da sam popravljas bicikl onda gledaj neki alat srednjeg kvaliteta.
Ja bih recimo na tvom mestu uzeo setove alata poput OVOG koji zadovoljava potrebe prosecnog korisnika.
A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.
Postavljeno 11 January 2016 - 08:03 PM
Fazon je sto vecina ovih imbusa zavrsava posao, jer ja kad nesto srafim nikada ne stezem. A ovo su ovi u servisu zategli do zla boga i nema teorije da odsrafim. Najvise zbog tog jednog srafa i kupujem. Imam druge velicine od tih sto sam kupovao na komad i dobri su.
Postavljeno 11 January 2016 - 08:46 PM
Razlika je velika, Igor je po standardu sve detaljno objasnio (svaka cast). Da se ne zezas sa konusim i sl. prodaj te soljice i naruci iz kine aest-ove (meni su odlicne, nek se Igor opet oglasi sto se tice kvaliteta jer se sigurno vise razume). Oko 13$ su inace.
U ekspanziji kineskih proizvodjaca primetno je kopiranje izgledom nekih vecih proizvodjaca, za nekih 10-ak $ vise moze da se pazari FSA ORBIT, pa sledeci po redu moze biti RITCHEY, pa tek onda kineski ROCKBROS sa industrijom, AEST, pa na kraju posao moze da zavrsi i NO NAME
Kinezi ce vremenom pokazati kvalitet, koji je zavisi od kvaliteta materijala solje, kvaliteta izrade lezajeva... Svakako ako bih morao da menjam solje izdvojio bih neki dolar vise i kupio nesto sto je pouzdano
Postavljeno 11 January 2016 - 09:42 PM
Zato sto wd nije za podmazivanje vec za ciscenje :/ Podmazujes lubrikantima (mast, ulje, sredstva u spreju namenjena za to). Wd nije postojan.
ne bih se slozio da nije podmazivac i da je ciscenje njegova jedina namena...
WD ima svoju namenu, izmedju ostalog antikorozivnu zastitu i ima blaga maziva svojstva
te stoga nije najbolje resenje za podmazivanje mnogih delova bicikla, tu se slazemo
ali u nedostatku drugog, odgovarajuceg sredstva, msm da je bolje ista nego nista
a ovako kako si napisao ja sam razumeo da ga nikako ne treba koristi, sa cime se ne slazem.
Postavljeno 11 January 2016 - 09:48 PM
Ma sta ima da stedis na soljama i stvarima koje se menjaju jednom u nekoliko godina. To se stavi jednom i uz redovno odrzavanje i dobro podesavanje nemas brige dosta godina. Isprsi se odmah za dobre delove i oni ce te na duge staze kostati manje nego da sad uzimas neke bedne koje ces morati da menjas za godinu dana ili manje.
Fazon je sto vecina ovih imbusa zavrsava posao, jer ja kad nesto srafim nikada ne stezem.
Kada zatezes zavrtnje, treba da se drzis propisanih vrednosti kojim treba zatezati iste, jer se tako cuvaju i delovi i sami zavrtnji. Ne valja ostavljati nedovoljno zategnuto isto koliko i ne valja pretezati.
Postavljeno 11 January 2016 - 09:56 PM
Ja sam nekako ljubitelj Ritchey-a. Zeleo bih da uzmem Ritchey solje i lezajeve, ali nisam nasao ove polu-integrisane.
http://planetbike.rs... viljuške/2126/
msm da bi ove mogle da ti rade posao, na planetbike sajtu sifra ima je SOL-33-247-5761
laku noc
Postavljeno 11 January 2016 - 10:13 PM
Ma meni generalno solje nisu problem, FSA su solje. Problem je onaj spejser-dust cover koji je previsok. Napravice mi masin bravar isti takav samo od 5, 7, i 10mm, pa cu videti koji ce najbolje da pasuje. A ovo Sto si ti IgorN predlozio, uzecu ali ne mogu sada. :/
Postavljeno 12 January 2016 - 05:50 PM
A da zagrejes je dovoljnobi obicnim fenom (bolje industrijski naravno) da popusti malo lepak, ako ga ima...
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Postavljeno 12 January 2016 - 06:30 PM
Nisam ja srafio, ali sam jos ranije skidao lulu, tako da znam da 100% nema lepka. Jedino let lampom da zagrejm da se rasiri metal, ali je nemam...
Ti bas hoces da upropastis nesto?
Ni brusilica, ni let lampa. A i dalje mi nije jasno da je neko toliko zategao sraf a da nije popustio navoj u luli, tj, oblajznuo. Nadji freeze sprej i naprskaj u vise kracih mlazeva sa svih strana, tako bi trebalo da popusti.
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika