Ево и ја да се придружим теми,делим мишљења колега из горњих постова,да би сваки бициклиста који се мало озбиљњије бави овим требало да зна неке основне ствари око поправки и штеловања,поготово када је то све тако доступно на интернету.
Postavljeno 22 May 2015 - 01:30 PM
Kakav je "Iron bike" servis? Jel imao neko iskustva sa njima, posto su mi ih preporucili? Isto mi treba preporuka za dobar servis u Bgd-u?
Planiram da menjam dosta toga na bajsu, a i imam neki problem sa pogonom dok ne nabavim novi pa bih da idem kod nekog ko se stvarno razume u te stvari da vidim u cemu je problem... Sportofis mi je malo daleko, jer kada bih isao u servis, isao bih bajsom..
Postavljeno 22 May 2015 - 02:59 PM
Ja sam nosio bajs na generalku, ostavio sam ga 2 dana, navodno je sve podmazano,, točkovi zategnuti, poneka sajla promenjena, 1500in + matrijal, druge koje sam zvao za slične pare su nudili pranje iz kofe ispred servisa, pumpanje guma i sl, koliko može da se uradi za pola sata, sat.
Kolko je dobro odradio, ne znam, nadam se da jeste.
Jedino što mi se desilo, par dana nakon servisa, u vožnji mi spadne lanac, možda sam i ja nešto pogrešio, mada nikad ranije nije.
Postavljeno 22 May 2015 - 06:17 PM
Generalni servis podrazumeva otvaranje i podmazivanje svih ležajeva. Štelovanje svih menjača, kočnica. Čekanje zavisi od broja bicikala koji su pre tvog na redu za servisiranje. Ako su menjane i sajle, 1500 uopšte nije skupo. Ja to ne bih radio za manje novaca.
Postavljeno 22 May 2015 - 09:28 PM
To je ok cifra po meni.Mada realno za 2 sata se odradi ceo servis.4x1500 i nije tako losa cifra za dnevi rad.
1500 sa zamenom sajli i bužira (barem dva). Sam veliki servis je oko 1000. Nekad treba manje, nekad više od dva sata. Alat, PDV, fiksni troškovi (zakup, struja, komunalije)... Ako pola od toga ostane u džepu, dobro je.
Also tagged with one or more of these keywords: servis
Biciklizam / Triatlon →
Servis →
Čudan zvuk prilikom okretanja pedalaZapočeo olat , 29 Apr 2022 pedale, bicikla, cube, mtb i 5 još... |
|
|
||
Biciklizam / Triatlon →
Servis →
Nirve Canibal POMOC oko zadnje glave!Započeo boldSchool , 13 Sep 2021 Servis, Zadnjaglava, coper i 1 još... |
|
|
||
Biciklizam / Triatlon →
Servis →
popravka bisagaZapočeo IgorN , 17 Aug 2021 servis, bisage, ortlieb, vaude |
|
|
||
Biciklizam / Triatlon →
Servis →
Treba mi serviser u Zajecaru, neka preporuka?Započeo TrekNavigator , 22 Jul 2021 Servis |
|
|
||
Biciklizam / Triatlon →
Pimp My Bike →
Jel moguće staviti drop bar na ovom bajsu?Započeo Filip00031 , 21 Feb 2021 korman, drop bar, rucice menjaca i 6 još... |
|
|
1 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika