zare said
jedna dnevno ujutru uz doručakKoliko komada dnevno? Ja sam trenutno na 2 tablete dnevno, ako ne zaboravim da popijem
.
Postavljeno 20 August 2009 - 02:17 PM
zare said
jedna dnevno ujutru uz doručakKoliko komada dnevno? Ja sam trenutno na 2 tablete dnevno, ako ne zaboravim da popijem
.
Postavljeno 10 August 2011 - 04:45 PM
Postavljeno 04 October 2011 - 11:03 AM
Postavljeno 04 October 2011 - 12:58 PM
Postavljeno 07 October 2011 - 02:00 PM
zare said
Kadenca je broj obrtaja pedale u minuti. Sa kracim kurblama ostvarujes vecu kadencu jer noga ide po manjem precniku i prelazi manji put.
Sa duzim kurblama pri istom opterecenju na pedalu imas vecu "snagu" nego sa kracim kurblama.
Postavljeno 07 October 2011 - 08:32 PM
Postavljeno 30 March 2012 - 07:58 PM
cycling is life, that's why I pedal ...
Postavljeno 30 March 2012 - 08:39 PM
vladapile said
Pre tri godine, bez zagrevanja krenuo sam uspon od 3km(4-8%). Posledica, bol u levom kolenu sa spoljne strane, otezano hodanje i mirovanje 3 meseca. Skolu sam platio ali...
Pre 20-tak dana, sve isto. Ovog puta desno koleno i mnogo manji bol. Nisam vozio 4-5 dana i bol je nestao.Ajde da proverim, krenem lagano po ravnom 15km/h i posle 3 km, eto ga bol pocinje i svakim okretom se sve vise pojacava
. Nista, vratim se kuci. Opet mirovanje 3-4 dana. Bol nestao. Krenem ponovo i opet posle 2-3km javlja se bol.
![]()
Dodjem kuci i pocnem da filozofiram, zasto se bol javlja samo kada sam na bicikli. Mislim da ram nije odgovarajuci. Izmerim od pogona prema sicu 48 cm, gornja cev 55cm(ja visok 177cm, noge 80cm) nekako zakljucim da mi je ram prevelik. Googlam i nadjem Dartfish(program za analizu sportskih pokreta i sl). Vidim kolena otisla 10cm napred.Auuuu.
Jel ovo znaci da mi je ram mali, posto sic nazad vise ne moze, (kako bih mogao kolena da vratim u osu).
http://www.cikloberz...p?img=15313&t=n
Postavljeno 30 March 2012 - 08:50 PM
Ovo nisam razumeoNoga bre mora da ti bude ispravljena dok stojiš na pedali dok sediš na sicu !
Postavljeno 30 March 2012 - 09:01 PM
vladapile said
Ovo nisam razumeoNoga bre mora da ti bude ispravljena dok stojiš na pedali dok sediš na sicu !
![]()
Na slici je polozaj kada je kurbla u horizontalnom polozaju. Osa koja polazi sa vrha kolena treba vertikalno da prodje kroz osovinu pedale.
Postavljeno 01 April 2012 - 04:54 PM
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika