Cao drustvo
Ovo mi je prvo ukljucivanje na ovom forumu i zeleo bih da vas sve pozdravim pre svega
Moracu prvo da vas malo uvedem u moju pricu (malo da vas smaram) da bi ceo post imao smisla. Da se vratim jedno 10-15god u proslost jos kao osnovam sa ocem sam provezao mnogo km, mnogim planinama uzdus i popreko ali najvise po Zlatiboru i tako jos vise zavoleo "cross country". Sve je to bilo jako lepo dok je moglo tj jos moglo da se uzme neko slobodno vreme za te avanture.Kasnije u gimnaziji sam i dalje vozio pomalo po gradu i pratio biciklizam ali vremena nazalost nije bilo od obaveza. Imao sam prilike da pratim i par etapa Tuor de France uzivo. Onda sam jesenas konacno nasao vremena i prosotra da se vratim svojoj velikoj ljubavi biciklizmu i kupio sam drumasa da probam ja to kako to ide. Uzeo sam mesovito aluminijumski ram sa karbonskom vilom.Sve je to jako lepo, ali nasi putevi su kao sto svi znamo tuga cemer i jad, vec sam uspeo da malo iskrivim bandase.Zao mi je drumasa mnogo je lepo voziti ga ali mislim da cu da se vratim na MTB jer vec na prolece planiram da krecem za pocetak po nasim planirama da vozim.To bi bio manje vise ovaj smaracki deo.
Sada krece glavni deo i vec duze vreme glavno pitanje da li karbosnki ram ili aluminijum
Znam da sve to zavisi od licnog utiska ali opet bih zelo da cuvej i vasa misljenja ili jos bolje iskustva.Zanima me jer ipak hocu da vozim po prirodi (bez nekid skokova i takvih stvari) sto bih se reklo za svoju dusu.
Gledao sam http://www.cube.eu/e...bonngreen-2015/ sta mislite o ovam biciklu? Takodje iskustva Cubi kao firme (kalitet ramova). Vidjam ih dosta se voze.
Gledam sam takodje i Trak,Meridu,Specialized i meni posebno drag Bianchi ali sa ovom opremom sto ima Cube skuplji su min 1000e u same startu.Ipak mora da se plati "malo" brend.
Cube je full XT
Mozda sada preterujem za jednu temu ali sta mislite Shimano XT ili Sram X0? Nisam imao previse prilike da probam srama ali citao sam dosta po stranim forumima da vecina vise hvali sram od shimana ali to je opet kao sto sam vec rekao licni utisak ali bih ipak voleo da cujem i vasa misljenja.Ali mislim da ce i jedan i drugi moje potrebe da izvrsava vise nego odlicno. Znaci rekreativna voznja po gradu + voznja po prirodi kada se ukaze prilika?
Voleo bih ja jos mnogo pitanja, saveta i iskustva da postavim i cujem ali mislim da sam cak malcice za jednu temu postavio vise, oprostite mi ako je tako.
Nadam se da je ovako samo pocetak jednog lepog caskanja.
Srdacan pozdrav