Sanse da se zaluta su minimalne, uvek ce ti neko pokazati put snacices se. Ako pratis markacije nema sanse da pogresis. A sto se tice vremena koliko treba za veliki maraton to je vec do pojedninca. oko 5 sati. Moja neka pretpostavka. Imas na YT par snimaka pa mozes i videti vremena za koliko su takmicari prelazili staze
23. Fruškogorski MTB Maraton
Postavljeno 07 April 2015 - 07:30 PM
Na ovoj strani imate sve što treba da znate o maratonu:
http://fanatic.rs/fr...gorski-maraton/
Ipak ću savetovati da bez iskustva ne vozite veliki maraton, iz razloga što je dosta teži od srednjeg maratona.
e sada... 5 sati za veliki maraton - za to treba da svake nedelje prelazite preko 150km biciklom, ako ne i više. Računajte da je rekord nešto oko 4 sata. Za nekoga ko nikada nije vozio veliki maraton mogu slobodno da ocenim da će mu sigurno trebati preko 6 sati.
posebno pogledajte opise staza maratona: http://fanatic.rs/op...staze-maratona/
Ako imate još neka pitanja, tu sam da odgovorim.
Postavljeno 07 April 2015 - 08:22 PM
Svaka čast na kilometražama, ali ovo je ipak šuma. Evo ih GPX fajlovi.
Samo treba promeniti ime fajla iz *.pdf u *.gpx
* iz nekog razloga nisam mogao gpx da postavim, a ovo znam da radi.
Dodaj prilog
Postavljeno 07 April 2015 - 08:50 PM
Gamzi možda da okačiš "Fruškogorski Maraton" na Last Minute, tamo možeš da uploaduješ GPX.
http://www.2bike.rs/...-minute-voznje/
Postavljeno 16 April 2015 - 07:29 PM
Posle spusta sa Crvenog Čota se prolazi pored Manastira Beočin, pa se penje na Brankovac. Može li neko detaljnije objašnjenje gde je to tačno? Možda i kao tačka na google maps ili na nekoj slici?
Postavljeno 17 April 2015 - 06:35 AM
Isao sam u kontra pravcu, pored manastira, pa kroz borovu sumu.
Plavo je moja ruta, crveno maraton. Izasao sam na asfalt od Cota malo nize, zato sto je drvece poseceno i nema oznaka. Tih poslednjih , mozda i 1 km sam nosio bicikl, Tesko moze da se prodje i peske.
Linije se ne poklapaju, mislim da je to zbog GPS nepreciznosti, ne secam se da tu postoje dve staze.
Postavljeno 18 April 2015 - 03:04 PM
Verujem da će taj deo biti brzo raščišćen, a pešaci će na svom maratonu nedelju dana ranije utabati i druge problematične deonice
Postavljeno 21 April 2015 - 09:42 AM
Znaju oni malo da počiste pred maraton - ali sa naglaskom na "malo", pošto prvenstveno misle na pešački, jer Bože moj, pešaci mogu da obiđu, je li...
Inače - 5 sati za Veliki, teško... Ja sam kao manje-više čist rekreativac prvi put odvozao za tik ispod 7 sati, i tek nakon nekoliko godina "pravog" treniranja uspeo da spustim ispod 6 sati. Ove godine ću biti srećan ako uspem isto to.
Mislim da treba imati na umu da se može obići ceo Mali maraton i do Vrdnika stići za, recimo, 2 sata i kusur, t.j. oko 15km/h prosek, ali posle toga vas čeka još 45km, i mnogo jakih uspona, uključujući onih koje mi obični smrtnici moramo da guramo, i tu prosek brzine naglo opada, pa meni spadne ispod 13 km/h na kraju. Tako da treba lepo odvozati taj prvi deo, ali ne preforsirati se na njemu, jer najteže tek predstoji...
Postavljeno 24 April 2015 - 09:11 PM
144 verifikovane predprijave za sada na sva tri maratona.
Produžujemo rok za predprijave!
Postavljeno 26 April 2015 - 04:17 PM
Srednji maraton ima u ovom trenutku najviše uplaćenih prijava
Postavljeno 28 April 2015 - 08:27 PM
Biće lepo vreme i završiće ih dosta Kiša koju su najavili biće i više nego dobrodošla jer je šuma suvlja od baruta!
Ovaj maraton će biti i Državno Prvenstvo u XCM - kros-kantri maratonu!
U ovom trenutku rekordan broj predprijava - a očekuje se još!
Also tagged with one or more of these keywords: Fruškogorski MTB Maraton, MTB, Maraton, Fruška Gora
Oprema i Stil →
MTB - XC →
Pomoć oko izbora MTB biciklaZapočeo neurokrem , 23 Aug 2024 MTB, planinarka, 29in |
|
|
||
Oprema i Stil →
Pomoć pri kupovini →
MTB/gravel za kombinaciju vožnje po asfaltu i kroz šumu, do 400-500 evraZapočeo W__ , 26 Mar 2024 kupovina, pomoc, gravel, mtb |
|
|
||
Biciklizam / Triatlon →
Pimp My Bike →
Upgrade opreme za Aim Cube SLZapočeo ranzo1 , 16 Jul 2023 Mtb, Aim cube sl, 29 |
|
|
||
Oprema i Stil →
Pomoć pri kupovini →
Sedište za MTBZapočeo aleksandar944 , 28 Jun 2023 MTB |
|
|
||
Oprema i Stil →
Pomoć pri kupovini →
Saveti za kupovinu novog MTB-aZapočeo ivanovm , 15 Feb 2023 mtb, nov, novo, 1000e, 1500e i 4 još... |
|
|
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika