Hvala. Ovaj levi radi normalno, ovaj desni sto regulise zadnji menjac ne, takvog sam da ga dobio. Imao je samo dve brzine 14 i 21 valjda.
Taj srednji menjac sam podesio, na zadnjem menjacu spada lanac, a ovaj donji deo mehanizma se nalazi tacno ispod najmanjeg zupcanika kako sam citao negde u upustvima ovde.
Sajlu sam zategnuo ponovo na zadnjem menjacu, sad je povuklo nemam pojma kako - mnogo, a i dalje nije zategnuto.
Imam jos jedan bajs sa sifterima ( grip shiferi koliko vidim), ali sve na njemu je zardjalo, gume busne, (dobili kao poklon od prijatelja caletovog, cale nije ni provalio to, glupost od tog coveka).
Nemam pojma, za moje potrebe je najbolje da ga nekako vratim u stanje u koje sam ga popravio donekle kada je imao 1-4, 2-4 i 3-4 ili 5 umesto 4. Za moje potrebe dovoljno, samo da stabilizujem taj zadnji menjac, a sifter desni sto ne radi, ni ne mora. Samo nzm kako da iscackam da vratim u to sto sam postigao.
Kad bih menjao siftere (kucao "sifere" - sad razumem ), morao bih i sredjivanje menjaca, pa buzere, pa sajle... jeftinije bi me izaslo da kupim neki novi ili polovni sredjen bajs kad vidim cene servisa na NBG-u gde sam. Na NBG-u imaju neki servisi - samostalni delatnici ili neke vece kompanije, ove vece bas imaju cene velike za popravku.
Koliko citam, svaki bajs je neka individua. Veoma kreativno je resavanje problema ili sklapanje bicikla, ali mnogo umeca to trazi. Osecaj za mehaniku, strpljenje. Videcu da pokusam tri brzine sa ovim da napravim, pa sta mi bude.