Slazem se potpuno.У Србији се користи израз Србијанци баш као што си рекао, за становнике уже Србије да означи регионалну припадност. За припадност народу користи се ,,српски градови", ,српски протести", итд...Коришћење ,,србијански" у овом тексту нема везе са граматичком исправношћу већ са нечим другим, тачније намером да се изричито не употребљава ,,српски" . Нисам се ништа истриповао, чланак није никакво посебно откровење, напротив, ништа не нуди што не може да се прочита код наших озбиљнијих аналитичара. Ако ти читаш ало, информер, курир, блиц и гледаш пинк, зашто мислиш да то чине и остали? Јел' то оно, ако не читам ИндекстачкаХр. Лупигу или Весну Рудан, мора да читам информер? Класична логичка грешка. Мислим да уопште не разумеш шта сам прокоментарисао. Да разумеш не би исписао толико збрканих реченица на тако малом простору. Избори, лето, пролеће, Валенсија, истутњи... шта наприча човече? Какве зграде? Мислиш да сви живе у телевизоркама?
И ти се толико узнемирио што сам неки текст са неког хрватског сајта каквих код нас има много бољих и озбиљнијих и уз то, што је много значајније, искреноо написаних, оценио као ништа посебно. Што је јоп занимљивије , слажем се са твојом оценом последица избора и већим делом рсзмишљања о корони и ситуацији.
Какав си лик
A ukoliko je zapadnim komsijama gramaticki ispravno reci srbijanski umesto srpski, onda je verovatno takodje ispravno reci rusijanski umesto ruski...hm
Nazalost, izraz srbijanski komsije istorijski, ciljano i svesno koriste da bi podelili/smanjili srpski nacionalni prostor( Srba i srpskog ima i zapadno od Drine) a istovremeno smatraju da ovaj izraz ima znacenje necega zaostalog, manje vrednog od njihovog zapadnjacko civilizacijskog nivoa.
Takodje ne razumem sve one sunarodnike kojima tudje g.... manje smrdi??? Pomodarstvo, sta li...Licno, svestan sam svih nasih mana, gresaka, istorijskih zabluda....ali ne dam da nas uce i drze pridike ako ne gori, a ono najmanje nista bolji od nas.
Poslato sa JAT-L29 pomoću Tapatoka