@rhythmking
Ti ne moraš nikome da meriš predmete ako nećeš, to je tvoja dobra volja i uslužnost ako se time baviš. To što si prihvatio da nekome premeriš ne znači da će on automatski kupiti od tebe, on traži tu informaciju zato što mu je verovatno bitna.
S druge strane, ako kaže da će sigurno kupiti a ne kupi onda je to nepošteno s njegove strane. Postoji i opravdani razlog za odustajenje neke od strana, ali to po meni treba da bude baš ozbiljno nešto inače je čovek po meni nepošten (bilo kupac ili prodavac).
Tvoj stav o pametnim kupcima, kako iz zoveš, neću da komentarišem.
Postoji i tema o kupcima koji su korektni i koji su za pohvalu, ali slažem se da ih ima manje (možda zato što je njih manje, možda zato što je normalno da kupiš stvar kakva je i navedena pa nema potrebe za temom).
@Fallout
Ne bavim se ni ja trgovinom, prodao sam možda 20-ak stvari preko berze ali stavim što je moguće realniji i detaljniji opis.
Ako je u oglasu sve pohvalno ja imam pravo da očekujem i smatram da je predmet takav. Ako neko prodaje nešto za 20e što u radnji košta 200e i kaže da je tehnički ispravno, ja očekujem da je tehnički ispravno nevezano za to što je to 10% cene. Ja dok ne upoznam čoveka smatram da je pošten.
Po ovakvim temama uvek dođe neko sa stavom da ne može za neku cenu da se očekuje nova stvar, i tu se slažem, ali opis treba da bude realan i prodavac treba da stoji svojim poštenjem iza toga.