7. Dan 22 2. 2015
Bicikliranje, busom, lagano bicikliranje, setanje 8h: Tuzi - Podgorica - Ribarevine (Bijelo Polje) - Berane
Od Tuzi u 6h ujutru, bicikliranje do Podgorice po jakom pljusku i kvasnih nogu s patikama hvatam prvi bus u 7h za Bijelo Polje jer beranski je tek za sat ipo, presvlacim se u busu i spavam do Kolasina, dok svo vrijeme pljusti, a izlazim na skretanju za Berane kod mosta na Limu i u Ribarevinama pijem kafu i sami Bog stopira kisu, pa nastavih opusteno 30 km uz prelijepi Lim do Berana, a odmah nakon zadnjeg tunela busenje zadnje gume na ostrom kamenu, pa opusteno nastavljam jos 3 km pjeske, zaobilaznim pravcem pored Manastira Djurdjevi Stupovi, od Nemanjica iz 1237 godine, u Beranama i poslednju fotku sa prestankom baterije uspjevam da ovjekovjecim s hramom posvjecenom Bogu Tvorcu i Hristu Spasiocu, uz cije nadahnuce i pomoc sam ovo proputovao.
Hvala moj Boze !
P.S. sve ukupno na ovoj 7 dnevnoj turi je kostalo 70 evra, hrana, pice, kafice i prevoz, sa spavanjem gratis tik do mora.
Sada sam bio 5-6km u setnji okolinom Berana i dok meracih uz Lim samo se ukaza prizor ogromnih masiva Prokletija pod visemetarskim snijegom, a oblaci naborano gusto tamni i jedino nad Prokletijama otvoreno nebo u krugu, sa svjetloscu sto ih obasjava, fantazija od prizora koji mi nadima pluca, ubrzava dah i mami djecacki osmjeh, pa pozeljeh da ih uskoro obidjem s bajsom i onda pjesaka, vjerovatno do samog Ropojanskog jezera na granici s Albanijom, koje je sada ogromno a ljeti skroz presusi, dok mi ovim prizorom ukaza sami Bog Tvorac na ljepotu Njegovih djela i ujedno uputi poziv da krenem, obidjem i uzivam u svoj netaknutoj ljepoti, pa tako s prvim suncanim danom odoh na ovu jedinstvenu turu od 125 km u cjelom krugu, za jedan rajsko-bozanski dan, a bice osim video snimaka i nesto fotki za brastvo i to mozda najjljepsih do sada, jer mi Tvorac sve ovo pruza i daruje...Hvala Ti moj Stvoritelju !