Sve su fotke u ovoj temi odlicne i veoma je pozeljno jos za vidjeti i "okusiti"
Dodao bih zapazanje u vezi mentaliteta vecine "drumasa", recimo na ovom spustu na Prevlaci ste imali lijevo put s putokazom za poluostrvo Prevlaku sa izuzetno zanimljivom velikom tvrdjavom na samom kraju i prelijepim pogledom na ulaz u Bokin zaliv, ostrvo Mamulu, suprotnu obalu Lustica, Miriste s kulom i Zanjic, a u dubini zaliva na Igalo i HN, i to samo za 3 km voznje spustom, a onda se lagano vratite na pravac za Dubrovnik, a vi ste sve ono najljepse olako preskocili i zapedallali usponom !?
Da dodam svoje iskustvo u voznji pravcem sa slike, nakon ovog uspona je ostar pad, pa onda vise puta jaki usponi sa spustanjem i penjanjem kroz sela, sve do zaravni i potom spust do glavnog magistralnog puta za Dubrovnik, e ovi usponi s padovima su mi bili veliko iznenadjenje na toj turi, pa i ako sam vozio vrhunski bicikl treking KTM Phonic Carbon full XT, sa anatomskim gumenim gripovima, vrhunskim tockovima i Schwalbe Race gumama, koji je sve ukupno tezak 8kg, ali sa dupke punim zadnjim bisagama, ovo mi je ostao u sjecanju kao najtezi dio puta na svim turama, jer sam se jako znojio na usponima, a stravicno hladio na spustanjima, pa sam tek odahnuo sa spajanjem na magistralni put i onda narednih dana obilazio sve natenane do Splita, i zapravo sam na ovoj turi ozbiljno naucio kako da se nosim sa stalnim gore-dolje, da uzimam redovno vodu, zasladjujem se prije i tokom uspona, jedem pri prvom osjecaju gladi, snazno udisem oljustenu unutrasnju stranu kore od pomorandzi, mandarina i limuna sa izuzetnim osvjezavajucim efektom i prije konzumacije istih, sve finese voznje po noci i prednosti u kasnim satima praznog puta, uz sve ostalo na ovom putesestvju, a onda sam prijatelju starom biciklisti sto mi pozajmi ovog KTM-a, u povratku kazao da sam tek s ovom turom postao iskusan turas-biciklista, a posto sam s ovim vrhunskim bajsom pravio 2 petodnevne ture i jos ga 5 dana vozikao po okolini Berana, onda ga vratih prijatelju, koji mi rece da cu tek sad osjetiti razliku u odnosu na svoj low-buget Capriolo Anacondu..
A potom ubrzo nastavim da vozim jeftinog al' slavnog Lolu Anacondu po slicnim turama i bez bisaga tj. kao i prije s velikim 20kg rancem na ledjima, ali sa mnogo prethodnog iskustva i ponovo se priviknem na sve to, pa mi se cinjelo i da nema neke strasne razlike, jer je uzivanje u svakojakim carobnim predjelima intezivno nastavljeno, dok mi se ovaj prijatelj i dan danas cudi otkud mi tolika volja i snaga, ali kad gleda video snimke s kamere i moju presrecnu sjedog djecaka facu, samo se nasmije i kaze "ti umijes da uzivas s cim god da putujes i ne treba ti niko, samo planine, sunce, more i Bog da te cuva", a tako se nastavlja i s ovim Trek Vrancem...
...jer treba umjeti uzivati, pa "drumasi" poradite na tome, radi vaseg potpunog zadovoljstva, kaza "djecak" s nesto sjedih
A ko je tebi rekao da nismo išli i obišli sve to što si ti nabrajao.
Inače ovo je tema za fotografije sa drumaških avantura.
Imaš temu Baba šumom deda drumom pa tamo opisuj svoje cikloture.
Ovde se kače fotografije, pa ako imaš neku ti okači, i molim te da ne troluješ i ne truješ svaku temu na koju naiđeš, naporan si.
Svoju doasadu ubijaj na nekom drugom mestu.