Nešto poput teme ,,Vaše MTB avanture foto'' samo malo drugačije, tj. sa drumaške tačke gledišta
zahvaljujem se Stefanu za prve dve slike
Posted 18 February 2015 - 06:10 PM
Drumaši imaju vremena za slikanje?
Zar to nije `samo pun gas`?
Što vas više gledam to mi se više sviđa ta priča.
Od mene +1
Pa naravno, priča je rekreativna i opuštena, bez trkanja, malo slikanje, obilasci, druženje.
Uživanje je cilj, ne samo vrtenje pedala.
Tamo gde je interesantno, svratiš, zastaneš, pogledaš, uživaš, a gde je monotono nagaziš pedalu, preletiš, pa kad postane zanimljivo usporiš, staneš, odmoriš, uživaš, pa opet pun gas i tako u krug.
Pređeš 120km i ne osetiš.
Posted 20 February 2015 - 01:34 PM
Kakav bajk,svaka čast !!!!!!!!!!!!
Posted 20 February 2015 - 04:12 PM
Posted 01 March 2015 - 11:46 PM
Sve su fotke u ovoj temi odlicne i veoma je pozeljno jos za vidjeti i "okusiti"
Dodao bih zapazanje u vezi mentaliteta vecine "drumasa", recimo na ovom spustu na Prevlaci ste imali lijevo put s putokazom za poluostrvo Prevlaku sa izuzetno zanimljivom velikom tvrdjavom na samom kraju i prelijepim pogledom na ulaz u Bokin zaliv, ostrvo Mamulu, suprotnu obalu Lustica, Miriste s kulom i Zanjic, a u dubini zaliva na Igalo i HN, i to samo za 3 km voznje spustom, a onda se lagano vratite na pravac za Dubrovnik, a vi ste sve ono najljepse olako preskocili i zapedallali usponom !?
Da dodam svoje iskustvo u voznji pravcem sa slike, nakon ovog uspona je ostar pad, pa onda vise puta jaki usponi sa spustanjem i penjanjem kroz sela, sve do zaravni i potom spust do glavnog magistralnog puta za Dubrovnik, e ovi usponi s padovima su mi bili veliko iznenadjenje na toj turi, pa i ako sam vozio vrhunski bicikl treking KTM Phonic Carbon full XT, sa anatomskim gumenim gripovima, vrhunskim tockovima i Schwalbe Race gumama, koji je sve ukupno tezak 8kg, ali sa dupke punim zadnjim bisagama, ovo mi je ostao u sjecanju kao najtezi dio puta na svim turama, jer sam se jako znojio na usponima, a stravicno hladio na spustanjima, pa sam tek odahnuo sa spajanjem na magistralni put i onda narednih dana obilazio sve natenane do Splita, i zapravo sam na ovoj turi ozbiljno naucio kako da se nosim sa stalnim gore-dolje, da uzimam redovno vodu, zasladjujem se prije i tokom uspona, jedem pri prvom osjecaju gladi, snazno udisem oljustenu unutrasnju stranu kore od pomorandzi, mandarina i limuna sa izuzetnim osvjezavajucim efektom i prije konzumacije istih, sve finese voznje po noci i prednosti u kasnim satima praznog puta, uz sve ostalo na ovom putesestvju, a onda sam prijatelju starom biciklisti sto mi pozajmi ovog KTM-a, u povratku kazao da sam tek s ovom turom postao iskusan turas-biciklista, a posto sam s ovim vrhunskim bajsom pravio 2 petodnevne ture i jos ga 5 dana vozikao po okolini Berana, onda ga vratih prijatelju, koji mi rece da cu tek sad osjetiti razliku u odnosu na svoj low-buget Capriolo Anacondu..
A potom ubrzo nastavim da vozim jeftinog al' slavnog Lolu Anacondu po slicnim turama i bez bisaga tj. kao i prije s velikim 20kg rancem na ledjima, ali sa mnogo prethodnog iskustva i ponovo se priviknem na sve to, pa mi se cinjelo i da nema neke strasne razlike, jer je uzivanje u svakojakim carobnim predjelima intezivno nastavljeno, dok mi se ovaj prijatelj i dan danas cudi otkud mi tolika volja i snaga, ali kad gleda video snimke s kamere i moju presrecnu sjedog djecaka facu, samo se nasmije i kaze "ti umijes da uzivas s cim god da putujes i ne treba ti niko, samo planine, sunce, more i Bog da te cuva", a tako se nastavlja i s ovim Trek Vrancem...
...jer treba umjeti uzivati, pa "drumasi" poradite na tome, radi vaseg potpunog zadovoljstva, kaza "djecak" s nesto sjedih
0 members, 0 guests, 0 anonymous users